У свій день народження «День» відкриває нових фотографів

У свій день народження «День» відкриває нових фотографів

Газета «День» десять років поспіль відзначає власний день народження фотовиставкою. Ваша Дуся знала, що Лариса Івшина збере на свято цікаву компанію журналістів, тому не могла проігнорувати таке дійство. Зайшовши до Українського дому, я відразу ст
У свій день народження «День» відкриває нових фотографів
У свій день народження «День» відкриває нових фотографів
30 Вер 2008
0
11125

Газета «День» десять років поспіль відзначає власний день народження фотовиставкою. Ваша Дуся знала, що Лариса Івшина збере на свято цікаву компанію журналістів, тому не могла проігнорувати таке дійство. Зайшовши до Українського дому, я відразу стикнулася з Ольгою Герасим’юк. Політик і ведуча увесь час була зайнята: спочатку привітала Ларису Олексіївну із 12-м днем народження газети й 10-ю фотовиставкою, а потім роздавала коментарі всім зацікавленим.

Головного редактора «Дня» задарували квітами. Кожні п’ять хвилин я спостерігала, як пані Івшина милується черговим букетом і підносить джентльменам ручку для поцілунків.

Почалася церемонія нагородження. Її уже традиційно вів художній керівник театру «Сузір’я» Олексій Кужельний (за сумісництвом – чоловік екс-телеведучої та однокурсниці редакторки «Дня» Ольги Таукач, нині головного редактора журналу МЗС України «Зовнішні справи»). Лариса Олексіївна час від часу брала слово, розказувала запрошеним про життя і досягнення своєї команди й дякувала помічникам: «10 років ми говоримо про те, що у нас було багато друзів, багато перемог, багато підтримки». «І сьогодні ми зібралися на свято талановитої фотографії», – акцентувала вона.

Недалеко від сцени за операторською камерою стояв Євген Марчук, радник Президента, екс-міністр оборони України. Він хвацько справлявся із технікою, вмикав додаткове світло й не спускав об’єктиву зі своєї коханої дружини.

Біля сцени з’явилася речниця Президента України Ірина Ванникова. Вона зосереджено стояла біля організаторів дійства і спостерігала за сценою. «Я тут і як гостя, і як підтримка, – усміхаючись, сказала Ірина. – «День» – одна із найбільш українських газет, справжніх газет у друкованих засобах масової інформації». «У нас є подарунок від Президента для автора фотографії, яку за нашим вибором визнали найкращою. Даруємо диктофон, а також український атлас для редакції», – вибігаючи на сцену, договорювала Ванникова.

Організаторами було обрано 300 фотографій із 1 633 робіт. Найкращих визначали телеканали ICTV, «Плюси», 5 канал, Перший національний, ТЕТ, Національна спілка журналістів, Українська асоціація видавців періодичної преси, журнал Digital Photographer, компанія «Стар Медія», ТРК «Чорноморська» і багато інших. У вашої Дусі від кількості людей, що брали слово, закрутилася голова. А фотографам у цей час роздавали грошові конверти, дипломи і пакети з подарунками, з яких виглядали звабливі пляшечки шампанського.

Для призів 5 канал пожертвував телевізором, журнал Digital Photographer – підпискою на журнал, а ЗАТ «Сбербанк Росії» – 25 тисячами гривень.

Віктор Набруско, президент Національної радіокомпанії України, також прийшов на свято «Дня». Він спілкувався з колегами, паралельно спостерігаючи за дійством на сцені. Віталій Шевченко, голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення, тримався відсторонено і весь час знаходився біля дружини.

Лариса Івшина нікого не обділила увагою. Її блискуча спідниця вигулькувала то з одного боку зали, то з іншого. За всіма переміщеннями Лариси Олексіївни стежив Євген Марчук. Знаючи, що фотосправою і операторством Євген Кирилович займається близько 40 років, я зацікавилася, чи допомагав він відбирати фотографії для виставки.

Є.М.: Ні, я вчора прийшов. Я помітив, що дві роботи повторюють одна одну. Вони різні, але стилістично однотипні.

Дуся: Як ви будете монтувати щойно знятий матеріал? Який кінцевий результат ви бачите?

Є.М.: По-перше, треба познімати ще трохи зал. Я без штатива, а без штатива дуже незручно. Потім треба набрати декілька стоп-кадрів. Я прийду ще завтра, коли будуть відвідувачі. Цікаво, як люди розглядатимуть, як реагуватимуть, що вони скажуть. Потім треба буде організаторів хоча би два слова. Не зараз, у спокійному стані. Фото деякі вставити.

Дуся: Ви будете свою роботу видавати диском, додатком до газети?

Є.М.: Ні. Тільки для себе і для Лариси. Секундочку, гарний кадр.

Я вирішила не відволікати Євгена Кириловича від роботи й залишила його займатися нею. Неподалік стояла речник СБУ Марина Остапенко. Вона прийшла із сином, щоби привітати Ларису Івшину зі святом. Поруч примостилися Ігор Слісаренко, вже без букета, та Ольга Таукач. Але не встигла я до них підійти, як увагу і погляди всіх оточуючих враз було прикуто до вручення нагороди «Золотий ДЕНЬ» у номінації «Приз Призів». Спеціально розроблений кулон отримав Ігор Добровольський за роботу «Повінь забрала трьох дітей». По закінченні нагородження Лариса Івшина попала під дощ із конфетті, що мало форму маленьких янголят.

Поки гості пригощалися за фуршетними столами, мені вдалося поговорити із господаркою вечора:

Дуся: Яка подія за останній рік стала найважливішою для газети «День»?

Л.І.: Для газети «День» є багато запланованих подій. Ми не чекаємо, доки доля нам щось піднесе, хоча нам пропонують спільні проекти, відзначають роботу наших журналістів. Але, наприклад, у цьому році ми зробили нову книгу Джеймса Мейса «Ваші мертві вибрали мене». Ця публіцистика раніше ніде не виходила, була розкидана у журналах. І друга подія – десята ювілейна фотовиставка. Ми планово йшли до цих двох великих подій. Щоденна газета – чорний хліб журналістики, а це, можна сказати, наші ракетоносії. Це заплановані події, організовані працею, це не чудо. Каркас не видний, але треба багатьох людей стимулювати, лінивих підганяти, тих, хто сумнівається – переконувати, вселяти віру. Фотографія сильніше інколи за слово, слова девальвуються, люди втомилися від слів, їм не вірять.

Дуся: Чи прикрашає якась із цих фотографій ваш кабінет?

Л.І.: Я би завісилася ними. Тому ми зробили альбом по 10-ти фотовиставках.

Це все, пригощаючись червоним вином, розповідала мені сяюча Лариса Олексіївна.

Ваша Дуся піднялася на другий поверх оглянути фотографії і знову зустріла Євгена Марчука. Він уважно розглядав фотороботи, і звернув і мою увагу на парочку цікавих світлин.

Передивившись їх усі й пригостившись шампанським, я пішла гуляти містом у пошуках різноманітних вражень.

Ваша Дуся.

Вітання Ольги Герасим’юк та усмішка у відповідь

Ірина Ванникова, речник Президента, не у змозі відмовити журналістам

Ігор Слісаренко залишиться на зйомці Євгена Марчука

Валентина Руденко, радник Президента, уподобала альбом The best photo of Day. Лариса Мудрак, голова служби інформаційної політики, та Ірина Побєдоносцева, керівник прес-служби «Плюсів», уже давно його передивилися

Ольга Таукач, головний редактор журналу МЗС України «Зовнішні справи», чекає слів від Ганни Шеремет, заступника головного редактора «Дня»

Леонід Бакка, більд-редактор «Дня», та володар Гран-прі Борис Корпусенко (праворуч)

Ігор Смєшко, екс-голова СБУ, та Юрій Щербак, екс-посол України у США, поклали око на Ларису Івшину

Ігор Смєшко не боїться конкурувати з Євгеном Марчуком. Тепла розмова з Ларисою Івшиною

Віталій Шевченко з дружиною

Віктор Набруско, президент Національної радіокомпанії України, вчить оточуючих життю

Голлівудські усмішки від Євгена Марчука, радника Президента, та Раїси Богатирьової, секретаря РНБОУ

Знову привітання і усмішки. Просто свято якесь

Марина Остапенко, речник СБУ, виводить сина у світ. Він уже познайомився з Олександром Мартиненком, генеральним директором Агенції «Інтерфакс-Україна», та Наталією Лигачовою-Чернолуцькою, шеф-редактором «Телекритики»

Ігор Добровольський і його ексклюзивна нагорода «Золотий ДЕНЬ»

До слів ведучого: «Починаємо частування» гості дослухалися без зайвих вагань

Фото, відзначені Євгеном Марчуком

Ярослав Табінський отримав спеціальний приз від Острозької академії за світлину «Україні слава!»

Вибір Лариси Івшиної та компанії «ХХІ Століття»: Ольга Кузнєцова «Люблю кавуни»

Уподобання представників Міжнародного супутникового телебачення VIASAT. Андрій Нестеренко «Злітаю»

Фото Яни Новоселової

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
Муся вдруг решила, что она уже слишком серьезная барышня, чтобы ходить в гламурные клубы, и в пятницу отправилась на закрытый прием, на минуточку, депутатского клуба «Парламент». Но я, честно говоря, подозреваю, что больше всего на вечер депутатск
19 Груд 2011 15:56
9 708
ДУСЯ
Как вы знаете, мы с Катасоновой-младшей обожаем всякие празднества и вечеринки, у нас на них, как говорится, просто чуйка. И вот совсем недавно запах вкусной еды, доносившийся из галереи «Партком», заманил нас на особый праздник - пятилетие журнал
05 Груд 2011 12:45
7 962
ДУСЯ
«Седлай лошадь, захвати кольт и ничего не ешь - будет сытно, жарко и шумно», - сказала мне Дуся, отправляя на ковбойскую вечеринку журнала XXL в паб Dakota. Я, признаться, недолго сопротивлялась, все-таки в приглашении обещали крепкий алкоголь и в
05 Груд 2011 10:06
7 357
ДУСЯ
Сегодня на экраны выходит картина «Высоцкий. Спасибо, что живой», которую уже смогут посмотреть все желающие. Как проходил VIP-показ, мы уже с сестрой вам рассказывали. Ну а сейчас о том, как на премьеру сходили московские звезды.   Очередь в ки
02 Груд 2011 15:43
15 452
ДУСЯ
Побывав вчера на допремьерном (кстати, на день раньше, чем в Москве) показе фильма «Высоцкий. Спасибо, что живой», я уже поделилась впечатлениями о картине и «зашифрованном» исполнителе главной роли. Следом за прессой оценить творение сценариста
29 Лист 2011 17:05
11 207
ДУСЯ
Моя любимая ведущая Юлия Высоцкая презентовала свой ресторан «Ёрник» московскому бомонду. Презентация прошла тихо и практически по-семейному: членами семьи Михалковых-Кончаловских, честно говоря, можно заполнить не один банкетный зал, а уж неболь
24 Лист 2011 10:35
20 854
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду