У Львові  вчитимуть міжрелігійної журналістики

У Львові вчитимуть міжрелігійної журналістики

2 Лютого 2017
1035
2 Лютого 2017
11:28

У Львові вчитимуть міжрелігійної журналістики

1035
16 лютого у Львові стартує новітній медіапроект «Школа міжрелігійної журналістики». Означена ініціатива буде реалізована за підтримки «The Russell Berrie Foundation» спільно із головним редактором видання «Духовна велич Львова» Юліаною Лавриш та Тарасом Дзюбанським, директором Центру міжконфесійного та міжрелігійного діалогу «Лібертас». А ініціаторкою Школи виступила Лідія Батіг - журналістка сайту «Духовна велич Львова», випускниця Папського університету святого Томи Аквінського.
У Львові  вчитимуть міжрелігійної журналістики
У Львові  вчитимуть міжрелігійної журналістики

Відтак у Школі відбуватимуться лекції про релігійну журналістику, котрі передбачають екуменічний та міжрелігійний діалог, з огляду на  проблематичні виклики та перспективи цієї комунікації у XXI столітті. Проект триватиме протягом 3-х місяців, періодичність лекцій: кожні 2-3 тижні.

«У межах нашого проекту очікуємо плідної співпраці із представниками релігійних та світських ЗМІ, духовними лідерами різних релігій, молоддю тощо, а також обміну думками та написання якісних матеріалів (інтерв’ю, аналітичних статей, тощо). Сподіваюсь, що ми спільно зможемо організовувати різні конференції, круглі столи тощо. У багатьох із нас є досвід закордонних стажувань, яким радо поділимось із учасниками Школи, розповімо також про можливості навчання за кордоном тощо. Крім того, після завершення Школи її учасники отримають сертифікати», – розповідає Лідія Батіг.

Загалом же організатори Школи наголошують, що наразі триває активна медіа-кампанія по залученню цікавих лекторів до цього проекту. Багато духовних лідерів Львова та України, журналістів, представників культури погодились читати лекції у рамках Школи.  Отож вони запрошують всіх охочих активно долучатись до проекту,  заповнивши Анкету учасника. Також можна доєднатись до проекту через сторінку в Facebook (Школа міжрелігійної журналістики)

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Ігор Галущак, Львів
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1035
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду