«Волю-кабель» звинуватили в демпінгу. Бойко у відповідь нагадав про демпінг НТВ+

«Волю-кабель» звинуватили в демпінгу. Бойко у відповідь нагадав про демпінг НТВ+

26 Вересня 2013
7022
26 Вересня 2013
20:05

«Волю-кабель» звинуватили в демпінгу. Бойко у відповідь нагадав про демпінг НТВ+

7022
«Волю-кабель» звинуватили в демпінгу. Бойко у відповідь нагадав про демпінг НТВ+
«Волю-кабель» звинуватили в демпінгу. Бойко у відповідь нагадав про демпінг НТВ+

Асоціація правовласників і постачальників контенту (АППК) звинуватила компанію «Воля-кабель» у демпінгу. Відповідну заяву віце-президента АППК Наталії Клітної поширила прес-служба асоціації.

 

За словами пані Клітної, компанія «Воля» безкоштовно (за 0,05 грн на місяць) надає доступ до 173 каналів цифрового телебачення по всій території України за умови підключення до акційного пакету доступу до інтернету.

 

Крім того, повідомила пані Клітна, на окремих територіях для абонентів своїх потенційних конкурентів «Воля» надає послуги аналогового телебачення за тарифом 1 гривня на рік. Зокрема, акцію «Вигідне ТБ» («аналогове ТБ за 1 гривню на рік) компанія проводить у Донецьку із серпня по жовтень 2013 року в мережах члена АППК - компанії «Глобус». Існування такої акції АППК підтвердили в Телекомунікаційній палаті Україні, членом якої є «Воля».

 

Президент компанії «Воля» Сергій Бойко підтвердив «Детектор медіа» проведення такої акції. «Її суть, як і будь-якої маркетингової акції в продажах, - це залучення потенційних користувачів до цікавої пропозиції. Особливістю будь-якої акції є її обмеженість у часі , після чого абонентам буде запропоновано перейти на регулярний платіж, який у "Волі" становить 45 грн/міс», - повідомив пан Бойко.

 

В АППК не виключають, що спеціальні демпінгові акції компанією «Воля» застосовані на територіях, де не відбулися операції з продажу кабельного бізнесу монополісту. «Мета таких акцій, з моєї точки зору, очевидна - "підім'яти" під себе весь ринок платного ТБ, витіснивши дрібних гравців, цінова та сервісна політика яких по відношенню до абонентів більш лояльна», - вважає пані Клітна.

 

АППК відзначає, що в аналоговий пакет «Волі» входять 59 популярних українських і зарубіжних телеканалів. Багато з них є платними - «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-планета», «Футбол», «НТВ-мир», «Охота и рыбалка», «Усадьба», «Ретро ТВ», «Здоровое ТВ», Discovery Ukraine, Animal Planet, National Geographic, «Ностальгия». Враховуючи, що акційні тарифи «Волі» не відшкодовують собівартості прав за ретрансляцію програм, загальні збори АППК звертаються до дистриб'юторів програм врахувати факт демпінгу компанією «Воля» під час переукладання договорів на наступний рік.

 

Натомість пан Бойко заявляє, що «Воля» послідовно виступає за ліквідацію демпінгу при наданні послуг платного телебачення та інтернету, і під демпінгом розуміє саме низьку регулярну ціну. «Наприклад, за результатами дослідження ринку, вартість мінімального пакету з 20-40 програм, насамперед з універсальної послуги, не може для такого міста, як Донецьк, складати менше 28,76 грн/міс. Якщо ціна нижча, то виникає питання про нечесну конкуренцію або взагалі про злочинну діяльність з приховування від сплати податків або про заниження кількості абонентів у звітах право власникам», - зауважує він.

 

Пан Бойко також звернув увагу на сегмент супутникового телебачення. Адже нещодавно член АППК «Нова телевізійна група», офіційний партнер «НТВ-Плюс» в Україні, запропонував абонентам новий пакет із 70 телеканалів за 5 грн на місяць. «У тому, що це ніяка не акція, а саме регулярна ціна, можна переконатися за посиланням або зателефонувати в диспетчерську службу НТГ (ми так і зробили, і диспетчер Юрій, без номера, підтвердив, що це пакет за 5 грн/міс. із 70 програмами назавжди!)», - каже пан Бойко.

 

На його думку, такі дії вкрай руйнівно діють не тільки на супутникове телебачення, а й узагалі на всю індустрію платного телебачення. «Дуже хотілося б почути коментарі АППК щодо такої поведінки своїх членів», - додав він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7022
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Правдоруб
3861 дн. тому
"Член АППК «Нова телевізійна група», офіційний партнер «НТВ-Плюс»" Какой же это "член"? Это хозяин АППК и личный спонсор Лены Бондаренко, президента ейного :) Все же знают, что Давиденко содержит эту свою карманную ассоциацию вместе с таким же карманным нардепом, который его прикрывает :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду