Сокира Капліна і прорив Ляшка. Моніторинг теленовин 18–24 березня 2019 року

Сокира Капліна і прорив Ляшка. Моніторинг теленовин 18–24 березня 2019 року

29 Березня 2019
2295

Сокира Капліна і прорив Ляшка. Моніторинг теленовин 18–24 березня 2019 року

2295
У новинах побільшало чорнухи. Дотримання стандартів інформаційної журналістики в новинах «Інтера», «1+1», СТБ, ICTV, «України», «UA: Першого», «112 Україна» та 5-го каналу.
Сокира Капліна і прорив Ляшка. Моніторинг теленовин 18–24 березня 2019 року
Сокира Капліна і прорив Ляшка. Моніторинг теленовин 18–24 березня 2019 року

Газова тема стала наскрізною. Поки інші кандидати обіцяють справедливі тарифи, Медведчук і Бойко полетіли в Москву домовлятися нібито про зниження ціни, Порошенко заявив, що можна не підвищувати тарифи, а Каплін та Ляшко справжнє сафарі на очільника «Нафтогазу».

До того Ляшка показували переважно на каналі «Україна» та інколи на «Інтері». Він увірвався на засідання Кабміну — і одразу потрапив до новин майже всіх топових каналів. Навіть подорож Бойка і Медведчука до Москви не здобула такої популярності. Активніше обговорювали реакцію Порошенка на цю подію. Майже без уваги лишили заяви генпрокурора Луценка зі звинуваченнями посла США Марі Йованович. У лідерів за кількістю піару — Тимошенко, Порошенка, Бойка, Вілкула — особливих змін у підходах до просування своїх меседжів не відбулося. Вони так само щодня з’являються у політичних дайджестах з програмними обіцянками.

18 березня, понеділок

«1+1» озвучили рейтинги від центру «Соціальний моніторинг» та ГО «Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка», де Тимошенко на другому місці, а Порошенко на третьому з відривом у понад 3%.

У цьому ж випуску відразу два матеріали, що опосередковано б’ють по репутації Порошенка. Розповіли про новий епізод у справі «Спецтехноекспорту». Суть у тому, що держпідприємство мало контракт з Індією на ремонт літаків, а до контракту долучили якісь фірми-«прокладки», та ще й строки зірвали. Ні в індійському посольстві, ні в НАБУ журналістам нічого не коментували, але це не завадило авторці сюжету подавати версію як доконаний факт.

Також на «1+1» розповіли, як журналістку каналу «Аверс» у Ковелі не пустили на зустріч із Порошенком. Своє обурення ситуацією висловили голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко та голова парламентського комітету з питань  свободи слова Вікторія Сюмар. Вона наголосила на «політичному контексті» конфлікту. Але у сюжеті не розповідають, що канал, на якому працює журналістка, пов’язаний з головою Волинської облради, представником партії УКРОП Ігорем Палицею. А сам інцидент стався ще 15 березня. Нещодавно на цьому каналі транслювали інтерв’ю з проросійським блогером Анатолієм Шарієм, і потім оголосили себе жертвами тиску з боку СБУ. Хоча в спецслужбі це відкидали. 

Петро Порошенко обіцяв енергонезалежність від Росії (ICTV), говорив, що саме Росії вигідний зрив виборів в Україні (СТБ). Також обіцяв зростання економіки (дайджест «України») і хвалився успіхами децентралізації («Інтер»).

Юлія Тимошенко говорила про підтримку переселенців, забезпечення миру через «Будапештський меморандум» нового формату, її «з обіймами зустрічали на Донбасі» (ICTV, дайджест «України», «Інтер», СТБ).

Олександр Вілкул говорив про свято «Торжества православ’я» на ICTV, модернізацію енергетики (дайджест «України» та СТБ) та мовне питання (сюжет з парламенту на «Україні»).

У студії каналу «Україна» був Олег Ляшко з критикою медреформи.

На «Інтері» вийшли кілька матеріалів про Юрія Бойка: він обіцяв підвищення соцстандартів під час чергової поїздки у регіони, а наприкінці сюжету розповіли, що він помолився за мир і поставив свічку у місцевому храмі (це один із шаблонів, який «Інтер» використовує в піар-сюжетах про Бойка регулярно). Потім дані опитування сумнівної компанії Seetarget про його «лідерство» на Луганщині. Також нардеп від ОПЗЖ Юрій Павленко піарив Бойка на зустрічі у Новограді-Волинському. «Активісти кажуть, людям потрібні зміни, а політикам — покласти край ворожнечі і поновити мир. На це здатен один кандидат в президенти Юрій Бойко», – йдеться в матеріалі. Цьому передували кілька повідомлень про проблеми у соціальній сфері: депутатка від ОПЗЖ Наталія Королевська скаржилася на відтік кадрів, а нардеп-кандидат Сергій Каплін влаштував сидячий пікет в одному з кабінетів Кабміну з вимогами виплатити борги шахтарям-пенсіонерам.

Також на «Інтері» Вадим Рабинович сказав, що від його імені хтось розсилає провокаційні листи. Зміст їх не озвучили, але не відео видно, що вони завершуються закликом не голосувати за Бойка. Рабинович обіцяв скаржитися в поліцію і нагадав, що таки підтримує Бойка.

На «112» йшлося про дискусію довкола мовного законопроекту в парламенті. В обговоренні представили позиції «Блоку Петра Порошенка», «Батьківщини» та «Самопомочі».

На каналі «Україна» звітували про благодійність Ахметова. Такі матеріли тут виходять щодня.

19 березня, вівторок

Стабільно поширює дані соцопитувань група «1+1», оздоблюючи їх власними оцінками: «Порошенко в другому турі програє всім основним опонентам. Про це свідчать результати свіжого опитування соціологічної групи «Рейтинг». На ICTV озвучили лише дані щодо намірів взяти участь у виборах. «Інтер» дав рейтинги свого улюбленого «Інституту аналізу та прогнозування», які прокоментували як шанс Бойка потрапити у другий тур, на відміну від Гриценка, Ляшка, а надто Вілкула.

Порошенко на Прикарпатті під час чергової Ради регіонального розвитку говорив про російську загрозу на виборах, закликав «не поставити під удар майбутнє України» і не допустити перемоги зручних для Росії кандидатів (СТБ, ICTV, дайджест «України»). На «Інтері» з цієї наради Порошенка взяли скарги на корупцію на будівництві доріг на Франківщині. «Президент відірвався від армії, передавши це на децентралізацію, на дорожне будівництво. А коли потім у нас доповідають, що у нас по 50 мільйонів відкати на тендерах. Друзі мої, це має бути не лише справою Порошенка, це спільна справа», – сказав Порошенко.

Також на «Інтері» дали фрагмент його заяви про силовий сценарій на виборах. Вочевидь, йдеться про акції «Нацкорпусу», який намагався до нього прорватися і цього разу. Про них як про «мирних мітингувальників» говорили на «1+1». За версією ТСН, поліція нібито заважала мирним громадянам спілкуватися з президентом: «Всі вулиці, що вели до сцени, були оточені кордоном силовиків», – сказала ведуча Наталія Мосейчук. Про саму сутичку сказали збалансовано на «UA: Першому», а інші канали це просто проігнорували.

Порошенко у тематичному сюжеті «України» коментував прокладання метро в Києві, хоча це явно не президентська сфера відповідальності.

Тимошенко говорила про мир у Харкові, де зустрічалася з переселенцями (СТБ). Також вона обіцяла оновити молодіжну політику і підтримувати молодь, аби та не їхала за кордон («Україна», ICTV, «Інтер»).

Гриценко знову розповів про свою команду. Перелік його кандидатів на ключові посади «президентського блоку» показали лише на  СТБ. (ICTV згадав про це у випуску о 21:00, який не входить у нашу вибірку).

Вілкул говорив про загрозу фальсифікацій та обіцяв захищати результати виборів (СТБ, ICTV, дайджест «України»). Також він був у студії «України», де розказував про напади на його агітаторів: «Власть готова не только воровать ваш голос, готова ломать головы, голова ломать ноги, готова ломать что угодно, лишь бы остаться у власти». Він розповів, що агітаторці невідомі у балаклавах зламали ногу. І цю історію завершив абсурдним висновком: «Или мы победим, или наши женщины с поломанными ногами будут лежать у их ног».

Зеленський дав свідчення щодо стеження за ним в Одесі 7 лютого. Коментарі на виході від слідчого дали «1+1» та ICTV. І лише версію Зеленського.

«1+1» показав сюжет про мережу підкупу нібито в інтересах Порошенка. Мережу начебто організовують ті самі люди, які працювали на Черновецького і Януковича. У матеріалі є коментар Сергія Березенка, але не по суті, а лише про те, що він має ознайомитися з суттю обвинувачень. Кількісно переважають оцінки опонентів: Найєм, Сергій Соболєв, Мосійчук, Новинський, Єгор Соболєв. І закадрові проти Порошенка: «Народні депутати, що не входять до політичної сили президента, впевнені, без маніпуляцій із виборцями, в Порошенка перемогти не вийде. Тому він і корумпує населення, роздаючи гроші перед виборами». Жодної згадки про мережі Тимошенко чи порушення інших кандидатів.

На «Інтері» Королевська критикувала монетизацію субсидій. Павленко в турі на підтримку Бойка у Хмельницькому проїхався у тролейбусі та попитав про проблеми мешканців, а також спілкувався з викладачами Інституту легкої промисловості у Вінниці.

І ще раз про Бойка — у матеріалі про справу проти НСТУ. Йдеться про позов кандидата до телеканалу за відмову розміщувати політичну рекламу. Канал аргументував це завідомо недостовірною інформацією у тексті реклами. Але подана лише позиція позивача, яку озвучив нардеп Нестор Шуфрич. Про цей позов, крім «Інтера», говорили і на Суспільному. Дали аргументи обох сторін.

На «112» розповіли, як голосуватимуть українці на станції «Академік Вернадський» в Антарктиді. А потім про те, що NewsOne та «112 Україна» підписали угоду на проведення екзит-полу у день виборів: «...підписали з відомою міжнародною компанією. Йдеться про Австрійський інститут соцдосліджень і консалтингу SORA»

20 березня, середа

Зеленський з’явився на «Інтері». Минулого тижня Віктор Медведчук на цьому ж каналі критикував його за «віртуальність». Цього разу про шоумена-політика заговорили цілком собі позитивно. Але є нюанс.

Спершу розповіли про допис на сторінці Уляни Супрун, яка радить, як харчуватися у піст. «Сало в піст не гріх», — почала ведуча, хоча такого ствердження у дописі немає. Православна аудиторія «Інтера» може негативно поставитися до фрази, яку приписали Супрун, адже вона не збігається з їхніми переконаннями. І одразу за цим йдеться, що Зеленський на зустрічі з підприємцями сказав про підтримку Супрун. Імовірно, для аудиторії «Інтера» це матиме негативний ефект. Якщо Супрун — чужа і незрозуміла, то і кандидат, який її підтримує — «не наш». Ведуча навіть не договорює речення до кінця: «Він вважає, цитую "що це той рідкісний випадок, коли людині треба дати можливість»». І це кінець повідомлення.

Про критичні висловлювання генпрокурора Юрія Луценка на адресу посла США Марі Йованович сказали лише у випуску «1+1». Генпрокурор сказав, нібито пані посол дала йому список осіб, які мають бути недоторканними для слідства. У повідомленні є лише посилання на позицію Луценка з інтерв’ю, повідомивши, що звернулися до Держдепу та посольства США по коментарі. Наступного дня реакцію представництва США показали тільки «1+1» та 5-ий канал. Ця тема не стала резонансною для українських медіа, але про те, чому вона важлива, можна почитати в огляді експертних коментарів на Liga.net

Олег Ляшко увірвався на засідання Кабміну і в новинні випуски майже всіх телеканалів. Не показали його витівку лише на СТБ. Найбільш улесливо розповіли цю історію на каналі «Україна». Тут Ляшка титрували кандидатом у президенти і показали борцем за справедливість (тобто звільнення керівника «Нафтогазу» та низькі тарифи на газ). Є і репліки у відповідь від Володимира Гройсмана, але їх менше. Не так багато Ляшка, але критичне ставлення до керівника «Нафтогазу» показали на «Інтері». Більше конструктиву і ще менше Ляшка було в повідомленнях ICTV, «112», «UA: Першого» та 5-го. А на «1+1» витягнули все комічне з цієї ситуації, додавши «вишеньку» у вигляді нардепа Сергія Капліна, який показово бігав коридорами «Нафтогазу» в пошуках Андрія Коболєва.

Показали Капліна і на «Інтері» окремим повідомленням. Нардеп із сокирою прийшов у «Нафтогаз» і вимагав звільнення Коболєва, грозився перекривати всі дороги та влаштовувати всілякі акції протесту. «Інтер» поширює це навіть з меншим скепсисом, ніж «благословення» від Супрун їсти м’ясне у піст.

Петро Порошенко на ICTV, «Україні», «Інтері» та СТБ — єдиний, хто коментував випробування нових турецьких дронів для української армії. На «UA: Першому» розповіли про саму суть новини, лише епізодично згадавши, що Порошенко взяв участь у тестуванні.

Тимошенко підписала меморандум про співпрацю з представниками ІТ-галузі, щоби перетворювати «сировинну економіку на інноваційну». Перелік компаній не озвучили. Такі матеріали вийшли на ICTV, «Інтері» та у дайджесті «України».

Олександр Вілкул на підприємстві ДТЕК у Енергодарі говорив, що добиватиметься, аби податки підприємств лишалися у місцевих бюджетах. Ці його тези поширили у дайджесті «України». А на СТБ розповідали, що у Маріуполі він обіцяв підтримку промисловості. Основні тамтешні заводи, як і ДТЕК та канал «Україна», належать олігарху Рінату Ахметова. Також у дайджесті каналу «Україна» ще один промисловець, нардеп Сергій Тарута говорив про потребу підтримати порти.

«1+1» розповів про наміри кримчан голосувати на президентських виборах: вони спеціально виїжджають з анексованої території, аби зареєструватися на виборах в Херсонській області.

На «Інтері» критикували мовний законопроект: спершу Вадим Рабинович, якому опонувала нардепка від «Самопомочі» Ірина Подоляк, а потім окремо Юрій Бойко. Також у випуску Рабинович знову скаржився, що від його імені поширюють листівки з закликом не голосувати за Юрія Бойка. Тому в новинному ефірі ще раз запевнив у підтримці свого кандидата. Бойка він назвав єдиним кандидатом, що виступає за мир: «Если б он не лидировал, вряд ли б они тратились на письма».

Канал «Україна» традиційно розповідав: «Без помощи Рината Ахметова люди бы просто не выжили».

21 березня, четвер

Усі канали повдіомляли про друк бюлетенів з більшим чи меншим ступенем емоційності вказуючи, що друкується значно більше, ніж є виборців у списках. Але всі матеріали містили коментарі з поясненнями від ЦВК.

А от про Національний екзит-пол, який у день виборів проведуть фонд «Демократичні ініціативи», КМІС та Центр Разумкова, сказали тільки ICTV та «Інтер».

Порошенко зустрівся з президентом Європейської Ради Дональдом Туском, і про це у загальних фразах, лише з синхроном українського президента йшлося на ICTV, «Україні» та СТБ.  Тимошенко на зустрічі з виборцями говорила про впровадження «нового формату “Будапешт плюс”» для ICTV, дайджест «України», «Інтер», СТБ. Тимошенко сама каже, що цей меморандум не працює, але наполегливо просуває його оновлення.

Вілкул обіцяв скасувати пенсійну реформу на ICTV та СТБ та «вивести країну з економічної кризи» у дайджесті «України».

Не припиняють журналісти стежити за передвиборним турне Олега Ляшка. Він куштував на сільському ринку ковбасу і молоко, а все для того, аби обіцяти підтримку малому бізнесу. Про це йшлося у дайджесті каналу «Україна».

У студії каналу «Україна» Валентин Наливайченко говорив про санкції щодо Росії, повернення Криму і окупованої частини Донбасу. На «Інтері» розповіли, що він підписав меморандум з Асоціацією власників зброї і обіцяв у разі обрання ініціювати адекватний закон щодо володіння зброєю.

На «1+1» вийшов сюжет, що обіцяв розповідь про виборчі маніпуляції загалом. Половину сюжету розповідали про газету, що дискредитує Володимира Зеленського чи то в інтересах Порошенка, чи то Капліна. Одним реченням сказали про борди від Юрія Тимошенка, що нібито дискредитують Юлію Тимошенко. А нардеп від «Укропу» Тарас Батенко розповідав, нібито у Львові молодих виборців відлякують армією.

Бойка на «Інтері» показали на заводі «Запоріжтрансформатор» (належить Костянтину Григоришину), де він обіцяв підтримку промисловцям.

На каналі «Україна» присвятили сюжет внескові Арсенія Яценюка у підписання угоди про асоціацію з ЄС. Сюжет вийшов до річниці цієї події, а формальним приводом став допис на фейсбук-сторінці Яценюка.

На «Інтері» поширили заяву гендиректора «112 Україна» Єгора Бенкендорфа. Він назвав тиском на «112» та NewsOne перевірки з боку СБУ. Не нагадують про те, що ці перевірки ініціювали нардепи через поширення меседжів російської пропаганди на цих каналах.

22 березня, п’ятниця

Про поїздку Бойка і Медведчука до Москви нейтрально і стисло повідомили на «1+1» та «UA: Першому». На 5-му почали з реакції СБУ на цю поїздку. А на «112» розповідали про неї позитивно: йшлося про переговори щодо газу нібито в інтересах України. На «Інтері» виходив підсумковий випуску, про нього та висвітлення «газових переговорів» у ньому можна прочитати у моніторингу тижневиків.

Петро Порошенко звернувся до СБУ з демонстративним проханням дотримуватися політичної неупередженості у роботі на виборах. Таку заяву поширили ICTV та «України». На ICTV та СТБ сказали про його підтримку сільської телемедицини. На 5-му каналі йшлося про «цілковиту підтримку послу Сполучених Штатів в Україні Марі Йованович» після звинувачень від Луценка. Це повідомлення не містить синхронів, а лише посилання на коментарі експертів Майкла Карпентера та Андерса Аслунда з критикою висловлювань генпрокурора.

Заяви Гриценка висвітлювали на  ICTV та СТБ. Він говорив про подолання корупції та збільшення зарплат і пенсій. Схожі тези і у Юлії Тимошенко: підвищити зарплати і пенсії, об’єднатися заради миру і повернути довіру до влади. Такі меседжі просували «Україна», ICTV та СТБ. Говорив про мир і Олександр Вілкул. На тих самих каналах: «Україна», ICTV та СТБ. Вчорашню подію з Валентином Наливайченком показали у дайджесті «України» — він обіцяв легалізувати користування зброєю. А Ляшко наполягав на звільненні керівника «Нафтогазу»

23 березня, субота

На «Україні» крім стандартних піар-дайджестів вийшли міні-інтерв’ю з Володимиром Зеленським і Юлією Тимошенко. Тимошенко обіцяла повернути мир. А Зеленський коментував висловлювання російського коміка Максима Галкіна, який фактично підтримав політичні прагнення Зеленського. Також Зеленський розмірковував про залучення інвестицій та «інстанції-санстанції», яким не варто втручатися в бізнес.

Порошенко повідомив, що ціну на газ за теперішніх ринкових умов можна не підвищувати. Цю заяву поширили ICTV, «Україна» та «Інтер», хоча тема ціни на газ не перебуває в прямій компетенції президента. Далі на каналі «Україна» зробили сюжет за підсумками ток-шоу «Головна тема. Вибір» за участі Порошенка. За кадром кажуть, що у шоу лунали гострі питання, але в сюжеті все виглядало комфортно і позитивно: світ нас підтримує, на Росію тиснуть, до НАТО ми увійдемо швидко, газ можна не здорожчувати, і президент «підкуповуватиме» українців наступні 5 років, попри спекуляції опонентів.

Далі у дайджесті «України» Порошенко казав, що підтримка літніх людей – пріоритет для держави. І ще позитивний матеріал з Порошенком: його реакція на «московські зустрічі» Бойка і Медведчука (хоча прізвище Медведчука не лунало): «Побігли до Путіна — вони економіку обговорюють. Вони обговорюють повісити знову Україну на російську газову гілку». Той самий коментар поширили на 5-му вже з доповненням, що крім Бойка йдеться і про Медведчука.

У сюжеті «Інтера» про поїздку Порошенка у Чернівці теж дали цей критичний коментар щодо «засновників Опозиційної платформи — За життя». А потім додали коментар Бойка, який називає зустріч важливою і конструктивною.

Як і щодня, на «Інтері» розповідали про зустрічі Юрія Бойка з виборцями: слухав скарги людей, побував на концерті молодих талантів та взяв участь у форумі, де обіцяли запобігати фальсифікаціям. 

Тимошенко говорила про важливість міжнародної співпраці для України (ICTV). Вілкул — про повернення миру (ICTV) і позаблоковий статус як єдине рішення на цьому шляху (дайджест «України»), Ляшко — про підвищення зарплат і про зависокі тарифи на житлово-комунальні послуги (дайджест «України»).

Про акцію Нацкорпусу згадали коротко на ICTV, «UA: Першому», 5-му та «Інтері», в сюжеті на «1+1». Йдеться про нагадування вимог розслідувати корупцію в оборонці і притягнути винних до відподвільності. У матерілі ТСН сказали, що перед акцією на Майдані показово збирали  «малозабезпечених на вигляд громадян», вочевидь, для дискредитації «Нацкорпусу». В сюжеті згадали про звернення послів Великої сімки до Авакова з занепокоєнням щодо впливу радикальних груп на вибори, і дали коментар речника МВС Артема Шевченка, який запевнив, що все під контролем.

«Пам'ятник полеглим захисникам України відкрили у Переяславі-Хмельницькому. Ініціювали проект місцеві демобілізовані, а допомогли благодійники. Відкрила монумент перша леді країни Марина Порошенко разом із рідними загиблих», — це чи не вперше на «112» піарили Марину Порошенко. На «Україні» про подію зробили сюжет, присвятивши окрему його частину участі першої леді в урочистостях.

24 березня, неділя

У Львові відбулася акція ВО «Свобода» та інших організацій на підтримку кандидата Руслана Кошулинського. Але весь сюжет учасників акції називають то «активістами» то «націоналістами» і лише наприкінці — «свободівцями». Те, що це політичний мітинг можна побачити по відео: у кадрі майорять прапори з партійною символікою. Двічі у синхронах говорить сам Кошулинський загалом про чесні і прозорі вибори.

Вадим Рабинович як представник ОПЗЖ закликав усіх прийти на вибори і проголосувати, а заразом і критикував тарифи на газ. Одразу потім про переговори в Москві розказував Юрій Бойко. Він обіцяв знизити ціну на газ і створити тристоронній консорціум з Росією та ЄС.

Наприкінці випуску вийшов сюжет про прибирання парку в Харкові. Хоча прямої агітації він не містить, але у кадрі бачимо людей у жилетках на підтримку Юрія Бойка.

І вже традиційно в неділю «Інтер» розповідає про святкові богослужіння московської церкви у Києво-Печерській лаврі на чолі з Онуфрієм. Про релігійні традиції розповідав скандально відомий настоятель лаври митрополит Павло.

Підсумки

Коло кандидатів, про яких регулярно згадують у новинах, дещо звузилося. Щодня на ICTV, «Україні» та СТБ поширювали різні обіцянки Тимошенко, Вілкула і Порошенка. ICTV та СТБ взагалі не говорили про Юрія Бойка, навіть, коли він полетів у Москву з Медведчуком. Найбільше згадок про Порошенка, і найчастіше в контексті його посади: випробовування дронів, дипломатичні зустрічі і заяви на соціальні теми. Це не є відвертим піаром кандидата, але вочевидь сприяє поліпшенню його іміджу.

Матеріалів, що мають ознаки замовності, у Порошенка і Тимошенко порівну. З новинок тижня: поява Зеленського на каналі «Україна» та його ж неоднозначна поява на «Інтері». 

Аналізувалися новинні випуски «Подробиці» о 20:00 («Інтер»), «ТСН» о 19:30 («1+1»), «Новини Прайм» о 19:00 («112»), «Час новин» о 19:00 (5 канал), «Новини» о 21:00 («UA: Перший»), «Факти» о 18:45 (ICTV), «Сьогодні» о 19:00 («Україна»), «Вікна» о 22:00 (СТБ).

Виготовлення цього моніторингового звіту стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через проект USAID «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю громадської організації «Детектор медіа» та не обов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews. Моніторинг проведено відповідно до методології, розробленої експертами ГО «Детектор медіа».

Більше про висвітлення виборів читайте в огляді «Детектор виборів».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2295
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду