30 травня - майстер-клас Лейли Камджич «Розслідуючи корпорації та особистості: журналістські будні після витоку інформації»

24 Травня 2016
862
24 Травня 2016
10:21

30 травня - майстер-клас Лейли Камджич «Розслідуючи корпорації та особистості: журналістські будні після витоку інформації»

862
Школа журналістики «Української правди» за підтримки Посольства США проводить майстер-клас Лейли Камджич «Розслідуючи корпорації та особистості: журналістські будні після витоку інформації».
30 травня - майстер-клас Лейли Камджич  «Розслідуючи корпорації та особистості: журналістські будні після витоку інформації»

Лекція відбудеться 30 травня з 15.00 до 20.00. Місце: ‪#‎MediaHub.
Вхід безкоштовний, реєстрація обов'язкова. Зареєструватись можна на сторінці заходу у Facebook.

Три найважливіші навички в арсеналі кожного журналіста-розслідувача – це напрацювання ресурсів отримання інформації, доступ до витоків інформації та дослідницькі здібності. На жаль, витоки важливої інформації трапляються не кожного дня. Однак, вони – це лише один елемент великої картини. Інформація, що знаходиться у витоку складе лише 10-20 відсотків розслідування, решту ж журналісту доводиться добувати лише завдяки навичкам та наполегливій роботі. Перевірка фактів, пошук зв’язків, аналіз даних та багато чого іншого –  саме цьому й буде присвячений майстер-клас.

Лейла Камджич – одна з провідних журналісток-розслідувачів та фактчекерів Проекту з розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP). Сфери її компетенції охоплюють дослідження офшорів та пошук незаконних активів корумпованих політиків та лідерів організованої злочинності на Балканах, у Східній Європі та у світі. Окрім цього пані Камджич керує інформаційним проектом «Investigative Dashboard», розробленим для надання допомоги журналістам та громадським організаціям по всьому світу у проведенні розслідувань. У складі робочої групи від OCCRP Лейла Камджич працювала над проектом Panama Papers. В рамках проекту OCCRP «Несвященні Союзи» (Unholy Alliances) була нагороджена Всесвітньою Премією Світла.

Зараз пані Камджич продовжує роботу над проектом «Правда Хадіджи» – серією журналістських розслідувань про корупцію в Узбекистані та Азербайджані – що отримав престижну нагороду ім. Тома Реннера.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
862
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду