Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 липня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 липня

24 Липня 2022
786
24 Липня 2022
11:58

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 липня

786
Обстріл Одеського порту, «кавказький фронт», саміт перших леді і джентльменів, посвята воєнкорам.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 липня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 липня

Із липня 2022 року «Детектор медіа» на додачу до моніторингу спільного телемарафону «Єдині новини» починає моніторинг російськомовного марафону «FreeДом», який транслюється на каналі іномовлення UATV. Плануються щоденні огляди ефіру та щомісячні огляди тематики та гостей в ефірі, а також якісний аналіз мовлення. 

У блоці каналу «1+1» ситуацію на фронті та в прифронтових містах і селищах коментували радник керівника Херсонської ОВА Сергій Хлань, ексзаступник начальника Генштабу Ігор Романенко, керівник Запорізької ОВА Олександр Старух, воєнний експерт Олександр Коваленко.

Економіст Іван Ус наголосив на важливості нарощування антиросійських санкцій і спрогнозував вміст восьмого санкційного пакета Євросоюзу. 

Білоруський опозиціонер Франак Вячорка говорив про переслідування опозиції: «Лукашенко досі пам’ятає, як у 2020 році люди стояли в центрі Мінська і кричали «Свєта – президент». Він не може людям цього простити. Навіть на мене є більше 10 кримінальних справ, у тому числі «державна зрада», і кількість цих справ щодо нас усіх зростає».

Підписану в Туреччині угоду про розблокування українських портів та ранковий обстріл Росією одеського порту коментували Олег Пендзин і Марк Фейгін. За словами Фейгіна, Путіну і Москві «начхати на ООН і на будь-які домовленості. Зараз вони можуть сказати, що їм назустріч не пішли і не погодились на перемир’я...»

Відома акторка Ольга Сумська в інтерв’ю розповіла про смерть мами, евакуацію з молодшою донькою в Італію, повернення  в Київ, роботу театру під час війни: «Найголовніше – зіграти виставу без сирен. Кажуть, коли стріляють гармати – музи мовчать. Але нам не хочеться мовчати». 

У денному блоці каналу UA правозахисниця Віра Ястребова розмірковувала про ймовірність проведення 11 вересня псевдореферендумів на окупованих територіях, а речник добровольчого чеченського батальону ім. Шейха Мансура Іслам Бєлокієв розповів про плани батальйону щодо демілітарізації армії кадирівців і натякнув на можливе відкриття «кавказького фронту» для боротьби з Росією задля допомоги Україні. 

Марк Фейгін вдруге наголосив, що підписаний росіянами в Стамбулі «папір» для них нічого не вартий, тож обстріли зокрема одеських портів продовжаться. 

У блоці каналу «Інтер» обстріл Одеси коментували зокрема речник Одеської ОВА Сергій Братчук і воєнний експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак

Потім ведучі і гості етеру перейшли до обговорення ініційованого Оленою Зеленською другого саміту перших леді і джентльменів, який розпочався в Києві. У обговоренні взяли участь зокрема дипломат Олександр Левченко та Борис Пінкус (США), який підкреслив важливість «м’якої сили» у світовій дипломатії. Борис Пінкус також від імені колег по Республіканській партії пообіцяв «тиснути на Байдена», щоб передавати Україні більше HIMARS. 

На початку вечірнього блоку каналу UA, який провели Сакен Аймурзаєв і Лейла Мамедова, показали  сюжет, присвячений роботі воєнних кореспондентів. Згадали і загиблих за Батьківщину журналістів каналу Олександра Махова і Пашу Лі. На прохання ведучих про особливості роботи воєнкора в прямому включенні розповіла журналістка каналу UA Альона Грамова. 

Про експорт українського зерна, важливість розблокування портів і обстріл Одеси ведучі говорили з гендиректором Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Романом Сластьоном

Володимир Фесенко схвально відгукнувся про виступ Олени Зеленської у Конгресі США, саміт перших леді і джентльменів загалом і участь у ньому таких акторів, як Міла Куніс, зокрема. «Це наш соціальний капітал. Це наші друзі. Друг познається у біді, і ці люди приїхали до нас у час війни. Ця дружба нам допомагатиме». Фесенко також порівняв Олену Зеленську з першими леді минулого – Елеонорою Рузвельт та Клементиною Черчилль.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
786
Теги:
Читайте також
27.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 226
26.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 180
25.07.2022 21:30
Олексій Мацука
для «Детектора медіа»
4 644
25.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 264
22.07.2022 11:18
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 218
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду