Facebook відкинув звинувачення в упередженості свого модератора щодо українських користувачів

Facebook відкинув звинувачення в упередженості свого модератора щодо українських користувачів

1 Жовтня 2014
5666
1 Жовтня 2014
09:10

Facebook відкинув звинувачення в упередженості свого модератора щодо українських користувачів

5666
Facebook відкинув звинувачення в упередженості свого модератора щодо українських користувачів
Facebook відкинув звинувачення в упередженості свого модератора щодо українських користувачів

Представники компанії-власника соціальної мережі Facebook відкидають звинувачення у тому, що українським сегментом мережі керує громадянин Росії. Про це повідомляє «Громадське ТБ», стверджуючи, що таким чином американська компанія відповіла на запит Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення.

 

«Facebook не має представництва ані в Україні, ані в Росії. Наша міжнародна штаб-квартира розміщується у Дубліні, в Ірландії. Там працюють співробітники з різних країн, які надають об'єктивну підтримку користувачам Facebook з України», - повідомили у прес-службі компанії-власника Facebook.

 

Окрім того, у Facebook підкреслили, що внутрішні правила користування мережею є стандартними та всі повідомлення у мережі перевіряються відповідно до них.

 

Нагадаємо, місяць тому українські інтернет-користувачі поширили у соцмережі Facebook текст, в якому просили її засновника Марка Цукерберга допомоги у боротьбі проти пропаганди та цензури з боку РФ.

 

«Посеред тотальної інформаційної блокади та агресивної проросійської пропаганди Facebook залишається, мабуть, найбільш важливим каналом передачі інформації стосовно подій у гарячих точках цієї війни, так само як єдиним шляхом комунікації для українців, які зараз мешкають на окупованих російськими військами територіях», - йдеться у листі.

 

Автори листа зазначали, що українськіий сегмент соцмережі постійно піддається атакам найнятих російською владою користувачів. Вони масово скаржаться на українських дописувачів з вимогою заблокувати їхні аккаунти. Як приклад, наводиться блокування профілю українських блогерів Сергія Іванова та Алекса Заводюка.

 

«Ми з'ясували, що український сегмент FB адмініструє особа із російським громадянством», - наголошують активісти, нагадуючи про агресію Росії та про політику соцмережі Facebook щодо свободи слова та неприйняття пропаганди. У зв'язку із цим Марка Цукерберга просять втрутитися в ситуацію та змінити адміністратора ресурсу в Україні.

 

17 вересня Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко заявив, що Нацрада готує листа до засновника і керівника соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга «з метою донести до нього широкомасштабність російської пропаганди».

 

За його словами, російська пропаганда активно працює у Facebook, наслідком чого стає блокування українських блогерів і натомість поширення недостовірної інформації про події в Україні. Як приклад він навів блокування у Facebook блогу українських солдатських матерів.

 

У своєму листі до Марка Цукерберга очільники Нацради просять замінити адміністратора українського сегменту Facebook, який є громадянином Російської Федерації, на громадянина України або іншої країни, нейтральної до того, що відбувається в Україні. Зі слів пана Артеменка, лист буде скеровано до посла США в Україні з проханням передати звернення до громадянина США Марка Цукерберга.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5666
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду