Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 грудня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 грудня

4 Грудня 2022
1157

Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1157
Стан енергетичної системи, ювілей Григорія Сковороди та заборона проросійських церковних організацій.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 грудня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», Суспільне, «1+1», «Рада».

Блоків ICTV/СТБ та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

Про ситуацію на міжнародній арені та позицію Китаю щодо війни в Україні у гостьовій студії телеканалу «Ми — Україна» говорили з експертом-міжнародником та колишнім нардепом Євгеном Добряком. Гість розповів, що лідер Китаю Сі Цзіньпін закликав завершити війну переговорами, а також що Китай не перейде до відкритої допомоги Росії у війні. Євген Добряк почав з'являтись в етері національного марафону після того, як до його виробництва долучилася команда каналу «Ми — Україна».

З постійним політкоментатором нацмарафону Валентином Гладких ведучі «Ми — Україна» говорили про санкції проти релігійних діячів УПЦ Московського патріархату, позицію Угорщини та підтримку України з боку держав-членів НАТО. Розмова з ним тривала понад п’ятдесят хвилин, на обговоренні теми НАТО до неї також долучили президента Української асоціації зовнішньої політики Володимира Хандогія.

Речник командування повітряних сил Юрій Ігнат розповів в етері Суспільного, що до України вже надійшли нові системи протиповітряної оборони. Також про оборонну ситуацію говорили з начальницею об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталією Гуменюк.

Про 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди у блоці Суспільного говорили з філософом Олексієм Паничем та міністром культури й інформаційної політики Олександром Ткаченком. Останній також розповів про заборону церковних організацій, які пов’язані з Росією.

Ситуацію з енергетикою та вплив блекауту на бізнес у блоці «1+1» обговорили з нардепом від «За майбутнє» Сергієм Лабазюком. Він розповів про ситуацію у бізнесі, роботу банків і закупівлю генераторів. Традиційно для телеканалу у титрі вказали партійну приналежність гостя. Розмова тривала понад десять хвилин.

О 21 годині в етері нацмарафону показали документальний фільм про обмін полоненими та повернення українських військових додому. У стрічці були синхрони як військових, так і представників влади: керівника Офісу президента України Андрія Єрмака, очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова, уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця та речниці керівника Офісу президента України Дарії Зарівної.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1157
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду