Українські підлітки обрали найкращий європейський фільм року

Українські підлітки обрали найкращий європейський фільм року

9 Травня 2016
1942
9 Травня 2016
14:35

Українські підлітки обрали найкращий європейський фільм року

1942
8 травня в Києві юне журі вже вдруге судило фіналістів однієї з найпрестижніших кінопремій Європи – Young Audience Award Європейської Кіноакадемії. Кращим фільмом за версією підлітків 12-14 років було визнано «Міс Неможливе» з Франції.
Українські підлітки обрали найкращий європейський фільм року
Українські підлітки обрали найкращий європейський фільм року

Перегляд фільмів-номінантів і голосування за лауреата Young Audience Award проходило одночасно в 31 країні – від Лондона до Тбілісі. Київ приймав участь у події вдруге. Думка юних киян збіглася з рейтингом більшості дітей Європи: левову частку голосів зібрав фільм «Міс Неможливе». Сюжет фільму Емілі Дельоз обертається навколо бунтарки Аврори, яка переживає все емоційні злети і падіння своїх 13 років. Міжнародна прем'єра «Міс Неможливе» відбулася на 66-му Берлінському кінофестивалі, де фільм був представлений у секції Generation.

Конкурентами картини Емілі Дельоз були стрічки «Рауф» з Туреччини і «Хлопчики» зі Швеції. Після перегляду кожного фільму в журі відбувалася дискусія. Глядачі вибирали переможця шляхом голосування. У той же день результати національних голосувань були передані в Ерфурт (Німеччина). За їх підсумками під час відео-конференції було оголошено загальноєвропейського переможця – лауреата Young Audience Award-2016.

Приз Європейської кіноакадемії є альтернативою кінопремії Оскар і за значенням прирівнюється до призу Каннського МКФ. Європейська кіноакадемія відзначає кращі стрічки вже 28 років, приз за кращий дитячий фільм був заснований 6 років тому.

Організаторами Young Audience Award в Україні виступає фестиваль для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» спільно з Goethe-Institut в Україні. Показ трьох фільмів проходив в столичному кінотеатрі «Жовтень», частування для маленьких глядачів приготувала ТМ «Премія Рікі Тікі».

«Чілдрен Кінофест 2016» пройде в 17 містах країни з 27 травня по 5 червня. Місія фестивалю – популяризувати кіно серед дітей різного віку і розвивати традиції сімейного культурного дозвілля. Безкоштовна реєстрація на покази починається 20 травня на сайті childrenkinofest.com.

Кінокомпанія «Артхаус Трафік»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Кінокомпанія «Артхаус Трафік»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1942
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду