Телеканали почали експериментувати з короткими і частими рекламними блоками – Орест Білоскурський

Телеканали почали експериментувати з короткими і частими рекламними блоками – Орест Білоскурський

19 Вересня 2014
5915
19 Вересня 2014
18:41

Телеканали почали експериментувати з короткими і частими рекламними блоками – Орест Білоскурський

5915
Телеканали почали експериментувати з короткими і частими рекламними блоками – Орест Білоскурський
Телеканали почали експериментувати з короткими і частими рекламними блоками – Орест Білоскурський

Телеканали «1+1» і ТЕТ почали експериментувати з короткими і частими рекламними блоками - новацією, яку впровадили нещодавні зміни до закону «Про рекламу». Про це у своїй презентації під час конференції «Телебачення як бізнес» 18 вересня повідомив маркетинговий директор телегрупи StarLightMedia Орест Білоскурський.

 

«Найчастіші рекламні блоки - у денному ефірі на "1+1" і ТЕТ. Там відбуваються експерименти з новим законом про рекламу», - проаналізував рекламне програмування пан Білоскурський. Він помітив часті й короткі рекламні блоки на «1+1» у першій половині дня, на ТЕТ - у другій половині дня.

 

Найтриваліший проміжок ефіру без реклами пан Білоскурський зауважив на телеканалі «Україна» - 103 хвилини в праймі між 19:00 і 21:00. На другому місці - «1+1», де є проміжок без реклами тривалістю 87 хвилин.

 

Зі слів пана Білоскурського, практично відсутня реклама в ефірі українських каналів у слотах близько 22:00. У цей час він радить заходити в ефір спонсорським блокам. «Там є ексклюзивна аудиторія, яка практично ніколи не потрапляє на рекламу», - вважає експерт.

 

На більшості телеканалів рекламні блоки виходять в один і той самий час, щоб глядач, перемикаючи канал, все одно потрапляв на рекламу.

 

Також маркетинговий директор StarLightMedia проаналізував особливості програмування серіалів і відзначив, що українські телеканали дедалі частіше заповнюють сітку серіалами по дві, три, чотири і навіть більше серій поспіль.

 

Першим по два епізоди одного серіалу почав ставити в ефір у 2000-х роках Новий канал (серіали «Солдати» і «Бальзаківський вік»). Згодом до нього приєдналися НТН, ТЕТ, «1+1», ICTV, «Інтер», «Україна».

 

Нині, за оцінкою експерта StarLightMedia, 45% серіалів на українському ТБ програмуються традиційно - по одному епізоду, 30% серіального контенту виходить по дві серії поспіль, 10% серіалів - по три, і стільки ж - по чотири серії поспіль, 5% серіалів - по 5 і більше епізодів.

 

Серіальні «марафони» пропонуються українським телеглядачам здебільшого по вихідних днях. Новий канал ставить їх зазвичай по буднях. За словами пана Білоскурського, на СТБ «марафони» серіалів можна зустріти в п'ятницю та неділю.

 

При цьому немає глядачів, які б дивилися всі серії марафону від першої до останньої. За оцінкою експерта StarLightMedia, приблизно половина глядачів дивиться в середньому дві серії з чотирьох, приблизно третина дивиться чотири серії з восьми.

 

Втім, частка аудиторії в серіальних «марафонів» не падає - це пояснюється тим, що на кожен наступний епізод приходить нова аудиторія замість тієї, що відключилася. Однак частка падає при перериванні «марафону» випусками новин або іншими програмами. Тому експерт не радить робити довгих перерв між серіями.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5915
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду