10 червня - покази у Києві найкращих документальних фільмів фестивалю «86»

7 Червня 2016
864
7 Червня 2016
10:05

10 червня - покази у Києві найкращих документальних фільмів фестивалю «86»

864
10-12 червня в київському кінотеатрі «Кінопанорама» пройдуть покази стрічок програми «86: Післямова», до якої увійшли найкращі фільми третього міжнародного фестивалю кіно та урбаністики «86: Коло поколінь».
10 червня - покази у Києві найкращих документальних фільмів фестивалю «86»

Про це повідомляється на сайті Міжнародного фестивалю кіно та урбаністики «86».

Розпочнеться подія 10 червня о 19:30 з альманаху короткометражних фільмів «Місцеві’16». До нього включено роботи-переможці та вибрані фільми другого конкурсу MyStreetFilmsUkraine-2016. Це, зокрема «Міст» Дмитра Бурка, Олени Москальчук та Оксани Носач, «Ти ж Амелія» Дмитра Бурка та Олени Москальчук, «Вікно навпроти» Юрія Юдіна, «Там знизу тихо» Ксенії Марченко, «70 вулиць» Макса Лижова та «Луганськ – Київ» Олени Панченко. Після показу відбудеться обговорення фільмів за участі режисерів.

11 червня о 19:00 пройде ексклюзивний показ вибраних фільмів першого національного конкурсу «Пальма Півночі». Серед них – «Перемир’я» Валерія Пузіка, «Уніформа» М. Вадімського й Андрія Безлюдного, «Котики» Жанни Озірної, «В школу» Наталії Шевченко й «Дивокрай» Наталії Машарової та Анатолія Ульянова. Після показу ─ зустріч із обраними режисерами.

В рамках «Післямови» демонструватиметься також  фільм-відкриття цьогорічного «86» – «Чорнобильські бабусі» авторства американських кінорежисерок Голлі Морріс та Енн Боґарт. Це життєствердна документальна історія про сучасних мешканок Зони відчуження, що отримала гран-прі Лос-Анджелеського кінофестивалю. Показ за участі продюсерки фільму Марини Орєхової буде 12 червня о 19:00.

11 і 12 червня о 21:00 глядачі матимуть нагоду переглянути музичну стрічку-переможця кінофестивалю «Санденс» «Від станції до станції» Даґа Ейткена та візуальну поему «Я – Белфаст» спеціального гостя фестивалю «86» Марка Казінса, де оповідь про історію міста веде літня жінка, яка пережила північноірланський військовий конфлікт.

Нагадаємо, фестиваль «86» репрезентує креативні (авторські) стрічки з усього світу та українські фільми.

Долучитися до події на Facebook можна тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
864
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду