Курченко обіцяє повернутися в Україну і продовжити бізнес

Курченко обіцяє повернутися в Україну і продовжити бізнес

26 Червня 2014
4129
26 Червня 2014
14:26

Курченко обіцяє повернутися в Україну і продовжити бізнес

4129
Курченко обіцяє повернутися в Україну і продовжити бізнес
Курченко обіцяє повернутися в Україну і продовжити бізнес

Український олігарх Сергій Курченко, якого ЗМІ пов'язували із «Сім'єю» колишнього президента Віктора Януковича і який втік у лютому до Росії, стверджує, що проти нього не висунуто жодного обвинувачення і обіцяє повернутися в Україну. Про це він заявив в інтерв'ю російській «Независимой газете».

 

На питання журналіста про претензії до нього з боку правоохоронних органів України Сергій Курченко відповів, що реагує на це спокійно. «Жодного звинувачення мені не пред'явлено, ні в одній кримінальній справі я не є підозрюваним. Все, що ми маємо, - ряд гучних заяв окремих чиновників, зроблених з метою самопіару, і повідомлення деяких недобросовісних ЗМІ. Юридичних претензій до мене в українського закону немає і бути не може», - заявив олігарх.

 

У відповідь на питання про втечу з України у лютому пан Курченко відповів, що залишив країну, тому що перебувати в ній стало для нього небезпечним, і навіть вважає себе постраждалим. «Розпочалось правове беззаконня, коли право перейшло в руки збройних грабіжників і грабіжників, що діють за певним замовленням. Я дуже сподіваюся, що нова влада зможе найближчим часом забезпечити нормальне функціонування правоохоронної системи. У такому випадку я невідкладно повернуся працювати в Україну», - стверджує бізнесмен.

 

Пан Кученко впевнений, що йому вдасться зберегти свій бізнес в Україні. «Ніяких легальних підстав для якихось конфіскацій або експропріацій нашої власності не існує. Ми готові до судових процесів, до допомоги в будь-яких розслідуваннях. У нас сильні юристи, але головне - ми переконані у верховенстві закону в Україні. Спершу докази, потім рішення суду і тільки потім - гучні заяви про експропріаціях. Але не навпаки», - заявив олігарх.

 

Водночас Сергій Курченко відкинув будь-які зв'язки і контакти з Віктором Януковичем, з яким, за його словами, він бачився лише на футболі. «У мене немає і не було покровителів у владі - на щастя. Як і всі великі бізнесмени, я був знайомий з вищими особами держави, у тому числі з президентом, з членами уряду, проте ніяких бізнес-преференцій від цього ніколи не мав. З президентом ми навіть ніколи не розмовляли по справах - зустрічалися хіба що на спортивних заходах. А з чиновниками працює будь-який великий бізнесмен. Просто для бізнесу важлива посада, а не людина на цій посаді. Не так важливо, хто сидить у кріслі, підтримувати контакти в будь-якому випадку необхідно. Знаєте, в Україні міністри міняються в середньому кожні сім місяців, немає сенсу орієнтуватися на людські відносини. Я працював і продовжую працювати з чиновниками різного рівня, але ніколи не мав ні родинних зв'язків, ні спільних проектів, ні загального бізнесу ні з ким з них. Я зробив свій бізнес не завдяки чиновникам, а всупереч їм», - стверджує олігарх.

 

Нагадаємо, у березні Генеральна прокуратура України оголосила підозру голові спостережної ради ГК «СЄПЕК» («ВЕТЕК») Сергію Курченку, якому належить медіахолдинг «ВЕТЕК-медіа». Генпрокуратура також повідомляє, що підозрюваного Сергія Курченка оголошено у розшук, його місцезнаходження встановлюється.

 

У травні  СБУ заявила, що викрила злочинні механізми в придбанні паном Курченком медіахолдингу UMH group.

 

Як відомо, під управлінням «ВЕТЕК-медіа» знаходиться також медіахолдинг UMH Group, придбаний у листопаді минулого року у його колишнього засновника в президента, а нині - керівника Адміністрації Президента України Бориса Ложкіна.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», що після втечі Сергія Курченка з країни Юрій Ровенський, голова наглядової ради медіахолдингу UMH Group, генеральний директор медіахолдингу «ВЕТЕК-медіа», запевнив, що медіаресурси компанії працюють в штатному режимі.

 

Нагадаємо, 24 лютого стало відомо, що в UMH Group було прийнято рішення про закриття друкованих версій журналів «Истории звезд» і «Сериал».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4129
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду