«Інтер» знімає з ефіру розважальні програми. Експерт: це популістський крок

«Інтер» знімає з ефіру розважальні програми. Експерт: це популістський крок

4 Січня 2015
6218
4 Січня 2015
12:09

«Інтер» знімає з ефіру розважальні програми. Експерт: це популістський крок

6218
«Інтер» знімає з ефіру розважальні програми. Експерт: це популістський крок
«Інтер» знімає з ефіру розважальні програми. Експерт: це популістський крок
Через шквал критики на адресу телеканалу «Інтер», який у ніч на Новий рік привітав українців святковими вогниками із російськими співаками, що відкрито підтримують агресію Росії проти України та дають концерти в терористичних організаціях ДНР та ЛНР, менеджмент мовника пішов на зміну сітки мовлення. Так, з перших днів січня канал відмовився від усіх святкових концертів та мюзиклів, в тому числі і власного виробництва, які анонсувалися раніше. Зокрема, як повідомили «Дню» у прес-службі «Інтера», були зняті наступні програми: «Новорічний Блакитний вогник 2015», два концерти Ігоря Крутого, «Гумор року», «Уральські пельмені. 20 років в тісті», «Найкращі пісні 2013»,«Новорічний парад зірок 2014 », концерти« Пісня року 2013 » і  «Жди меня в Новий рік » (ефір напередодні Старого нового року), мюзикли «Новорічні свати» і «Червона шапочка», «Однокласники», «Божевільний день, або Одруження Фігаро», «За двома зайцями», «Снігова королева», «Три мушкетери», «Вечори на хуторі біля Диканьки» й «Зоряні канікули».
 

«Це популярні програми, які «Інтер» традиційно показує в період новорічних і різдвяних свят. Ми розуміємо, що подібна ситуація, на жаль, завдасть шкоди глядачеві, котрий чекає свої улюблені програми, оскільки ламаються багаторічні традиції святкування Нового року, - повідомляють у прес-службі. - Ми розраховуємо на розуміння глядачем цієї ситуації. Оскільки подібні дії є вимушеною реакцією на ту істерію, яка виникла навколо телеканалу 1 січня 2015, коли на «Інтер» посипалися провокативні безпідставні звинувачення в показі розважальних святкових проектів, хоча вони повністю відповідають вимогам українського законодавства».

 

Співробітники «Інтера» не вбачають у своїх новорічних ефірах порушення законодавства та заявляють, що безпідставні випади та тиск останнім часом виникають на адресу багатьох українських телеканалів, тому вони сподіваються на підтримку своїх колег.

 

«Канал "Інтер" чекає від повноважних державних органів України у сфері телебачення роз'яснень виниклої ситуації і розраховує на правове врегулювання подібних ситуацій, оскільки вони можуть виникати доти, поки повною мірою не будуть визначені правила постановки в український ефір музичних концертів і продуктів розважального жанру», - кажуть на каналі.

 

Утім, медіа-експерти такий хід менеджменту каналу називають популістським та спробою уникнути відповідальності.

 

«Я вважаю такий хід топ-менеджменту «Інтера» популістським, спрямованим на те, щоб викликати співчуття у суспільстві та масі глядачів. Якщо Інтер зніме святкову сітку, глядач перемикне телевізор на інший канал, не більше. Топ-менеджменту «Інтера» треба було думати раніше, ставлячи в ефір російський продукт, ніж тепер дмухати на холодне», - зауважив у коментарі «Дню» медіа-експерт Інституту масової інформації Роман КАБАЧІЙ.

 

Нагадаємо, як писав «День», Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розгляне питання про дотримання «Інтером» та іншими каналами  українського законодавства під час новорічного ефіру на найближчому засіданні, що планується на 15 січня.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Вадим Лубчак, «День»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6218
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду