Телеканал «С-плюс» зі Слов’янська відновив мовлення

Телеканал «С-плюс» зі Слов’янська відновив мовлення

8 Вересня 2014
4059
8 Вересня 2014
17:34

Телеканал «С-плюс» зі Слов’янська відновив мовлення

4059
Телеканал «С-плюс» зі Слов’янська відновив мовлення
Телеканал «С-плюс» зі Слов’янська відновив мовлення

З 1 вересня телеканал «С-плюс» (телекомпанія «САТ-плюс», місто Слов'янськ, Донецька область) поновив роботу ефірного та цифрового мовлення. Про це повідомляє прес-центр Незалежної асоціації телерадіомовників з посиланням на головного редактора телеканалу Наталію Попову.

 

За її словами, канал зник з ефіру 12 травня, коли Слов'янськ був окупований. 29 серпня розпочалось тестове мовлення, а з вересня канал уже мовить за звичною сіткою.

 

«У нас розбили все, що тільки можна було. У нас лишився лише передавач і ще одна коробочка. Ані антени, ані комунікаторів не було. Усе постраждало разом з вежею. Але завдяки нашій армії - і це правда - тим батальйонам, які перебувають у Краматорську і краматорському виконкому, нам допомогли відновити обладнання, необхідне для початку мовлення. Ми його поставили і відтоді працюємо», - зазначила пані Попова.

 

Втім, зона покриття каналу зменшилась, оскільки наразі сигнал подається на телевізійну вежу висотою лише 30 метрів (раніше висота вежі становила 220 метрів).

 

«Нам кажуть, що це тимчасова вежа, колись її відновлять. Адже зараз на деяких каналах якість сигналу не витримує жодної критики. Однак з мовленням "С-плюс" усе  гаразд, - додала головний редактор. - Наш передавач знайшли у кущах. Добре, що його взагалі знайшли. І нам не довелося купувати новий».

 

За її словами, канал мовить у Краматорську, Красному Лимані, Слов'янську та Слов'янському районі.

 

Студія каналу не постраждала, тому творчий колектив наразі може продовжувати в ній роботу. Колектив не чисельний. Зараз на телеканалі працює двоє переселенців з інших міст Донецької області.

 

Під час боїв у Слов'янську на каналі загалом виходили репортажі «без коментарів». Після завершення ефірного мовлення, канал працював до 29 травня і надсилав свої матеріали на «Донбас» та інші компанії. Також у той час «С-плюс» мовив в інтернеті, за словами пані Попової, за той час рейтинг переглядів був найвищим.

 

«З 1600 каналів ми були на 80-му місці, тому що люди з усього світу хотіли побачити те, що зараз відбувається. Дякувати Богові, у нас зараз мир, тому ми намагаємось вийти на нашу концепцію. Будемо робити все можливе, щоб надалі нормально працювати», - каже Наталія Попова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4059
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду