«Люкс ФМ» починає продавати рекламу за GRP

«Люкс ФМ» починає продавати рекламу за GRP

24 Червня 2014
3787
24 Червня 2014
13:42

«Люкс ФМ» починає продавати рекламу за GRP

3787
«Люкс ФМ» починає продавати рекламу за GRP
«Люкс ФМ» починає продавати рекламу за GRP

Починаючи з червня всеукраїнська радіомережа «Люкс ФМ» запустила новий метод планування рекламних кампаній за GRP (Gross Rating Point) - маркетинговим показником, що вираховується шляхом підсумовування суми рейтингів всієї рекламної кампанії за всіма носіями та враховує всі контакти аудиторії, як перші, так і повторні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби «Люкс ФМ».

 

Генеральний директор «Люкс ФМ» Роман Андрейко називає три ключові переваги такого методу: ефективність, технологічність і ціну.

 

«Така система планування та розміщення реклами вже давно працює на телеканалах, але для радіо до останнього часу це було неможливим, поки не вдалося об'єднати результати досліджень компанії GFK і моніторингу від "Комунікаційного альянсу". Фактично тепер рекламодавець і на радіо буде платити не просто за вихід рекламного ролика, а за конкретні реальні контакти з цільовою аудиторією. Система оцінки за GRP є для рекламодавця значно ефективнішою, технологічнішою й дешевшою», - відзначив пан Андрейко.

 

Як уточнюють на «Люкс ФМ», ефективність планування за GRP полягає в тому, що тепер ціна встановлюється не за секунду ефірного часу і не за вихід рекламного ролика, а за загальну кількість контактів із цільовою аудиторією. Таким чином, за індексом відповідності цільової аудиторії можна вибрати найефективніші канали комунікації та спланувати рекламний флайт з потрібною кількістю і частотою контактів і найбільш об'єктивну ціну контакту.

 

Технологічність полягає в тому, що разом з методом планування та оцінки за GRP на радіо приходить і весь пакет ключових показників медіаефективності, що дозволить не тільки якісно оцінити результати рекламних кампаній, а й правильно планувати їх. Компанія GFK офіційно підтвердила ідентичність показників GRP для телебачення і для радіо. Таким чином, уніфіковується підхід до планування реклами на ТБ і радіо.

 

При цьому вартість GRP на радіо менша, ніж на ТБ. На «Люкс ФМ» переконують, що за менші гроші на радіо можна отримати те саме охоплення аудиторії, що й на ТБ.

 

Крім цього, наголошують на Люкс ФМ», планування за GRP є досить точним: похибка між планом і фактом не перевищує 5%.

 

«Зараз на загальному ринку радіореклами існуватимуть два методу планування кампаній - за спотами (за рекламним часом. - ТК) і за GRP, - каже керівник відділу продажів радіо «Люкс ФМ» Ярослав Швед. - Проте, я радий, що радіо "Люкс ФМ" одним з перших почало більш прогресивний і прозорий метод планування та оцінки за GRP. Це значно спростить роботу з рекламними агентствами, а також приверне нових клієнтів, які через недостатню «прозорість» поспотового планування не включали радіо у свій медіаспліт. Нова система створить умови здорової об'єктивної конкуренції і допоможе клієнтам зробити правильний обґрунтований вибір при розподілі бюджету».

 

Раніше про початок продажів реклами за GRP заявила радіогрупа UMH.

 

Нагадаємо, що за GRP продають свої рекламні можливості телеканали, що входять до панелі телевізійних вимірювань Nielsen (до 2014 року - панелі GFK). Також невеликі телеканали, що не є учасниками телепанелі, розглядають можливість запуску власного вимірювання аудиторії та продажу реклами не за спотами, а за GRP.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3787
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду