Питання гендерної рівності та ворожнечі у соцмережах обговорювали на конференції ОБСЄ

15 Червня 2017
939
15 Червня 2017
10:04

Питання гендерної рівності та ворожнечі у соцмережах обговорювали на конференції ОБСЄ

939
12-13 червня 2017 року у Відні відбулася Конференція ОБСЄ з питань гендерної рівності, в якій взяла участь представниця Національної спілки журналістів України, декан факультету журналістики Одеської юридичної академії Тетяна Кузнєцова.
Питання гендерної рівності та ворожнечі у соцмережах обговорювали на конференції ОБСЄ

Міжнародна конференція була організована як платформа, на якій представники держав-учасниць ОБСЄ, виконавчих структур, громадських організацій та наукових кіл обговорили питання гендерної рівності.

Конференцію відкрила федеральний міністр у справах сім'ї та молоді Австрії Софі Кармасін та перший заступник директора Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини Катажина Гардапхадзе.  Привітали учасників та виголосили промови по відео-зв'язку прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо і помічник Генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй.

У центрі уваги були питання, що стосуються п'ятої цілі сталого розвитку Організації Об'єднаних Націй - досягнення гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок.

Тетяна Кузнєцова як медіа-експерт виступила в панельній дискусії, присвяченій проблемам гендерної журналістики. Зокрема, вона приділила увагу аналізу реальних кейсів, в яких зафіксовано випадки погроз журналісткам через інтернет-ресурси. У ході панельної дискусії учасники обговорили шляхи вирішення зазначених проблем.

Робочою групою міжнародних експертів будуть розроблені тренінгові курси для журналістів та студентів факультетів журналістики з питань професійної та безпечної роботи в інтернет-ЗМІ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
НСЖУ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
939
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду