Михайло Гладкий готується очолити «Фокус» сьогодні-завтра

4 Липня 2007
16966
4 Липня 2007
12:41

Михайло Гладкий готується очолити «Фокус» сьогодні-завтра

16966
Журнал не змінить формат і не «пожовтіє», але стане яскравішим.
Михайло Гладкий готується очолити «Фокус» сьогодні-завтра

Головний редактор «Аргументов и фактов в Украине» Михайло Гладкий почне виконувати обовязки головного редактора тижневика «Фокус» найближчим часом – сьогодні або завтра. Про це він повідомив у телефонній розмові з кореспондентом «ТК». Нагадаємо, у коментарях газеті «КоммерсантЪ» керівник «Українського Медіа-холдингу» Борис Ложкін заявив, що Вахтанг Кіпіані може виконувати обов’язки головреда «більше передбачених законодавством двох тижнів», а сам Кіпіані повідомив, що випустить ще одне або два числа журналу.

 

За словами Михайла Гладкого, радикальних змін у форматі видання не відбудеться. «Это бизнес-проект, как и все проекты «Украинского Медиа-холдинга, - каже він. – Перед нами стоят определенные задачи, связанные с тиражами, аудиторией, и мы будем работать над их выполнением. Это по-прежнему будет news magazine, который будет ориентироваться на тех же читателей. Возможно, произойдет визуальная корректировка дизайна журнала, но только косметическая».

 

Інформацію про те, що інвестори мають намір змінити концепцію журналу в бік «пожовтіння», Михайло Гладкий не підтвердив. «У нас достаточно желтых изданий. Другое дело, что мы станем более агрессивными, более яркими, искрометными, чтобы завоевать большие позиции на рынке, привлечь внимание рекламодателей. Но я не назвал бы это «желтизной», - сказав він. Теперішній рівень видання Михайло Гладкий оцінює як «чудовий», але зазначає, що є ще маса напрямків, які можна і треба освоювати та просувати. «Мне кажется, - пояснює новий головред, - что ему не хватает какой-то внятности в концепции, какого-то фундамента. Там на самом деле масса текущей работы, но это обычное дело, и ничего ужасного или отвратительного я в журнале не вижу. Мы попытаемся его немного оживить, добавить какие-то яркие элементы для привлечения дополнительного читательского интереса – то, что называется «фишками». Аудитория «Фокуса» молодая, она любит яркость. Но, поскольку эта аудитория – умная, мы не откажемся от аналитики, серьезных материалов и серьезных ньюзмейкеров».

 

За наявною в «ТК» інформацією, разом із Вахтангом Кіпіані «Фокус» покинуть декілька журналістів. Панові Гладкому про це поки що нічого не відомо: «Не могу сказать, потому что на этой неделе мне еще не удалось пообщаться с Вахтангом. И в «Аргументах и Фактах в Украине», и в «Фокусе» было подписание номеров в печать, поэтому все были заняты текущими вопросами. Думаю, сегодня или завтра мы встретимся с ним, и он все мне расскажет. Я общался с несколькими журналистами и заместителями Вахтанга. Среди них много людей, которых я знаю уже давно».

 

Нагадаємо, 2 липня головний редактор тижневика новин «Фокус» Вахтанг Кіпіані повідомив у своєму Інтернет-щоденнику, що залишає це видання, і висловив радість із того приводу, що до якості журналу претензій немає. У цей самий день, спілкуючись із «Детектор медіаю», пан Кіпіані повідомив, що приводом для його звільнення була стаття постійного автора «ТК» Дусі Катасонової «Головни новыны телекраины», де, поміж іншим, ішлося про проходження ним трактів на ведучого «Подробностей» («Інтер»).

 

«Руководство холдинга посчитало, что так будет правильно А вообще, сложно говорить об этом приличным языком. Меня поставили перед фактом», - сказав Вахтанг Кіпіані. Згодом керівник «Українського Медіа-холдингу» - компанії, яка є видавцем «Фокусу» - Борис Ложкін підтвердив, що однією з причин звільнення Кіпіані було його бажання працювати на телебаченні. Поки що Вахтанг Кіпіані не прийняв рішення щодо подальшого працевлаштування, хоча, як повідомляє «КоммерсантЪ», йому вже зробили декілька пропозицій – зокрема, йдеться про роботу в проектах Савіка Шустера на «Інтері».

 

Група компаній «Український медіа-холдинг» - міжнародна мультимедійна компанія, до складу якої входять 82 медіапроекти в сегмантах преси, радіо та нью-медіа. «УМХ» працює на ринках України, Росії, Казахстану та Білорусі. За підсумками 2006 року частка холдингу на ринку реклами в пресі становила 11,5%, частка на ринку читання – 24%. Сукупний тираж усіх видань «УМХ» 2006 року становив 230 мільйонів примірників.

 

Російськомовний тижневик новин «Фокус» зявився на ринку у вересні 2006 року і розповсюджується в 40 містах України. Його головним редактором із моменту запуску був Вахтанг Кіпіані.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16966
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду