«ВЕТЕК-Медіа» створює об’єднану новинну редакцію для всіх видань

«ВЕТЕК-Медіа» створює об’єднану новинну редакцію для всіх видань

13 Листопада 2013
5925
13 Листопада 2013
15:49

«ВЕТЕК-Медіа» створює об’єднану новинну редакцію для всіх видань

5925
Ідеться як про технічне рішення, так і про кадрове, яке вимагатиме підвищення кваліфікації та, можливо, ротації
«ВЕТЕК-Медіа» створює об’єднану новинну редакцію для всіх видань
«ВЕТЕК-Медіа» створює об’єднану новинну редакцію для всіх видань

«ВЕТЕК-Медіа», керівна компанія медіахолдингу UMH Group, має намір до Нового року створити об'єднану новинну редакцію, яка працюватиме одразу для багатьох ресурсів UMH Group з можливістю агрегації новин. Про це в інтерв'ю «Медіабізнесу» повідомив генеральний директор «ВЕТЕК-Медіа» Юрій Ровенський.

 

«Цього року ми почнемо перехід від "ручного складання" до автоматизованого конвеєра, що виробляє новинний контент, - розповів пан Ровенський. - Сьогодні в межах компанії велика кількість людей, які займається збором і агрегацією новин. Але багато в чому їхні функції дублюються. Ми хочемо підвищити додаткову вартість новин - створювати більше ексклюзивів і практично відмовитися від копіпасту».

 

Задля цього буде реформовано видання і створено об'єднану новинну редакцію.

 

«Ось вам приклад: сьогодні кожне видання має свою спортивну редакцію, і паралельно в нас є окремий спортивний блок у видавничому домі. Це можливо оптимізувати», - пояснює керівник «ВЕТЕК-Медіа».

 

Одне з важливих технологічних нововведень, яке компанія має намір запропонувати - можливість кастомізації новинного потоку для читачів. «Ми, по суті, готові надати послуги персонального референта, що дозволить відбирати інформацію, яка потрібна конкретній людині», - сказав пан Ровенський.

 

З його слів, ідеться як про технічне рішення, так і про кадрове, яке вимагатиме підвищення кваліфікації та, можливо, ротації. «Не кожен, хто займається копіпастом, зможе виробляти унікальний контент», - зауважив пан Ровенський.

 

Нагадаємо, 5 листопада було закрито угоду з купівлі 99,9% акцій UMH Group групою компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка. Після цього почалися звільнення топ-менеджменту UMH Group і журналістів «Forbes Украина». Зокрема, пізно увечері 12 листопада з'явилася інформація про те, що 14 працівників сайту й журналу «Forbes Украина» подали заяви про звільнення через спроби змінити редакційну політику видання. В українському Forbes причини звільнення журналістів пояснили інакше, а саме незгодою журналістів з об'єднанням колективів сайту і журналу в єдину структуру.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5925
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду