Олександр Харченко хоче реформувати редакційну політику «Укрінформу»

Олександр Харченко хоче реформувати редакційну політику «Укрінформу»

24 Березня 2014
4214
24 Березня 2014
11:13

Олександр Харченко хоче реформувати редакційну політику «Укрінформу»

4214
Олександр Харченко хоче реформувати редакційну політику «Укрінформу»
Олександр Харченко хоче реформувати редакційну політику «Укрінформу»

Новий гендиректор національного інформаційного агентства (НІА) «Укрінформ» Олександр Харченко хоче реформувати редакційну політику та підходи до роботи. Про це йдеться на сайті  Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

«Я маю благородні наміри - зробити з "Укрінформу" агентство №1. Будемо докладати до цього всіх зусиль. Є і досвід, і ресурс. Звичайно, ми зацікавлені в тому, щоб сайт наш був динамічним, змістовним, полемічним і таким - у чомусь контраверсійним. Для державного агентства може воно звучить незвично, але чому б і ні», - сказав Харченко.

 

На думку Олександра Харченка, «Укрінформ» має урізноманітнитися журналістськими жанрами. «Ми б хотіли бачити і журналістські розслідування, і інтерв'ю, і репортажі. Проте який це матиме вигляд на сайті  - будемо поступово відформатовувати», - зазначив директор.

 

Новий гендиректор вважає, що серед проблем «Укрінформу» - оперативність новин, а також агенції бракує  ексклюзивності  інформації.

 

Незважаючи на державний статус «Укрінформу» (засновником є Кабінет міністрів), агенція буде критично оцінювати дії влади.

 

Водночас новий гендиректор інформагентства відзначив, що українцям є чому вчитися у Російської Федерації, яка реалізує агресивну інформаційну політику та забезпечує оперативне медіареагування на події. «Правда, їхня зброя маніпуляції та зомбування, а ми маємо вчитися (і будемо це робити) реагувати оперативно, креативно і правдиво», - сказав Харченко.

 

Як писала «Детектор медіа», Олександра Харченка 19 березня призначено на посаду гендиректора НІА «Укрінформ».

 

Нагадаємо, що до призначення на посаду гендиректора НІА «Укрінформ» Олександр Харченко працював керівником проектів НСЖУ, а до того тривалий час був головним редактором інформаційного агентства УНІАН.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4214
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду