Телевимірювання Nielsen і GfK Ukraine відрізняються в середньому на 10-20% - ЗМІ

Телевимірювання Nielsen і GfK Ukraine відрізняються в середньому на 10-20% - ЗМІ

11 Грудня 2013
5702
11 Грудня 2013
12:57

Телевимірювання Nielsen і GfK Ukraine відрізняються в середньому на 10-20% - ЗМІ

5702
Телевимірювання Nielsen і GfK Ukraine відрізняються в середньому на 10-20% - ЗМІ
Телевимірювання Nielsen і GfK Ukraine відрізняються в середньому на 10-20% - ЗМІ

10 грудня Індустріальний телевізійний комітет (ІТК) представив учасникам медіаринку перші результати тестових вимірювань телеперегляду, проведених компанією Nielsen. Про це повідомляє «Коммерсантъ Украина».

 

Як пише видання, частки аудиторій телеканалів, які визначені Nielsen і GfK Ukraine, відрізняються в середньому на 10-20%. Зокрема, збільшилась частка каналів «1+1» та «України».

 

«Так, телеканал «1+1» за результатами телепанелі GfK Ukraine має частку 9,72 %  за аудиторією «жителі всіх населених пунктів у віці від 18 до 54 років» , у Nielsen - 10,19 %. При цьому телеканал  «Україна» за результатами Nielsen має 10,73 %, що дозволяє йому увійти до трійки лідерів, хоча за даними телепанелі GfK він займає четверте місце в таблиці і 9,69 % ринку», - пише «Коммерсант Украина».

 

У ІТК вважають, що подібна зміна частки телеканалу на ринку допустима, оскільки дослідження Nielsen працює тільки в тестовому режимі.

 

Генеральний директор StarLight Sales Андрій Партика зазначає, що радикальних змін у розподілі часток каналів з приходом нової панелі не відбудеться. «Ми бачимо зростання телеканалу «Україна», але більш обгрунтовано про якісь зміни можна буде говорити після перегляду даних по доходу» , - розповів пан Партика.

 

Генеральний директор компанії «Медіа Група Україна» Федір Огарков вважає можливим незначний перерозподіл часток телеканалів на ринку

 

Генеральний директор компанії «1+1» Олександр Ткаченко поки не поспішає робити висновки щодо роботи телепанелі . Він розповів, що за різними аудиторіями показники можуть відрізнятися, подібні випадки з'ясовні і зустрічаються в інших країнах. «Відмінність в 10 % від частки телеканалу на ринку є незначною зміною для самого каналу в таких обставинах» , - зазначив пан Ткаченко.

 

Андрій Партика вважає, що слід почекати близько 2-3 місяці, поки домогосподарства звикнуть до участі в телепанелі . Він припускає, що з появою нового вимірювача виникне необхідність закупити значно більшу кількість GRP для побудови рекламних кампаній. Це пов'язано в першу чергу з тим, що база домогосподарств значно розширилася, і вимірювання стануть точніше, що призведе до необхідності перебудови охоплення аудиторії. Ці зміни, на його думку , можуть торкнутися рекламних кампаній навіть на телеканалах - лідерах.

 

Генеральний директор Aegis media Олександр Гороховський також переконаний, що висновки про перерозподіл часток на медіаринку поки робити зарано. Однак він вважає , що прихід нового вимірювача вплине на ринок реклами. «Якщо б кожен канал продавався окремо, тоді, можливо, і слід було очікувати якихось змін рекламного ринку», - відзначає пан Гороховський. На його думку, з урахуванням того, що перерозподіл грошей відбувається в основному усередині сейлз-хаусів, найімовірніше, що кількість фінансів на ринку не зміниться.

 

Нагадаємо, з 2014 року вимірювання телевізійної аудиторії в Україні замість компанії GfK на замовлення ІТК здійснюватиме Nielsen. Телевізійна панель Nielsen базуватиметься на загальнонаціональній вибірці з 3740 домогосподарств, що на 50% перевищує поточну вибірку і дозволить аналізувати більш вузькі цільові групи. Піплметри Nielsen будуть вимірювати як реальний, так і відкладений телеперегляд.

 

Піплметри Nielsen розпізнаватимуть канали за звуком та інфрачервоним випромінюванням, а не за телевізійною частотою. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5702
Читайте також
18.09.2019 12:41
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 803
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду