«Рабинович ФМ» мало мовити до 31 грудня – угоду було розірвано достроково через попередження Нацради

«Рабинович ФМ» мало мовити до 31 грудня – угоду було розірвано достроково через попередження Нацради

6 Жовтня 2014
4560
6 Жовтня 2014
18:25

«Рабинович ФМ» мало мовити до 31 грудня – угоду було розірвано достроково через попередження Нацради

4560
«Рабинович ФМ» мало мовити до 31 грудня – угоду було розірвано достроково через попередження Нацради
«Рабинович ФМ» мало мовити до 31 грудня – угоду було розірвано достроково через попередження Нацради

Власник радіо «Рабинович ФМ» Вадим Рабинович заявляє, що власник Business Radio Group Анатолій Євтухов зобов'язувався забезпечити повноцінне мовлення проекту «Рабинович ФМ» на частоті 94,2 МГц у Києві з 1 липня по 31 грудня 2014 року. У якості доказу він надав своєму телеканалу «Рабинович TV» уривок з договору.

 

 

 

 

Вадим Рабинович упевнений, що припинення мовлення радіо «Рабинович ФМ» на частоті 94,2 МГц у Києві з 1 жовтня - це «політичні репресії». «Нічого крім політики в рішенні припинити мовлення гумористичної, - я підкреслюю, - радіостанції, немає!», - заявив він.

 

Нагадаємо, що в коментарі «Детектор медіа» Роман Андрейко, директор «Радіо 24», яке з 1 жовтня почало мовити замість «Рабинович ФМ», пояснив, що мовлення «Рабинович ФМ» призупинено через завершення строку дії угоди «Рабинович ФМ» з Business Radio Group, якому належить компанія «Радіо "Континент"», що володіє ліцензією на частоту 94,2 МГц у Києві.

 

«Наскільки я знаю, компанія «Радіо "Континент"» мала договір з «Рабинович ФМ» до кінця вересня. І виконала всі умови договору. З 1 жовтня був підписаний новий договір із «Радіо 24». А перед тим, щоб не порушувати чинне законодавство, були внесені зміни до ліцензії, за які проголосували на засіданні Національної ради з питань телебачення та радіомовлення», - сказав пан Андрейко.

 

Власник Business Radio Group Анатолій Євтухов визнав, що мав угоду з Вадимом Рабиновичем строком до 31 грудня, однак - за умов, що проект буде успішним. «До того ж, це не я вирішив призупинити угоду - рішення приймали акціонери (хто саме - він не уточнив. - ТК). Особисто мені "Радіо 24" більше подобається. Крім того, це мережеве радіо», - сказав пан Євтухов, коментуючи «Детектор медіа» причини припинення співпраці з «Рабинович ФМ.

 

Твердження пана Рабиновича про виключно політичні причини пан Євтухов вважає передвиборним піаром: «Вадиму будь-який піар - хороший чи поганий - це піар».

 

Директор ТОВ «Радіо "Континент"», яке володіє ліцензією на частоту 94,2 МГц у Києві, Андрій Соломаха уточнив «Детектор медіа», що причиною припинення співпраці з «Рабинович ФМ» стало попередження Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за запуск «Рабинович ФМ» до внесення відповідних змін до ліцензії.

 

«Компанія змінила позивний і формат під гарантії Анатолія Євтухова, що все пройде гладко. Не пройшло. Євтухов як керівний партнер підвів як власників "Контенту", так і "Рабинович ФМ" тим, що заздалегідь не переоформив позивний і програмну концепцію, і компанія була на межі другого попередження за два місяці роботи», - заявив пан Соломаха.

 

Нагадаємо, що влітку ТОВ «Радіо "Континент"» змінило позивний «Радіо Ренесанс» на «Рабинович ФМ» (Rabinovich FM). Відповідні зміни до ліцензії компанії внесла Нацрада на засіданні 7 серпня. Разом з тим Нацрада оголосила радіокомпанії попередження за запуск «Рабинович ФМ» на частоті «Радіо Ренесанс» до того, як були внесені зміни до ліцензії.

 

25 вересня Нацрада внесла нові зміни до ліцензії ТОВ «Радіо "Континент"». Відповідно до них, радіокомпанія змінила позивний «Рабинович ФМ» на «Радіо 24». Також радіокомпанія змінила програмну концепцію на інформаційно-музичний формат.

 

Причиною припинення мовлення «Рабинович ФМ» стало закінчення терміну дії договору мовника з Business Radio Group, якому належить компанія «Радіо "Континент"», та підписання угоди з «Радіо 24», повідомив «Детектор медіа» директор «Радіо 24» Роман Андрейко.

 

Тим часом у прес-службі «Опозиційного блоку», одним з лідером якого є Вадим Рабинович, заявили, що радіо «Рабинович ФМ» вимкнено незаконно, та висловили вимогу відновити його роботу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4560
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
аудитор
3483 дн. тому
Кілька років мій приймач в авто був постійно налаштований на 94,2 «Континент», де лунав пристойний джаз. Потім єдину джазову станцію в киян украли. Тепер на цій станції якась дурнувата попса, тобто те ж саме що й на інших двох десятках київських ФМ. А слухати нічого. В цивілізованих країнах є й фольк, і джаз, і кантрі, і оперетка, і симфонічна музика на спеціалізованих станціях. А в нас - ніби на замовлення Януковича і Кузьміна «Ану, сбацай „Мурку”! » Добре, хоч Рабиновича поперли. Та чи стане краще?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду