9-10 червня у Києві відбудеться Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів KieVino

2 Червня 2017
892
2 Червня 2017
13:18

9-10 червня у Києві відбудеться Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів KieVino

892
9-10 червня відбудеться Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів KieVino Film Festival.
9-10 червня у Києві відбудеться Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів KieVino

Фестиваль розпочав свою роботу ще у жовтні 2016 року, пропонуючи на  своєму сайті  статті  українських та іноземних режисерів, акторів, продюсерів та всіх причетних до створення кіно. Основна ідея фестивалю — створити унікальний  дискусійний  майданчик для професіоналів кіногалузі, де кожен зможе навчатися та обмінюватися  досвідом, знайти партнерів для співпраці.

Головні нагороди фестивалю: «Найкращий фільм за рішенням глядача» та «Найкращий короткометражний фільм». Крім основних нагород, один із фільмів Національного конкурсу отримає подарунок від фестивальної дистрибуторської компанії Letter To Fest — сертифікат на безкоштовну розсилку фільму на 20 міжнародних фестивалів.

7 червня о 10.00 на прес-брифінгу в кризовому центрі організатори представлять фестиваль та конкурсну програму, яку визначила експертна комісія у складі:  Олександр Гусєв — кінокритик, програмний директор фестивалю KieVino Film Festival, голова журі Міжнародного кінофестивалю Marhanets Film Festival;  Максим Черних — кінознавець, куратор кіноклубу «Без попкорну»;  режисери, сценаристи, продюсери  Олена Дем’яненко та Дмитро Томашпольський.

До конкурсної програми фестивалю увійшли 7 фільмів :

  1. sp;      “Бамбуль”, реж. Саймон Остерман (2015/ 14'30"/ ігровий/ Німеччина)
  2. sp;      “Декороза”, реж. Енріке Булео (2016/ 12'50"/ ігровий/ Іспанія)
  3. sp;      “Холодильник”, реж. Максим Сухарєв (2016/04'27''/ ігровий/Україна)
  4. sp;      “Медея”, реж. Микола Засєєв (2017/09'07''/ ігровий/Україна)
  5. sp;      “Скрабл”, реж. Крістіан Сульсер (2014/ 11'25"/ ігровий/ Швейцарія)
  6. sp;      “Сни Едіпа”, реж. Олена Єфименко (2016/13'23''/ ігровий/Україна)
  7. sp;      “Кінець”, реж. Нікіта Лисков (2016/08'48''/ анімаційний/Україна)

Після кожного показу відбуватиметься обговорення фільму разом зі спікерами, кіноекспертами та українськими режисерами, роботи яких відібрані до конкурсу.  Режисери, які представлятимуть свої фільми, матимуть  можливість відстояти  власне творче бачення і донести свій погляд на сучасні проблеми кіновиробництва в Україні.

Спікери дискусії: Сергій Васильєв  — кінокритик, редактор сайту  Національної спілки кінематографістів України, Яніна  Соколова — телеведуча 5 каналу, Дмитро Десятерик — журналіст  щоденної  всеукраїнської  газети  «День», Дар’я Бадьор — редактор розділу «Культура»  в Lb.ua, Надія Заварова  — кінокритик,  редактор кінорозділу  Cultprostir.ua, Ігор  Грабович — кінокритик, Олена Чиченіна — кінокритик.

Модератори дискусії — партнери фестивалю Лара і Євген Мазур,  ведучі найяскравіших подій: від заходів державного рівня до масштабних міжнародних фестивалів.

Після перегляду конкурсних фільмів усі присутні кіноексперти проголосують за найкращий фільм. Перед показом фільмів буде проходити дегустація  вина  та сиру  від партнерів фестивалю.

Події фестивалю

9 червня. Показ конкурсної програми в кінотеатрі під відкритим небом «Park Cinema», під час якого всі глядачі зможуть проголосувати за обраний фільм, аби саме він отримав нагороду «Найращий фільм за рішенням глядачів». Місце проведення: парк «Наталка», кінотеатр «Park Cinema», Оболонська набережна. Вхід вільний.

10 червня.   Показ конкурсної програми для кінокритиків, кіножурналістів, людей, пов’язаних з кіно, під час показу за результатами  онлайн-голосування буде  визначено  «Найкращий  короткометражний фільм»  фестивалю. Місце проведення: Виставковий центр, Галерея АртПричал (район Подільський, вулиця Набережно-Хрещатицька, 10а, причал № 2). Вхід за запрошеннями.

KieVino Film Festival

e-mail: kievinofilmfestival@gmail.com

Сайт: http://www.marhanetsfilmfest.com/welcome-to-marhanets-film-fest-ukr/

 

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
прес-служба фестивалю
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
892
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду