Coca-Cola Companу відкликає свою рекламу з чотирьох російських федеральних каналів

Coca-Cola Companу відкликає свою рекламу з чотирьох російських федеральних каналів

6 Серпня 2014
3848
6 Серпня 2014
11:25

Coca-Cola Companу відкликає свою рекламу з чотирьох російських федеральних каналів

3848
Coca-Cola Companу відкликає свою рекламу з чотирьох російських федеральних каналів
Coca-Cola Companу відкликає свою рекламу з чотирьох російських федеральних каналів

Американська компанія Coca-Cola, один з найбільших рекламодавців на російському ринку з річним бюджетом понад 2,5 млрд рублів, від серпня відкликає свою рекламу з чотирьох федеральних телеканалів - РЕН ТВ, «Пятый канал», «Домашний» та «Звезда». Про це повідомляє видання російське «Коммерсантъ» з посиланням на свої джерела.

 

Таке рішення американської компанії може бути спричинене санкціями,які США запровадила проти Росії, адже три з цих телеканалів (РЕН ТВ, «Пятый канал» и «Домашний») пов'язують з банком «Росія» та його впливовим акціонером Юрієм Ковальчуком, що потрапили під санкції США у квітні. «Звезда» є телеканалом Міноборони РФ.

 

В компанії Coca-Cola зазначають, що їх рішення - виключно економічне, яке не має відношення до санкцій. Представник агентства MediaVest, яке купує телевізійну рекламу для Coca-Cola Юрій Борисовський пояснив рішення особливостями медіа планування. «Ці чотири канали найменше підходять по цільовій аудиторії для брендів Coca-Cola, тому рекламодавець вирішив перерозподілити бюджети», - зазначив він.

 

Директор по зовнішнім зв'язкам російського офісу Coca-Cola Анна Козловська стверджує, що в компанії просто вирішили зосередитися на ключових федеральних та більш ефективних для цільової аудиторії каналах. Вона також посилається на результати продажів в Росії в другому кварталі цього року - вони могли знизитися на  5%.

 

Однак інші співбесідники видання «Коммерсант» - топ-менеджер однієї з телекомпаній і джерело на ринку телереклами не виключають, що відкликання бюджетів може бути пов'язане з санкціями США та Євросоюзу.

 

«РЕН ТВ і "П'ятий канал" входять до "Національну Медіа Групу", підконтрольну банку "Россия" Юрія Ковальчука. Банку також належать 54,9% кіпрської Telcrest, що володіє 25,2% "СТС Медиа" (включає "Домашний", а також СТС і "Перец"). У квітні пан Ковальчук і банк "Россия" потрапили до списку санкцій підрозділів Міністерства фінансів США, що фактично забороняє американським компаніям вести з ними справи. "СТС Медиа", зареєстрована в США, після цього заморозила дивіденди Telcrest. У квітні розрахунки з компаніями, до яких має відношення банк "Россия", обговорював комітет при Асоціації комунікаційних агентств Росії, розповідають джерела "видання". На зустрічі з ініціативи VivaKi було погоджено лист найбільшим телекомпаніям і селлеру з пропозицією розкрити структуру власності "у зв'язку з введенням міжнародних санкцій"», - йдеться в публікації «Коммерсанта».

 

Ще один співбесідник «Коммерсанта» зазначив, що найбільші рекламодавці рідко йдуть з окремих федеральних каналів, а відкликання бюджетів, як правило, загрожує штрафами, які «можуть бути порівняні з вартістю розміщення».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у липні Юрій Ковальчук потрапив під персональні санкції ЄС. «Юрій Ковальчук є давнім знайомим президента Путіна та співзасновником дачного кооперативу "Озеро", який об'єднує впливові групи осіб з оточення президента Путіна... Він є керівником та власником найбільшої долі у банку "Россия". Крім того, банк "Россия" має важливі пакети акцій у "Национальной медиа группе", яка, в свою чергу, контролює телеканали, що активно підтримують політику російського уряду щодо дестабілізації України» - зазначили в ЄС.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3848
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду