Кто тут самый шароварный: медийщики о концертах на День независимости

Кто тут самый шароварный: медийщики о концертах на День независимости

В этом году День независимости превратился в настоящую битву концертов между телеканалами. Основными конкурентами были 1+1 с концертом "Незалежність - наш генетичний код", проведенный на территори Киевской крепости, с бойцами и волонтерами
Кто тут самый шароварный: медийщики о концертах на День независимости
Кто тут самый шароварный: медийщики о концертах на День независимости
25 Серп 2015
0
3776

В этом году День независимости превратился в настоящую битву концертов между телеканалами. Основными конкурентами были «1+1» с шоу «Незалежність – це ти», проведенный на территори Киевской крепости с бойцами и волонтерами, «UA:Перший» с трансляцией концерта «I, CULTURE Orchestra» на майдане Незалежности, а также «Интер» с концертом «Мрія про Україну», на котором, к слову, не обошлось без угнездившейся в Москве Таисии Повалий. Я поинтересовалась, что пишут в соцсетях медийщики об этих очень разных концертах.

Светлана Остапа, журналистка «Детектор медіа»:

Дивлюсь відразу три концерти на трьох каналах. «UA:Перший» наживо транслює Європейську симфонію – українській незалежності з майдану Незалежності. Майдан заповнений, люди слухають. Привчають народ до класичного мистецтва. Відчуття гордості. На День незалежності саме те.

Концерт на «1+1» теж на свіжому повітрі – модерновий, виступають українські виконавці і гурти, серед яких «Брати Гадюкіни», «Друга ріка», Христина Соловій. На екранах – кадри з війни на сході Украіни. Серед глядачів багато військових. Відчуття співпереживання. 

«Інтер» – концерт в палаці «Україна». Повна зала. На сцені теж українські виконавці, але репертуар більше радянський. Українська пісня про маму у виконанні Таїсіі Повалій перемішана з «Весною на Заречной улице». Пафосно привітали ветеранів Другоі світової війни, трудові династії (вгадайте, з чиїх підприємств :)) і картинки з тієї війни, або з радянського періоду. Ніна Матвієнко і Наталка Могилевська встигли заспівати і на «1+1», і на «Інтері». Але репертуар різний. Ідея автора тексту для ведучих інтерівського концерту (Даугуле і Доманський): в Україні все було добре, зараз стало погано, але буде добре, коли закінчиться війна. Треба тільки молитися про мир і навчитися прощати. Не може бути свято тільки для однієї частини України. Жодні політичні амбіції не вартують людських життів. І війна – не війна, а збройний конфлікт... «Інтер» завжди любив пафосні концерти, ніяк не може вичавити із себе Совок. І він має свою аудиторію. У мене ж відчуття СРСР.

Роман Кабачий, журналист-эксперт Института массовой информации:

Був учора на цьому концерті. Фантастично, розрив шаблонів, розрив уявлень про те, що має робитися на Майдані увечері в День незалежності. І Ода до радості з капелою «Думка» і Джамалою як гідне увінчання. Країна бореться і воює і каже Європі: так, ми будемо співати твій гімн, бо ми є тобою!
Жду, коли з’явиться в YouTube.

Александр Ткаченко, генеральный продюсер «1+1 медиа»:

Тут дискуссия смотрю развернулась, чей концерт на День независимости был лучше – на «Интере» или на «Плюсах». По цифрам – на «Интере», конечно, все – традиционно, по богатому и «правильно». Но это – день вчерашний. Новаторский подход «Плюсов» – это все-таки день завтрашний. И спасибо команде, которая в сжатые сроки смогла сделать такой проект. Есть над чем работать и дальше будет круче. 

Вячеслав Садовничий, главред издания «Финансовый клуб»:

«Интер» VS «UA:Перший»

Ну и кто тут самый ретроградный, архаичный, старомодный, шароварно-попсовый? И это риторический вопрос.

Юлия Банкова, экс-журналистка «Громадського ТБ»:

Святковий телевізор. «1+1» показує власний концерт. Сказали, що для воїнів АТО. Але я, коли не зайду, поміж годуваннями-купаннями-вкладаннями дітей, то бачу як не Корбана, то Аллу Мазур. Воїни, звісно, є. Сидять в рядочок, ніби цвяшками прибиті, не знають, куди себе подіти. А їм співає Могилевська (прудка жінка – і на «Плюсах», і на «Інтері» одночасно), Тіна Кароль (Ані Лорак, мабуть, не встигла з Москви доїхати).

Не хочется об этом думать, но, кажется, прав коммерческий директор сейл-хауса «Плюсы» Валерий  Вареница с его мрачным утверждением, что Совок опять победил.

Муся

Фото предоставлено пресс-службой «1+1»

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
«Детектор медіа»
Зміни, про які було оголошено на щорічній конференції F8 у Каліфорнії, роблять для користувачів сервісу групи основною частиною спілкування в соцмережі.
01 Трав 2019 13:42
2 778
ДУСЯ
Журналист Осман Пашаев написал пост  том, что оба канала иновещания в Украине – совершенно равнозначны: «Недавно Александр Ткаченко пристыдил Юрій Стець за государственное иновещание. Один делает Ukraine Today второй - Ukraine Tomorrow. Панове, чтоб
27 Жов 2015 17:42
5 205
ДУСЯ
Ведущий кулинарного шоу «МастерШеф» на СТБ Эктор Хименес-Браво выложил в Instagram фото своей мамы. «Моя мама ужасно любит йогу, – похвастался кулинар-телеведущий. – Для неё это самая важная часть дня! А каким спортом занимаетесь вы?. Что ж, нужно
27 Жов 2015 16:32
4 629
ДУСЯ
Люблю, когда люди с юмором и умеренной простотой относятся к собственной персоне. Живой пример – ведущий шоу экстремальных путешествий «Світ навиворіт» Дмитрий Комаров. Недавно он поделился в соцсетях фотографией из одного таблоида, в котором фамилию
27 Жов 2015 11:21
2 551
ДУСЯ
Вчера в Украине прошли выборы в местные органы власти. И, конечно, еще со вчерашнего дня в Интернете начались бурные обсуждения текущего голосования, прогнозов его результатов, данных различных экзит-поллов и т.п. Многие медийщики, дабы не переживать
26 Жов 2015 19:35
7 534
ДУСЯ
В то время, пока возбужденные толпы пользователей соцсетей наперебой радуются, ругаются и скорбят по поводу выборов, ведущий «Надзвичайних новин» Константин Стогний впал в ностальгическую задумчивость. На своей страничке в «Фейсбуке» он опубликовал с
26 Жов 2015 17:27
4 767
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду