Thomson Foundation запрошує журналістів на онлайн-курс з етичного висвітлення людських страждань

8 Вересня 2017
1741
8 Вересня 2017
14:11

Thomson Foundation запрошує журналістів на онлайн-курс з етичного висвітлення людських страждань

1741
Фундація «Томсон» за підтримки Європейського Союзу запрошує медіа спеціалістів на он-лайн курси із зйомок і монтажу та журналістики на різних платформах.
Thomson Foundation запрошує журналістів на онлайн-курс з етичного висвітлення людських страждань

Курси розроблені у рамках проекту «Голос місцевих ЗМІ» на платформі EdCast, мають багато відео, інтерв’ю з редакторами провідних українських та міжнародних видань, вікторин, завдань. Ця інформація буде корисною як для досвідчених відео операторів, монтажерів, журналістів, так і для новачків у професії. Курси безкоштовні, доступні до 30 вересня, а після здачі фінального завдання видається сертифікат.

Курс «Зйомка та монтаж: iсторії людей з травматичним досвідом»

Протидіяти сплеску «пост-правди» та фейкових новин можна тільки за допомоги якісної журналістики, що ґрунтується на перевірці фактів та  джерел, повазі до прав тих, чиї життя найбільше наражаються на небезпеку. 

«У цьому курсі ви дізнаєтесь про найкращі практики, яких необхідно дотримуватись усім, хто долучається до підготовки телевізійних сюжетів. Яким чином знімати та показувати людські трагедії? Кому довіряти у сюжеті, що розгортається дуже швидко? Яким розповідям потенційно травмованих людей вірити, яким ні? Де та межа, яку слід провести при висвітленні людських страждань», - розповів інструктор курсу Ентоні Хедлі.

Використовуючи справжні історії внутрішньо переміщених осіб (ВПО), інструктори Ентоні Хедлі та Олександр Назаров розбирають епізоди і обговорюють методи зйомок відео ряду, зйомок декількома камерами, а також техніку відео монтажу та інше. Гостьові спікери курсу – оператор Сергій Каразій із Томсон-Ройтерс та фотограф Макс Лєвін із Lb.ua – надають поради для роботи з людьми у стресових ситуаціях.

Наприкінці курсу потрібно сформувати власний відеоряд, використовуючи наданий відзнятий матеріал. Цей курс рекомендується як для операторів, так і для редакторів і журналістів, а також усіх, кому цікава відео зйомка.

Зареєструватися на курс із зйомок та монтажу можна ТУТ

Курс «Журналістика на різних платформах»

Цей курс розкаже про інструменти, які дозволять аналізувати прихильність аудиторії до певних медіа-платформ. Адже в епоху, коли новини та інформація доступні на мобільних пристроях 24 години на добу, потрібно, щоб ваш контент був особливим. Курс містить практичні вправи з адаптування новин до різних платформ і різного часу доби, розповідає як створювати контент, який приваблює і залучає аудиторію, незалежно від тематики.

«Журналісти працюють у складних умовах різноманітних платформ та високо розвинутих технологій, які змушують їх почуватись безпорадними. Цей курс розроблений спеціально для того, щоб ви могли зрозуміти, як створювати контент для різних платформ, коли його краще розміщувати, і, що не менш важливо - як приваблювати аудиторію, людей, що читають чи переглядають ваш контент», - розповідає Дебора Келлі, інструктор курсу.

Гостьові спікери курсу - Христина Бердинських, «Новое Время», Анастасія Канарьова, Ангеліна Карякіна та Богдан Кутєпов з «Громадського», Катерина Коберник з 1+1, а також британські експерти Джон Лоуренс та Джонатан Леві - розказують про виробництво контенту у їх редакціях, а також діляться досвідом, як працювати із вразливими групами населення, зокрема з внутрішньо переміщеними особами.

По завершенні учасники краще розумітимуть внутрішні сили, які рухають розвиток медіа-простору, а також дізнаються, як агентства новин реагують на зміни у звичках аудиторії в споживанні новин, і яких заходів можна вжити для привернення уваги аудиторії.

Зареєструватися на курс можна ТУТ.

Інформація про попередні два курси із дослідження аудиторії та медіа менеджменту доступна ТУТ.

Якщо маєте запитання – пишіть на адресу contact@regionalvoices.eu

ПРО ПРОЕКТ:

«Голос місцевих ЗМІ: Професійні стандарти та етичні норми у висвітленні конфліктів»– це дворічний проект, що фінансується Європейським Союзом. Проект виконує медіа-консорціум на чолі з Фундацією Томсон. Інститут регіональної преси та інформації (ІРМІ) є співорганізатором консорціуму.

Проект має на меті допомогти відібраним незалежним ЗМІ із плануванням стратегії розвитку та бізнес моделі, щоб фахівці могли більше часу приділяти висвітленню тематики переселенців та наслідків конфлікту.

www.regionalvoices.eu

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1741
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду