На ТВі стартував міні-проект «Мовні поради»

На ТВі стартував міні-проект «Мовні поради»

26 Березня 2014
6430
26 Березня 2014
15:13

На ТВі стартував міні-проект «Мовні поради»

6430
На ТВі стартував міні-проект «Мовні поради»
На ТВі стартував міні-проект «Мовні поради»

18 березня на каналі ТВі почав виходити в ефір міні-проект «Мовні поради», мета якого розповісти глядачам про найпоширеніші мовні помилки в українській мові. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Як розповіла режисер проекту Світлана Бойко, вже записано двадцять серій проекту,  тривалість кожної - близько хвилини. Кожен епізод  програми присвячений  якійсь одній мовній помилці.

 

«Мовні поради» на ТВі вестиме Анатолій Васянович, відомий український телеведучий, заслужений журналіст України та мовозначець.  Ведучий зазначив, що у створенні проекту він перш за все прагнув сформувати у глядачів повагу до правильного літературного слова.

 

«З одного боку, всі ми начебто  культурні люди і  розуміємо, що  грамотне мовлення - це повага до людей, з якими спілкуєшся.  А з іншого боку - спостерігаємо, як словесний бруд затоплює наше  спілкування. Я усвідомлюю, що всі відразу не можуть заговорити правильною українською, але ж мало хто і намагається. Тому виникла потреба в такому проекті. Я сподіваюсь, що глядачі, передивившись наші "Мовні поради, задумаються, правильно вони говорять чи ні», - розповів пан Васянович.    

 

Нагадаємо,  Анатолій Васянович вів програми про правильне вживання української мови на Першому національному та ТРК «Київ».

 

«Детектор медіа»  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6430
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду