Друга хвиля дослідження аудиторії радіо у Києві від GfK, березень-травень 2012 року

8 Червня 2012
12913
8 Червня 2012
16:47

Друга хвиля дослідження аудиторії радіо у Києві від GfK, березень-травень 2012 року

12913
«Радіокомітет» оприлюднив результати другої хвилі вимірювання київської аудиторії радіо, що проводиться дослідницькою компанією GfK Ukraine
Друга хвиля дослідження аудиторії радіо у Києві від GfK, березень-травень 2012 року

Протягом тижня радіо слухають 87% киян, у середньому за добу - 65%. Найактивніша аудиторія радіо - слухачі віком 25-44 роки. Такі дані 8 червня оприлюднило галузеве об'єднання «Радіокомітет», посилаючись на результати другої хвилі вимірювання київської аудиторії радіо, що проводиться дослідницькою компанією GfK Ukraine*.

 

За словами керівника дослідницького центру НАМ Віталія Гордузенка, аудиторія віком від 12 до 24 років більше слухає радіо у вихідні дні, ніж у будні, на відміну від слухачів у віці 25-44 років, - вони слухають радіо переважно упродовж робочого дня з 10:00 до 18:45; найстарша аудиторія (45-65 років) слухає радіо переважно вранці з 6:00 до 12:00.

 

Динаміка слухання радіо у столиці збереглася, у порівнянні з даними попередньої хвилі досліджень, стверджують у «Радіокомітеті». Протягом дня найбільше радіо слухають у робочий час. Вдома радіо слухають 35,9% жителів столиці, в авто - 22,8%. Киян, що слухають радіо в авто, вдвічі більше ніж тих, хто слухає радіо у громадському транспорті.

 

Рейтинг столичних радіостанцій станом на початок червня має такий вигляд:

 

 

У графіках, нагадаємо, не відображено рейтингів категорії «Інше» та «Не знаю». З-поміж іншого приховано показники таких мереж, як «Шансон» і «Шарманка» з Business Radio Group, Першого каналу Національного радіо (УР-1) та «Радіо Ера», які в попередньому дослідженні компанії TNS входили до топ-15 радіомереж («Шансон» посідав за різними показниками першу і другу позиції).

 

За кількістю слухачів за середню добу найбільшу аудиторію з-поміж станцій, які входять у дослідження, збирають «Хіт FM», «Русское радио», «Люкс FM», «Ретро FM» і Kiss FM:

 

 

Друга хвиля дослідження виявила, що 44% киян хоча б раз на місяць слухають радіо через інтернет (за даними першої хвилі цей показник становив удвічі менше - 20%). У Києві показник слухання через інтернет вищий, ніж по Україні, де, за даними першої хвилі дослідження по містах 50 тис.+, протягом місяця 35% слухачів хоча б раз використовували такий тип прийому. Серед інтернет-слухачів найпопулярнішими станціями з-поміж учасників дослідження є Kiss FM, «Люкс FM», «Хіт FM»:

 

 

* Дослідження Radio Research проводиться методом комп'ютеризованого телефонного опитування за вчорашній день Day after recall CATI (DAR CATI) на замовлення індустріального об'єднання «Радіокомітет». Друга хвиля дослідження проводилася за період 21 березня - 20 травня 2012 року. Обсяг вибірки склав 3143 респондентів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12913
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду