Журналісти готують запит Катеринчуку, скільки грошей він витрачає на рекламу  (ТЕКСТ)

Журналісти готують запит Катеринчуку, скільки грошей він витрачає на рекламу (ТЕКСТ)

2 Серпня 2013
5734
2 Серпня 2013
14:46

Журналісти готують запит Катеринчуку, скільки грошей він витрачає на рекламу (ТЕКСТ)

5734
Журналісти готують запит Катеринчуку, скільки грошей він витрачає на рекламу  (ТЕКСТ)
Журналісти готують запит Катеринчуку, скільки грошей він витрачає на рекламу  (ТЕКСТ)

Репортер каналу ICTV Володимир Горковенко ініціював збір підписів журналістів під інформаційним запитом до народного депутата Миколи Катеринчука, щоб дізнатись скільки рекламних об'єктів у столиці містять інформацію з прізвищем «Катеринчук». Про це «Детектор медіа» повідомив пан Горковенко.

 

Наразі колективний інформаційний запит підтримали журналісти з каналу «Інтер», журналу «Тиждень», «Правовий тиждень» та фрілансери. Як зазначає Володимир Горковенко, підписи він почав збирати сьогодні, 2 серпня, і сподівається, що під запитом підпишуться і колеги з інших ЗМІ.

 

Намір надіслати колективний запит пан Горковенко пояснив постійним ухилянням Миколи Катеринчука від відповідей на запитання про об'єми та вартість його політичної реклами.

 

«Журналісти не  раз питали Катеринчука, на які кошти проводиться така рекламна кампанія, і хто спонсор, який це фінансує. Але чітких відповідей ми не отримали, тому сподіваємося на відповідь на інформаційний запит.  Нас цікавить, скільки одиниць реклами з Катеринчуком є у Києві і скільки вона коштує», - прокоментував свою ініціативу Володимир Горковенко.

 

Як писав MediaSapiens, за підсумками моніторингу джинси за червень 2013 року, здійснюваного Інститутом масової інформації, Микола Катеринчук виявився лідером із розміщення замовних матеріалів у ЗМІ.

 

«Детектор медіа» наводить повний текст інформаційного запиту:

 

«Запит на інформацію

 

Шановний Микола Дмитровичу! Останнім часом має місце "засилля" зовнішньої реклами із прізвищем "Катеринчук", яка може мати відношення до Вас, як народного депутата України.

 

Ми спостерігаємо розміщення зовнішньої реклами на територіях, будинках і спорудах без згоди їх власників, без врахування архітектурних, функціонально-планувальних, історико-культурних чинників, типології елементів місцевого середовища та без додержанням правил благоустрою територій населених пунктів, що є порушенням пункту 4 Типових правил розміщення зовнішньої реклами, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2003 р. № 2067.

 

Реклама із прізвищем "Катеринчук" за своїм змістом може бути віднесена до недобросовісної реклами, тобто такої, яка вводить або може ввести в оману споживачів реклами, завдати шкоди суспільству внаслідок неточності, недостовірності, двозначності, перебільшення, замовчування, порушення вимог щодо місця і способу розповсюдження.

 

У зв'язку із наведеним вище, керуючись положеннями статей 2, 19 Закону України "Про доступ до публічної інформації" просимо Вас надати інформацію щодо кількості об'єктів зовнішньої реклами, на яких поширена рекламна інформація із прізвищем "Катеринчук".

 

Крім того, просимо надати інформацію щодо суб'єктів укладання договорів на розміщення реклами із прізвищем «Катеринчук» (рекламодавців) та вартість угод на розміщення реклами.

 

Просимо надати відповідь на запит про інформацію у терміни, визначені статтею 20 Закону України "Про доступ до публічної інформації"».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5734
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДимОК
3913 дн. тому
Скоро журналисты-выскочки будут отправлять запрос, какой длинны член у Кличко
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду