Перший покаже прем’єру документального фільму про Сержа Лифаря

Перший покаже прем’єру документального фільму про Сержа Лифаря

24 Вересня 2013
7672
24 Вересня 2013
11:52

Перший покаже прем’єру документального фільму про Сержа Лифаря

7672
Перший покаже прем’єру документального фільму про Сержа Лифаря
Перший покаже прем’єру документального фільму про Сержа Лифаря

25 вересня Перший національний покаже фільм  «Етуаль. Серж Лифар», з документального циклу «Київська старовина. Світ мистецтва». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Десятий фільм циклу вийде в ефір о 10.15.

 

«У Парижі "російські сезони" Сергія Дягілєва стали сенсацією. Преса писала "про відкриття невідомого космосу", про "революцію" і "початок нової ери світового балету»"», - зазначає канал. Киянин Сергій Лифар поставив собі за мету стати учасником трупи Сергія Дягілєва, а став зіркою паризької «Гранд-Опери».  

 

Він також заснував Академії танцю при «Гранд-Опера», був ректором Інституту хореографії та Університету танцю Парижа, почесним президентом Всесвітньої Ради танцю ЮНЕСКО та головою її французького національного комітету. Жоден із видатних митців-французів не мав стільки урядових нагород як Серж Лифар,  серед яких - орден Літератури і Мистецтва, Золота медаль Парижа і найпрестижніший орден Почесного легіону.

 

Сучасники називали його богом танцю, найкращим танцюристом Європи, реформатором світового балетного театру. Першим із чоловіків він був удостоєний титулу «етуаль», що в перекладі з французької означає «зірка», який до нього вживали винятково стосовно танцюристок-жінок.

 

Серж Лифар став славою і гордістю Франції, але відмовився від французького громадянства. На одному з урочистих прийомів генерал де Голль звернувся до нього: «Увесь світ вважає вас великим французом. Чи не час стати французом і за паспортом?». Але Лифар щиро дякував і відповідав, що Батьківщина його - Україна й улюблений Київ.

 

Автор і режисер фільму - Іванна Чередниченко. У створенні фільму «Етуаль. Серж Лифар» брав участь лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка художник Анатолій Криволап.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», автор і режисер Національної телекомпанії України (НТКУ) Іванна Чередниченко була удостоєна премії ім. Івана Франка в галузі інформаційної діяльності. Державний комітет телебачення і радіомовлення України ухвалив рішення відзначити проект «Київська старовина. Світ мистецтва» в номінації «За кращий твір у телевізійній сфері».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7672
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду