«Forbes Україна» передруковуватиме матеріали з російського та американського Forbes

«Forbes Україна» передруковуватиме матеріали з російського та американського Forbes

20 Листопада 2013
3504
20 Листопада 2013
10:08

«Forbes Україна» передруковуватиме матеріали з російського та американського Forbes

3504
«Forbes Україна» передруковуватиме матеріали з російського та американського Forbes
«Forbes Україна» передруковуватиме матеріали з російського та американського Forbes

Незабаром у журналі «Forbes Україна» почнуть друкуватись матеріали  із зарубіжних версій видання Forbes. Про це «Детектор медіа» розказав генеральний директор «ВЕТЕК-Медіа» Юрій Ровенський.

 

За його словами, вже досягнуто угоду про використання ліцензійних матеріалів Forbes інших країн, включаючи США і Росію: «Тому редактори зможуть познайомити читачів з найбільш цікавими матеріалами в зарубіжних виданнях».

 

Також пан Ровенський закликав не драматизувати ситуацію з масовими звільненнями в UMH group.

 

«У холдингу працюють близько чотирьох тисяч осіб, тому я не став би драматизувати . Зараз відбулася якась ротація, частина старої команди пішла, в тому числі - менеджмент. Це неминуче при зміні управлінської команди», - сказав він.

 

Пан Ровенський додав, що значна частина обіцяних інвестором інвестицій в холдингу направляється на посилення людського ресурсу: «Розробляється програма підвищення кваліфікації, навчання, залучення нових професіоналів».

 

Нагадаємо, «Forbes Украина» входить до складу UMH group, яку нещодавно придбала група компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка. Угода була закрита 5 листопада. Після цього почалися звільнення топ-менеджменту UMH group. 12 листопада з'явилася інформація про те, що 14 працівників сайту й журналу «Forbes Украина» подали заяви про звільнення через спроби змінити редакційну політику видання.

 

Шеф-редактор журналу «Forbes Украина» Борис Давиденко у коментарі «Детектор медіа» повідомив, що приводом до колективного звільнення стала низка дій нового керівництва насамперед щодо колективу сайту Forbes.ua, які журналісти розцінили як спроби запровадити цензуру.

 

Журналісти редакції журналу «Forbes Украина», які раніше заявили про своє звільнення, прийняли рішення доробити грудневий номер видання.  Водночас 19-го листопада колишній редактор розділу «Політика» журналу «Forbes-Україна» Максим Каменєв  в ефірі 5-го каналу  заявив, що  журналістам українського видання Forbes пропонували  великі компенсації, аби вони звільнилися з редакції за власним бажанням, не піднімаючи галасу.  Пан Каменєв також заявив, що журналістам повідомили, що деякі теми на сторінках видання висвітлюватися не будуть.

 

Гендиректор «ВЕТЕК-Медіа» Юрій Ровенський вважає звільнення з Forbes провокацією журналістів для власного піару. Головний редактор видання Михайло Котов заявив, що конфлікт усередині колективу був закладений колишніми керівниками редакції. Також він запевнив, що не намагався ввести цензуру у  виданні.

 

Як відомо, редакцію «Forbes Украина» влітку після інформації про зміну власника залишили головний редактор Володимир Федорін, кореспондент журналу Севгіль Мусаєва, заступник головного редактора Forbes.ua Олександр Акименко, восени - редактор iPad-версії журналу Юлія Белінська.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3504
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду