В мережі з’явилося відео інциденту з українцями в Польщі

В мережі з’явилося відео інциденту з українцями в Польщі

27 Червня 2016
2276
27 Червня 2016
10:29

В мережі з’явилося відео інциденту з українцями в Польщі

2276
В інтернеті з'явилося відео інциденту, який стався в Перемишлі 26 червня, коли група поляків намагалася перешкодити процесії греко-католиків і православних, яка йшла на місцеве українське військове кладовище, щоб вшанувати воїнів українських визвольних змагань.
В мережі з’явилося відео інциденту з українцями в Польщі
В мережі з’явилося відео інциденту з українцями в Польщі

Відеозапис розміщено на польському націоналістичному каналі  tomkaw на YouTube.

«Поляки відповіли на бандерівську ходу в Перемишлі, яка відбулася 26 червня з нагоди свята української національної пам'я», – йдеться у підписі до ролика.

«Польща – антибандерівська», вигукують поляки на адресу учасників акції.

На військовому кладовищі в Перемишлі знаходяться могили українських січових стрільців, Української галицької армії, які в 1918—1920 роках на чолі з Симоном Петлюрою боролися поруч з Юзефом Пілсудським. Після підписання в 1921 році Ризького миру між Польщею та радянською Росією, воїни Петлюри були інтерновані, в тому числі в Пикуличах поблизу Перемишля. Там більшість із них померла від тифу і була похована на кладовищі.

На цвинтарі також є дві братські могили українських повстанців, які в січні 1946 року і травні 1947 року загинули в селах Бірча і Лішна. Кілька років тому з ініціативи Ради з охорони пам’яті боротьби і мучеництва вони були ексгумовані і перевезені до Перемишля на військове кладовище.

Фото 112.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2276
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду