Держкомтелерадіо розробив рекомендації з підготовки рецензій щодо оцінки видань, які ввозитимуться з території країни-агресора

27 Квітня 2017
812
27 Квітня 2017
16:56

Держкомтелерадіо розробив рекомендації з підготовки рецензій щодо оцінки видань, які ввозитимуться з території країни-агресора

812
Наказом Держкомтелерадіо затверджено Рекомендації з підготовки рецензії щодо оцінки та характеристики змісту видання, яке має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України на митну територію України.
Держкомтелерадіо розробив рекомендації з підготовки рецензій щодо оцінки видань, які ввозитимуться з території країни-агресора

Суб’єкти господарювання надаватимуть такі рецензії разом з примірником видання для  отримання дозволу на ввезення видавничої продукції. Рекомендації розроблено відповідно до статті 281 Закону України «Про видавничу справу».

У Рекомендаціях зазначено, що рецензування видань можуть виконувати фахівці (експерти), які є членами всеукраїнських творчих спілок, науковими, науково-педагогічними працівниками вищих навчальних закладів, наукових установ Національної академії наук України та національних галузевих академій наук.

Рецензія має містити неупереджений висновок щодо  змісту видання та його відповідності або невідповідності Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України.

Рецензія складатиметься державною мовою в стислій формі та має бути скріплена підписом рецензента та печаткою установи (організації), у якій він працює, а також засвідчена підписом власника прав на видання.

З повним текстом наказу та Рекомендацій можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо за посиланням http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/printable_article?art_id=133957

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Прес-служба Держкомтелерадіо
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
812
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду