Услід за інтернет-виданням LB.ua функцію коментарів вимкнули Liga.net та «Главком»

Услід за інтернет-виданням LB.ua функцію коментарів вимкнули Liga.net та «Главком»

12 Грудня 2013
10677
12 Грудня 2013
12:21

Услід за інтернет-виданням LB.ua функцію коментарів вимкнули Liga.net та «Главком»

10677
Услід за інтернет-виданням LB.ua функцію коментарів вимкнули Liga.net та «Главком»
Услід за інтернет-виданням LB.ua функцію коментарів вимкнули Liga.net та «Главком»

Інтернет-видання Liga.net та «Главком» тимчасово вимкнули функцію коментарів на своїх сайтах. Про це повідомляє кожне з видань на своїх ресурсах.

 

Вимкнення функцій коментарів видання пояснюють численними повідомленнями користувачів, які закликають до насильства та  дестабілізації ситуації в країні.

 

Також видання закликають користувачів долучатись до обговорення  їх публікацій у мережі Facebook та обіцяють згодом відновити коментування на сайтах.

 

«Це обмеження діятиме до стабілізації обстановки в країні. Для всіх читачів, бажаючих обговорити наші публікації, ми залишаємо цю можливість на сторінці в Facebook», - пише редакція «Главком».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 6 грудня інтернет-видання LB.ua тимчасово вимкнуло функцію коментарів на сайті через користувачів, які у своїх коментарях закликають до насильства, протиправних дій, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна вважає, що такі провокативні коментарі можуть бути використані для тиску на видання шляхом відкриття кримінальних справ про заклики до насильства та особистих погроз.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10677
Читайте також
24.06.2020 12:15
Орися Грудка
для «Детектора медіа»
1 963
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ще не відключений
3780 дн. тому
першим вимкнув коментарі "Український тиждень". Кажете, правильно? тут одне з двох: або свобода свова є - або її нема. Так, пишуть і "проплачені тролі", і відверті дурні. Але що - штатні журналісти не проплачені? Чи серед них дурнів немає? Хто боїться коментаторів - той признається у тому, що не витримує критики. Критику, яккщо ти вже вийшов на люди, треба вміти ВИТРИМУВАТИ! Тримати удар - відстоювати свою позицію перед читачами. А читач не дурний - він відрізнить полову од макухи. Якщо ж ти торочишь щось у режимі мегафону і монологу - то чим ти кращий за гащзету "Правда" з її "єдино вірним ученням"?
Гість
3781 дн. тому
Правильно зробили, що вимкнули, - коментують, в основному, проплачені тролі і їх "творчість" гидко читати.
Tim
3781 дн. тому
Не тільки ці видання - Інформагентство УНІАН також вимкнуло функцію коментування, про що повідомляється під кожною новиною чи статтею, розміщеними на сайті. Пояснюють необхідність такого кроку дещо іншими причинами: "...Почастішанням провокацій та розпалюванням міжнаціональноі ворожнечі в коментарях...". Коли відновится можливість коментування - не вказано, лише зазначено, що відключено "тимчасово".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду