7 вересня – форум «Цифрове мовлення в Україні»

7 вересня – форум «Цифрове мовлення в Україні»

31 Серпня 2017
1796
31 Серпня 2017
18:58

7 вересня – форум «Цифрове мовлення в Україні»

1796
Цифровий форум відбудеться 7 вересня у Києві, у готелі Radisson Blu (Ярославів Вал, 22).
7 вересня – форум «Цифрове мовлення в Україні»
7 вересня – форум «Цифрове мовлення в Україні»

Десятий міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні» організовує Незалежна асоціація телерадіомовників у партнерстві з Національною радою з питань телебачення та радіомовлення. 

Зі слів Олександра Ільяшенка, члена Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, серед тем, що розглядатимуть на Форумі, актуальними для регулятора є ті, що розглядатимуться під час панельної дискусії «Законодавчий ключ від цифрової реформи», оскільки чинний закон «Про телебачення і радіомовлення», розроблений 2006 року, за словами представника регулятора, безумовно, не враховує реалії розвитку галузі телерадіомовлення і телекомунікацій, що, зокрема, не дозволяє здійснити повноцінний перехід наземного телевізійного мовлення до нових стандартів.

Важливими питанням, у розгляді та дискусії якого візьмуть представники Нацради, будуть результати обговорення питання щодо перспектив впровадження цифрового радіомовлення в Україні. «Чинним законодавством на Національну раду покладено повноваження щодо розробки Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору – документу, яким визначаються тенденції розвитку галузі телерадіомовлення. Тому думка індустрії, яка є учасником розробки Плану розвитку, щодо майбутніх напрямків розвитку галузі є важливою для регулятора», – запевнив пан Ільяшенко.

В цілому, співпраця регулятора та найбільшої асоціації телерадіомовників у рамках Цифрового Форуму, має на меті прискорення процесу прийняття Верховною Радою України законопроекту «Про аудіовізуальні послуги», у розробці якого обидві сторони беруть активну участь. А також робота над завершенням переходу країни від аналогового до цифрового стандарту мовлення, що можливо лише за консолідації зусиль медіа галузі та регулятора.

Теми X Цифрового Форуму:

-Підводні камені цифрової реформи: 2016-2017. 

-Мейнстрім чи маргіналія: чи потрібне Україні цифрове телебачення? 

-Законодавчий ключ від цифрової реформи. 

-Реформа для людей? Хто може і хоче дивитись цифрове телебачення. 

-Нова цифрова реформа для України. Перспективи впровадження цифрового радіо. 

 Умови участі у Цифровому форумі для 1 особи:

• 710 гривень (при реєстрації до 01.09.2017);

• 895 гривень (при реєстрації після 01.09.2017).

Участь для членів НАМ, регіональних, місцевих мовників, представників Нацради, держустанов та ГО - безкоштовна.

Реєстрація - за посиланням .

Усі новини Форуму, фото та відео - на сторінці у facebook.

Захід відбудеться у межах Українського медійного проекту «У-Медіа», що здійснює Інтерньюз Нетворк за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), а також за підтримки Шведського агентства з міжнародного розвитку (SIDA).

 Інформаційні партнери: Детектор медіа, Громадське радіо, Sostav.ua, ГУРТ, МедіаБізнес, Mediasat,  журнал «Журналіст України», НСЖУ. Телевізійний партнер – телеканал ZIK.

Контактна особа – Наталія Терес, project@nam.com.ua, +38 044 289 25 99

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1796
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду