24 черня - відкриття кінофестивалю «Відкрита ніч. Дубль 20»

24 черня - відкриття кінофестивалю «Відкрита ніч. Дубль 20»

23 Червня 2017
1334
23 Червня 2017
16:56

24 черня - відкриття кінофестивалю «Відкрита ніч. Дубль 20»

1334
Фестиваль відбудеться у ніч з 24-го на 25-те червня. Основним майданчиком фестивалю стане Арт-причал у Києві, а паралельні покази й трансляції кінопоказів пройдуть більш ніж у 70 містах України. Цього року до фестивалю також долучилися інші країни - Вірменія, Білорусь, Єгипет, Канада, Придністров’я, Німеччина, Об’єднані Арабські Емірати, Польща, Португалія.
24 черня - відкриття кінофестивалю «Відкрита ніч. Дубль 20»
24 черня - відкриття кінофестивалю «Відкрита ніч. Дубль 20»

Програма фестивалю
19:00 – кіноперформанс  фільму «Одинадцятий» реж. Дзиґа Вертов з живим музичним супроводом Юрія Михальчука (DJ URA)
20:00 -20:30 - DJ URA set
21:00 – 22:00 офіційна церемонія відкриття кінофестиваль «Відкрита ніч. Дубль 20»
22:00 – 04:00 кінопрограма
04:00 – 05:00 нагородження переможців
Вхід на фестиваль вільний.
 
Кіноперегляди
Конкурсна програма:
«Elektromen» реж. Микита Скоморохов - конкурс, ігровий фільм
«Армія першої столиці» реж. Артем Добрицький - конкурс, документальний фільм
«В холодну ніч. Навіть тарган другом є. Вона не прийшла» реж. Ахмед Сарихаліл - конкурс, ігровий фільм
«Вечір Сен-Санса» реж. Наталія Кисельова - конкурс, ігровий фільм
«Висока гора» реж. Володимир Бакум - конкурс, ігровий фільм
«Віддача» реж. Ярославна Гусар - конкурс, ігровий фільм
«Гострий біль» реж. Валерій Пузік - конкурс, документальний фільм
«Джаз» реж. Анастасія Фалілеєва - конкурс, анімаційний фільм
«Дубе зелений» реж. Заблоцький Ігор - конкурс, анімаційний фільм
«Ефект сходів» реж. Катя Павленко - конкурс, ігровий фільм
«Інший» реж. Олексaндр Грачов - конкурс, анімаційний фільм
«Кобзар 2015» реж. Богдан Шевченко - конкурс, анімаційний фільм
«Кредит або чи кохатимеш ти мене завтра?» реж. Ярослав Балло - конкурс, ігровий фільм
«Лахмітко» реж. Олег Педан - конкурс, анімаційний фільм
«Не просто гра» реж. Оксана Чепелик - конкурс, документальний фільм
«Подорож» реж. Євгенія Кіракосян - конкурс, анімаційний фільм
«Про пташку» реж. Віталій Хало - конкурс, анімаційний фільм
«Прогулянка» реж. Ілля Захаров - конкурс, ігровий фільм
«Фінгермен» реж. Іван Шоха - конкурс, анімаційний фільм
«Чапля» реж. Марія Пономарьова - конкурс, ігровий фільм
«Шнурки» реж. Олег Федченко - конкурс, анімаційний фільм
 
Позаконкурсна програма:
«Аймо» реж. Максим Люков - позаконкурсна програма, ігровий фільм
«Дружина зі знижкою» реж. Віктор Буток - позаконкурсна програма, ігровий фільм
«Кордон Віри» реж. Оксана Войтенко - позаконкурсна програма, ігровий фільм
«Рубіж реальності» реж. Михайло Бакузов - позаконкурсна програма, ігровий фільм
«Сомнамбули» рем. Марина Гришай - позаконкурсна програма, ігровий фільм
 
Ретроспективна програма: 
«Пробіг» реж. Тарас Працьовитий
«Маланка»  реж. Сергій Мельніченко
«Казка про Довбуша» реж. Володимир Цивінський
«Отроцтво» реж. Дмитро Сухолиткий-Собчук
«Cafeйна гуща» реж. Олександра Ільменська
«Бій на Грушевського #4. Соло» реж. Іван Сауткін
«Останній лист» реж. Юрій Ковальов
«Відповідь на молитву» реж. Максим Буйніцкій
«Іграшка» реж. Євген Матвієнко
«Гойдалка» реж. Сергій Мироненко
«Йшов трамвай №9» реж. Степан Коваль
«Як тато і мама розпрощались в три раунди» реж. Максим Буйніцкій
 
Окремою приємністю для київських глядачів стане прем’єрний фестивальний спецпоказ фільмів з проекту «Дивись українське – твори своє майбутнє!». Це  комплексний багатоформатний комунікаційний проект, який має на меті сприяти розвитку українського кінематографа та поширення творчими засобами громадянських і моральних цінностей. Концептуальна ідея Проекту полягає у твердженні - майбутнє творять люди!
 
ЖУРІ
Андрій Алферов - Кінознавець, кінокритик, телеведучий, має великий досвід роботи в різних медіа. Член Міжнародної асоціації кінопреси (FIPRESCI). Серед іншого був головою кіноредакціі 1+1 Media, автором і ведучим програми «Підпільна імперія» на 1+1, проекту «3stv/Movies» і кінооглядачем «Шоу Савіка Шустера» на каналі 3s.tv; автор і ведучий проекту «Кіно з Алфьоровим» на «Радіо Вєсті».
 
Катерина Бабкіна - Письменниця, поетеса, колумніст, сценарист та драматург. Авторка поетичних книг «Вогні святого Ельма», «Гірчиця», «Знеболювальне і снодійне», збірок оповідань «Щасливі голі люди», «Лілу після тебе» та роману «Соня», дитячих повістей «Гарбузовий рік» та «Шапочка і кит». Фільми за її сценаріями були відзначені на кінофестивалях в Україні, Франції, Сербії та в США.
 
Максим Асадчий - продюсер, директор і власник компанії «Пронто Фільм». За 20 років роботи у сфері кіно та реклами Максим був головним, виконавчим або лінійним продюсером понад 30 фільмів та серіалів, та понад 300 рекламних, короткометражних та музичних роликів. Співзасновник Української кіноасоціації та Асоціації кіноіндустрії України. Продюсер українських фільмів «Поводир» реж. О. Саніна та «Брати. Остання сповідь» реж. В. Трофіменко.
 
Роман Бондарчук - український режисер ігрових і документальних фільмів. Створив низку короткометражних ігрових і документальних фільмів, а також музичних кліпів. Автор книги оповідань «Директор коридору» і виставок сучасного мистецтва. Лауреат національних і міжнародних кінофестивалів. Серед найвідоміших його фільмів – «Таксист», «Радуниця», «Кафе «Вояж», «Євромайдан. Чорновий монтаж», «Українські шерифи».
 
Сашко Лірник (Олександр Власюк) -письменник, сценарист, телеведучий, режисер, актор, казкар, лірник. Автор пісень, сценаріїв мультфільмів, спектаклів, кінофільмів, казок. Телеведучий дитячих програм «Казки Лірника Сашка» (ТВ Табачук), «Світанок»(ІСТV), «Казки Лірника Сашка»(Перший.UA). Спектаклі за сценарієм Сашка йдуть у Києві, Львові, Австралії, Аргентині, Канаді, Польщі, Австрії і Чехії.
 
Леонід Кантер - Продюсер, режисер, мандрівник та письменник. Серед найбільш відомих фільмів - «Добровольці Божої Чоти», «Війна за свій рахунок», «Людина без капелюха». Продюсер десятків короткометражних фільмів, музичних кліпів, соціальних та рекламних роликів.
 
Юрій Мінзянов - член Української Кіноакадемії. Продюсер і співпродюсер низки фільмів і телесеріалів. Трудова діяльність невідривно пов'язана з телебаченням і кіновиробництвом: телеканал «Мегапол», ТРК "Студiя 1+1", телеканал «Інтер», «ЦПШ», FILM.UA і тепер займається улюбленою справою в компанії Star Media.
 
Ахтем Сеітаблаєв - режисер, актор, телеведучий. Зняв такі відомі фільми як «Чужа молитва», «Хайтарма», «Чемпіони з підворіття». Ведучий військово-патріотичного ток-шоу «Хоробрі серця» на телеканалах «1+1» та «2+2». Заслужений артист АР Крим. Член Координаційної ради з питань міжнаціональних відносин і кіно при Президентові України.
 
Всі фільми, що братимуть участь у конкурсі, змагатимуться за дві фінансові нагороди. Головна нагорода фестивалю становить 50 000 гривень, наданих Генеральним партнером «Райффайзен Банком Аваль», та коштів, зібраних у «Фонді взаємодопомоги». Нагадуємо, що у 2016 році  фестиваль в якості експерименту запровадив вступний внесок у розмірі 100 грн. Результати експерименту були позитивними і показали, що українські кінематографісти вірять у силу кіно та готові робити ставку на свої фільми. Всі зібрані таким чином кошти становлять «Фонд взаємодопомоги».
Головного переможця фестивалю та приз  розміром 50 000 грн. визначатиме журі. Того, хто виграє кошти, зібрані у «Фонді взаємодопомоги», цього року визначатиме найсуворіший критик – глядач, шляхом SMS-голосування.
 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1334
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду