У новій панелі Nielsen у містах «50 тис.+» вибірка збільшиться на 60%

У новій панелі Nielsen у містах «50 тис.+» вибірка збільшиться на 60%

18 Жовтня 2013
4941
18 Жовтня 2013
12:41

У новій панелі Nielsen у містах «50 тис.+» вибірка збільшиться на 60%

4941
У новій панелі Nielsen у містах «50 тис.+» вибірка збільшиться на 60%
У новій панелі Nielsen у містах «50 тис.+» вибірка збільшиться на 60%

У панелі  нового вимірювача телевізійної аудиторії в Україні компанії Nielsen кількість домогосподарств у великих містах з населенням понад 50 тисяч збільшиться на 60%. Про це повідомила Олена Миронова, директор з питань дослідження телевізійної аудиторії Індустріального телевізійного комітету (ІТК), на конференції «Телевізійні вимірювання» 17 жовтня.

 

Відповідно  у цих містах вибірка збільшиться з 1,600  до 2,540 домогосподарств.

 

Нагадаємо, телевізійна панель Nielsen базуватиметься на загальнонаціональній вибірці з 3740 домогосподарств, що на 50% перевищує поточну вибірку (зараз 2540 домогосподарств).

 

«Ми зможемо аналізувати більш вузькі цільові аудиторії», - сказала пані Миронова.

 

Також, за  її словами, у новій панелі буде збільшений контроль за репрезентативністю вибірки: «Якщо  зараз ІТК міг контролювати вибірку регіону лише за розміром населеного пункту, то  з наступного року у нас починається контроль репрезентативності в середині регіону за розміром населеного пункту,  статі, віку, розміру домогосподарства та за типом прийому. Тобто у нас буде».

 

Нагадаємо, з 2014 року вимірювання телевізійної аудиторії в Україні замість компанії GfK на замовлення Індустріального телевізійного комітету здійснюватиме Nielsen. Телевізійна панель Nielsen базуватиметься на загальнонаціональній вибірці з 3740 домогосподарств, що на 50% перевищує поточну вибірку і дозволить аналізувати більш вузькі цільові групи. Піплметри Nielsen будуть вимірювати як реальний, так і відкладений телеперегляд.

 

Піплметри Nielsen розпізнаватимуть канали за звуком та інфрачервоним випромінюванням, а не за телевізійною частотою. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4941
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду