Відкрита заява члена Громадської ради при Держкіно Олесі Анастасьєвої

29 Квітня 2016
1280
29 Квітня 2016
09:54

Відкрита заява члена Громадської ради при Держкіно Олесі Анастасьєвої

1280
27 квітня 2016 року член Громадської ради при Державному агентстві України з питань кіно, кіножурналіст Олеся Анастасьєва опублікувала заяву про ситуацію, що виникла у Громадські раді Держкіно із приводу переформатування Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів
Відкрита заява члена Громадської ради при Держкіно Олесі Анастасьєвої

Олеся Анастасьєва закликала голову Держкіно Пилипа Іллєнка розпустити Громадську раду.

Подаємо текст заяви.

Открытое заявление члена Общественного совета при Госкино
Олеси Анастасьевой

Сегодня, 27 апреля 2016 года в 22:50 по киевскому времени, секретарь Общественного совета при Госкино Светлана Тимошенко разослала всем членам Общественного совета при Госкино письмо главы Общественного совета при Госкино, продюсера компании «ИнсайтМедиа» Владимира Филиппова адресованное главе Госкино Филиппу Ильенко (далее привожу текст письма).

Как член Общественного совета заявляю, я НЕ голосовала за формулировку ОС «Громадська рада при Держкіно України підтримує ваше рішення згідно з наказом від 21.04.2016 р. № 71 припинити повноваження складу Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів на території України». Более того за такую формулировку НЕ голосовал ни один из членов ОС при Госкино. 

Последние 2 дня по внутренней переписке между членам ОС при Госкино обсуждался вопрос про возможность отсрочки в подаче документов для желающих подать кандидатуры в члены экспертной комиссии при Госкино. Т.е. изначально Госкино установило сроки до 29-го апреля, ОС выступил с инициативой обратиться к Госкино с просьбой продлить этот срок до 13 мая. Сегодня Госкино приняло решение продлить этот срок до 13 мая. Также в переписке поднимался вопрос о принципах формирования нового состава экспертной комиссии, о возможности рассмотрения кандидатур в ЭК на заседании ОС, о возможности внесения изменения в положение по ЭК. Лично я сказала, что готова поддержать инициативу: обратиться к Госкино с просьбой перенести дедлайн подачи документов на 13 мая, ТОЛЬКО в том случае если ОС обратится к Госкино с просьбой о рассмотрении на ближайшем заседании вопросов о формировании и рассмотрении кандидатур. НИ РАЗУ В ПЕРЕПИСКЕ НЕ поднимался вопрос о ВЫСКАЗЫВАНИИ ПОДДЕРЖКИ главе Госкино в его решении распустить ЭК! 

Последнее заседание ОС при Госкино состоялось в марте 2016 года, следующее было предварительно назначено на 20 апреля, но так и не было проведено и не было указано, когда состоится следующее заседание. Это НЕ первый случай МАНИПУЛЯЦИЙ, ПОДТАСОВОК и прочего пренебрежительного отношения главы ОС Владимира Филиппова к уставу ОС.

Обращаюсь к главе Госкино Филиппу Ильенко с просьбой РАСПУСТИТЬ Общественный совет при Госкино Украины.

Прошу всех киношников, журналистов обратить внимание, если Вам попадется текст этого письма, рассматривайте его как личную позицию главы ОС, который давно себя дискредитировал на этой должности, а не как мнения всего ОС при Госкино. Также прошу обратить внимание на манипуляцию главы ОС и датирование письма 25 апрелем 2016 года. 

Олеся Анастасьєва, 27 квітня 2016 року

Голові Державного агентства України
з питань кіно Іллєнку П. Ю.

Голови Громадської ради при Держкіно України
Філіппова В. І.

від 25 квітня 2016 р.

Звернення

Шановний Пилипе Юрійовичу!

Громадська рада при Держкіно України підтримує ваше рішення згідно з наказом від 21.04.2016 р. № 71 припинити повноваження складу Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів на території України. Задля прозорості процесу формування нового складу пропонуємо провести відкрите слухання щодо даного питання на засіданні Громадської ради з озвученням кандидатів. 

Також звертаємося до Вас з проханням продовжити термін подання заяв на вступ до Експертної комісії до 13 травня.

З повагою,
Володимир Філіппов
Голова Громадської ради при Держкіно України

Нагадаємо, що 19 квітня голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко повідомив у Фейсбуці про своє рішення припинити повноваження Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів через власну незгоду із рішенням комісії дозволити демонстрування телесеріалу «Не зарікайся», який виходить на телеканалі «Україна». Відповідне рішення члени комісії прийняли напередодні на власному засіданні.

Секретаріат Правління НСКУ розглянув ситуацію із переформатуванням Експертної комісії на черговому засіданні 25 квітня 2016 року.

За підсумками обговорення Секретаріат Правління НСКУ висловив цілковиту підтримку членам НСКУ Оксані Волошенюк, Людмилі Новіковій, Ользі Пашковій, Людмилі Серебреніковій, Сергію Васильєву, Георгію Черкову, Олексію Першку та Аліку Шпилюку, які брали участь у роботі Експертної комісії, та рекомендував їх до нового складу Експертної комісії, який нині формує Держкіно.

Власна інформація НСКУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1280
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду