В УДАРі розцінюють ситуацію на ТВі як безпрецедентний тиск на незалежні ЗМІ

23 Квітня 2013
5297
23 Квітня 2013
14:30

В УДАРі розцінюють ситуацію на ТВі як безпрецедентний тиск на незалежні ЗМІ

5297
В УДАРі розцінюють ситуацію на ТВі як безпрецедентний тиск на незалежні ЗМІ

У партії УДАР розцінюють події навколо телеканалу ТВі  як  спробу рейдерського захоплення незалежного  ЗМІ. Про це йдеться у повідомленні прес-служби партії.

 

«ТВі  - це телеканал, який завжди демонстрував об'єктивну і незалежну позицію у висвітленні подій в Україні. Через це чинна влада спочатку обмежила його в аудиторії мовлення, а тепер взагалі вирішила забрати телеканал, - зазначив лідер партії УДАР Віталій Кличко. - Сьогодні влада, щоб її не критикували і не показували реальний стан речей в країні, ладна закрити рота журналістам і підім'яти під себе всі засоби масової інформації.  Це дика і неприпустима політика».

 

У партії УДАР зазначають, що існування незалежних ЗМІ - це барометр на  демократичність країни і цивілізованість її влади. «Українська влада своїми діями сама заганяє себе в кут, з якого згодом виходу не буде. Сьогодні не тільки власники ЗМІ і опозиційні політики, а й суспільство повинне заявити про свою громадянську позицію і стати на захист незалежних ЗМІ. Група народних депутатів УДАРу вирушила на канал ТВі, щоб з'ясувати ситуацію і підтримати колектив телеканалу.  УДАР відстоюватиме право кожного громадянина на отримання неупередженої інформації», - заявляють в партії.

 

Як писала «Детектор медіа», до офісу ТВі наразі потрапили народні депутати від УДАРу Віктор Чумак і Оксана Продан.

 

Нагадаємо, 23 квітня на офіційному сайті ТВі з'явилась інформація, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. У повідомленні також йдеться, що новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман.

 

Одночасно генеральний директор ТВі Наталія Катеринчук повідомила, що інформація про зміну керівництва каналу не відповідає дійсності. Як вона заявила «Детектор медіа», «невідомі особи зламали електронну скриньку прес-служби телеканалу ТВі і розіслали повідомлення про зміну власника і керівника каналу».

 

Журналістам про ці зміни офіційно не оголошували - вони про все дізналися із сайту і наразі не розуміють, що відбувається на каналі.

 

Тим часом власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу «за допомогою силових структур».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5297
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду