Краще за порно. Чому весь світ втратив розум через Pokemon Go

Краще за порно. Чому весь світ втратив розум через Pokemon Go

13 Липня 2016
12695
13 Липня 2016
18:55

Краще за порно. Чому весь світ втратив розум через Pokemon Go

Владислав Красінський, Espreso.tv
12695
Краще за порно. Чому весь світ втратив розум через Pokemon Go
Краще за порно. Чому весь світ втратив розум через Pokemon Go
Що таке гра Pokemon Go і чому всі про неї говорять

6 червня корпорація Nintendo випустила гру із доповненою реальністю Pokemon Go. Розповсюджується вона безкоштовно на платформах iOS та Android.

Всього за 5 днів після запуску Pokemon Go капіталізація Nintendo виросла на 63,7% — с $17,1 млрд до $28 млрд. Наразі офіційна версія гри доступна тільки у трьох країнах: США, Австралії та Новій Зеландії. Проте в мережі вже є маса рекомендацій як обійти заборону на скачування жителям інших країн.

Хто такі покемони

Назва “покемон” з’явилася від словосполучення Pocket Monster - кишеньковий монстр. Це видумані істоти, що володіють суперздатностями. Найвідоміший покемон - Пікачу, вражає своїх ворогів електричною блискавою.

З’явилися вони у 1996 році у грі для консолі Game Boy. У подальшому захоплення покемонами вилилося у віртуальний всесвіт із мультфільмами, серією комп’ютерних та консольних ігор.

У пострадянських країнах покемони стали популярними на початку 2000-их після виходу однойменного аніме-серіалу.

Як грати

Сенс цієї гри полягає у тому аби шукати та відловлювати покемонів у реальному світі. Додаток використовує інтернет та GPS вашого гаджету, аби координувати пересування по карті міста і показувати, де поблизу можуть бути покемони.

Знайти їх можна або просто йдучи по вулиці, або поряд із спеціальними точками - Pokestop, на карті міста це, зазвичай, культурні пам’ятки або відомі місцевим жителям локації. Там же можна знайти додаткові бонуси та інвентар для відлову покемонів.

Ігровий персонаж рухається по карті під час вашого пересування, при наближенні до покемона гаджет вмикає камеру та дозволяє зловити його кидаючи Pokeball.

При вдалому кидку покемон додається до вашої колекції. За кожного спійманого покемона ви отримаєте внутрішньоігрову валюту, яку можна використовувати для “апгрейдів”.

У подальшому їх можна тренувати та пускати у бій із покемонами інших гравців. Така опція з’явиться на 5-му рівні гри, коли вам запропонують доєднатися до однієї із команд.

Проблеми із конфіденційністю

Pokemon Go - гра в режимі реального часу. Тож її учасники можуть перетнутися на вулицях міста під час ігрового процесу.

Після реєстрації через акаунт у Google компанія-розробник може використовувати ваше місце розташування. У інших додатках також передбачена ця функція, проте якщо вимкнути її у Pokemon Go, то це обмежить ваші ігрові можливості.

Радість для шахраїв

На даний момент зареєстровано кілька випадків, коли зловмисники використовували гру, аби заманити своїх жертв у потрібне місце.

До прикладу у США чотирьох людей затримали за те, що вони заманювали гравців у віддалені місця і грабували їх, погрожуючи зброєю.

Після цих інцидентів розробники гри видали заяву, у якій попередили користувачів, що грати потрібно із друзями, особливо рухаючись у пошуку покемонів до нових або незнайомих місць, та постійно пам’ятати про безпеку.

“Цікаві” знахідки

У США жінка знайшла труп, коли шукала покемонів у річці поруч із своїм будинком. В Австралії підлітки намагалися проникнути до поліцейського відділку, намагаючь знайти покемонів. Також їх знаходили в Іраку, неподалік від лінії фронту із “Ісламською державою”.

Зазвичай місцями для битв покемонів гра обирає релігійні споруди. У американському місті Вестборо в місцевій баптистській церкві гравці розмістили рожевого монстра із ім’ям “Любов є Любов”. У відповідь церковники розмістили у соціальних мережах дописи, у яких назвали покемона содомітом.

Здорова гра

В мережі постійно з’являться зізнання гравців у Pokemon Go, що завдяки ній вони почали більше рухатися та відкривати для себе нові місця.

На популярному американському новинному сервісі Reddit користувачі радіють, що гра допомогла дітям нарешті вибратися на свіже повітря та соціалізувати інтровертів.

Проте також було багато повідомлень про поранення, які отримують гравці, не дивлячись під ноги під час полювання за покемонами.

Ризька дума навіть попередила містян, що граючи потрібно іноді відривати очі від смартфону.

Неабияка популярність

Тільки у США користувачі скачали Pokemon Go більше ніж 7,5 мільйонів разів. Від власників iOS-версії гри компанія-розробник отримує щоденно близько $1,6 млн

Згідно із даними Similar Web грауже обігнала Instagram, Snapchat, Facebook Messenger і WhatsApp за кількістю часу, який користувачі проводять у додатку.

За кількістю активних користувачів Pokemon Go наблизився до сервісу мікроблогів Twitter. Гра уже є на більш ніж 5% гаджетів на Android в США. До прикладу один із найпопулярніших додатків для онлайн-знайомств Tinder, встановлений тільки на 2% гаджетів.

Цікаво, що за даними Google, за кількістю запитів гра вже обігнала порно.

Владислав Красінський, Espreso.tv

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Владислав Красінський, Espreso.tv
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12695
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду