Головреди сайту і журналу «Корреспондент» не мають наміру звільнятися через продаж UMH group

Головреди сайту і журналу «Корреспондент» не мають наміру звільнятися через продаж UMH group

21 Червня 2013
6721
21 Червня 2013
11:12

Головреди сайту і журналу «Корреспондент» не мають наміру звільнятися через продаж UMH group

6721
Головреди сайту і журналу «Корреспондент» не мають наміру звільнятися через продаж UMH group
Головреди сайту і журналу «Корреспондент» не мають наміру звільнятися через продаж UMH group

Головний редактор сайту Korrespondent.net Юлії МакГаффі і головний редактор журналу «Корреспондент» Віталій Сич прокоментували продаж медіахолдингу UMH group групі СЄПЕК (ВЕТЕК) Сергія Курченка.

 

Юлія МакГаффі відповіла на чисельні питання журналістів і колег на своїй сторінці у Facebook, пише Forbes.ua.

 

«1) Так, нас купує Курченко.

2) Ні, станом на зараз мені ніхто не подзвонив з проханням не ставити негативних новин про «Родину».

3) Так, я вважаю, що Ложкін - крутий медіаменеджер і бізнесмен, і якщо він зробив те, що він зробив, значить, на те були свої причини.

4) Ні, я зараз не звільняюся і пропрацюю на «Корреспонденте» як мінімум до завершення угоди в першому кварталі 2014 року, а там буде видно. У нас дуже багато роботи - редизайн, перезапуск і т.д.

5) Я пропрацювала в "Корреспонденте" 13 років і можу сказати, що це найбільша любов у моєму житті, і, поки я - головний редактор, в образу його не дам.

6) На фоні цунамі, що наближається, пік якого прогнозується на завтра, хочу сказати, що навіть, якщо б нас купив Кім Чен Ин або президент Венесуели, я би за умови відсутності тиску діяла так само - спершу закінчила б з редизайном і перезапустилася б.

7) Ні, не потрібно симпліфіцирувати ситуацію і, найголовніше, не потрібно поки що жаліти - Ложкіна, наприклад, мене, Сича, і УМХ. Жаліти можна за фактом, а ось авансом - не потрібно», - зазначає Юлія МакГаффі.

 

Віталій Сич, який наразі перебуває у відпустці за кордоном, також прокоментував продаж холдингу UMH Сергію Курченку на своїй сторінці у Facebook.

 

«Перебуваючи у відпустці, дізнався, що УМХ придбав Сергій Курченко. Наскільки я знаю, до березня в компанії залишиться нинішнє керівництво і ніяких змін в "Корреспонденте" не буде. Днями повернуся в Україну і буду знати більше. У будь-якому випадку при втручанні в редакційну політику ніколи не працював, і не планую. Пишу з телефону, за більш розгорнутою версією коментаря можна йти на сторінку редактора сайту "Кореспондент" Yulia McGuffie. Її позицію підтримую. Якщо відповім ще хоча б на один дзвінок, то збанкрутію значно раніше, ніж в Україні настане світле майбутнє», - пише Віталій Сич.

 

Також він спростовує, що інтерв'ю пана Курченка в «Корреспонденте» нібито було частиною домовленостей Бориса Ложкіна і Олександра Януковича. «P. S.  Прочитав на "Укрправда", що інтерв'ю Курченка в Корре нібито була частиною домовленостей Ложкіна і сина Януковича. Це неправда. Ніяких домовленостей, принаймні, у мене ні з ким не було. Для мене це важливо і вважаю за необхідне це повторити», - зауважив Віталій Сич.

 

Раніше продаж холдингу UMX прокоментував головний редактор «Forbes Украина» Володимир Федорін. Він вважає продаж «Forbes Украина» (входить до UMH Group) кінцем проекту в його нинішньому вигляді та залишає свою посаду достроково - 1 жовтня, хоча його контракт закінчується 1 грудня 2013 року.

 

Нагадаємо, у ніч з 20 на 21 червня стало відомо, що UMH Group (президент Борис Ложкін) і група СЄПЕК (ВЕТЕК) Сергія Курченка підписали угоду купівлі-продажу 98% акцій медіахолдингу UMH. Завершення операції планується на перший квартал 2014 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6721
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду