До 203-ої річниці з дня народження Тараса Шевченка презентовано тізер художнього фільму «Тарас. Повернення»

9 Березня 2017
1593
9 Березня 2017
14:33

До 203-ої річниці з дня народження Тараса Шевченка презентовано тізер художнього фільму «Тарас. Повернення»

1593
9 березня Україна святкує 203-тю річницю з дня народження Тараса Шевченка, який є нашим національним поетом та символом. З цієї нагоди презентовано тізер повнометражного художнього фільму «Тарас. Повернення» (робоча назва «Таразі. Прощання з пустелею»), що є переможцем Четвертого конкурсного відбору Держкіно.
До 203-ої річниці з дня народження Тараса Шевченка презентовано  тізер художнього фільму «Тарас. Повернення»

Спільне виробництво фільму здійснює Україна (продюсерський центр «ІнсайтМедіа» та Одеська кіностудія) і Казахстан (компанія Tanaris Production).

Автором сценарію та режисером фільму став актор, літератор і режисер Олександр Денисенко. У 2012-му році цей сценарій переміг у Міжнародному конкурсі кіносценаріїв, присвяченому 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка. Продюсером є Володимир Філіппов (ІнсайтМедіа), оператором –  Олександр Кришталович.

Ролі у фільмі виконують: Борис Орлов (виконує роль Кобзаря), Богдан Бенюк, Олександр Пожарський, Олег Волощенко, Роман Луцький, Ганна Топчій та Акнієт Орінтай.

Фільм розповідає про останні 3 місяці заслання Тараса Шевченка у Казахстані. Того літа поет, засланий на військову службу в російській царській армії, отримує повідомлення від друзів з Петербурга: його  помилував особисто цар Олександр II. Однак військове керівництво Новопетрівського форту в Мангишлаку не поспішає повідомляти про це Тараса й видавати указ про звільнення. Інтрига будується на тому, хто саме зацікавлений в затримці і перешкоджає звільненню Шевченка. Комендант форту Іраклій Усков? Чи офіцери-товариші по службі та чиновники-бюрократи в Петербурзі? А раптом телеграма про амністію взагалі загубилася? Шевченко зберігає в собі сили досліджувати землі Західного Казахстану, що стали для нього улюбленими. Також поет і художник зображує казахський край та степових мешканців у своїх віршах і картинах, які він пише кожної вільної хвилини.

Як зазначив Голова Держкіно Пилип Іллєнко: «Ця стрічка покликана вперше за багато років створити масштабний образ Великого Кобзаря у формі ігрового кіно».

Робота над фільмом має бути завершена восени 2017 року. Частина зйомок вже відбулася у Києві, Одесі та в Мангістауській області Казахстану. Цієї весни заплановані знімальні дні в Одеській області та у Казахстані.

Загальний бюджет стрічки становить 44,8 млн. гривень, 50% якого – за рахунок Державного агентства України з питань кіно.

Вихід картини на широкі екрани запланований на березень 2018 року.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
прес-служба Держкомтелерадіо
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1593
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду