Євро-телепрограма: що покажуть канали про великий футбол

1 Червня 2012
27417
1 Червня 2012
15:58

Євро-телепрограма: що покажуть канали про великий футбол

27417
Телеменю до Євро-2012 пропонує поживу на будь-який смак – від спецрубрик до 24-годининх марафонів
Євро-телепрограма: що покажуть канали про великий футбол

До Євро-2012 лишаються лічені дні. У передтиждень чемпіонату всі телеканали, які ще не встигли запустити тематичних програм, гарячково видаватимуть в ефір нові проекти, які хоч якось стосуються чемпіонату.

 

Лідерство в ніші телеЄвро триматимуть «Україна» та «Футбол». Ці мовники підготували цілу серію різножанрового контенту - післяматчеві шоу, ток-шоу, документалістику, реаліті й навіть ранкові програми. Відмінна риса їхніх проектів - плеяда зіркових облич: Ірина Блохіна, Ганна Безсонова, Марсель Десаї, Невіо Скала та інші.

 

Конкуренцію в жанрі реаліті «Україні» складе «1+1», а в документалістиці - «Інтер».

 

Перший національний окрім щоденного ток-шоу готує прямі включення зі стадіонів та міжпрограмні ролики.

 

У рамках окремих сюжетів або спецрубрик вже наявних програм працюватиме Новий канал та «2+2».

 

Група телеканалів Eurosport транслюватиме всі матчі чемпіонату із 24-годинним відставанням. ICTV та Перший автомобільний продовжуватимуть своє кулінарне шоу та шоу подорожей відповідно.

 

 

 

  «Великий футбол» із Денисовим і Блохіною

 

 

На час трансляцій Євро-2012 «Україна» готує велике післяматчеве шоу «Великий футбол» із ведучими Олександром Денисовим та Іриною Блохіною. Ток-шоу виходитиме в усі дні матчів о 21.00 і по закінченню гри о 23.45. Його концепція передбачає студійні обговорення, експертні коментарі, прямі включення з різних міст. Натомість спортивний тижневик «Футбольний вікенд» поки припинить вихід.

 

У жанрі реальних відеощоденників вийде шоу «Один день Євро», в якому про свої враження від чемпіонату розповідатимуть самі ж уболівальники. Нагадаємо, 27 травня відбулася прем'єра ще одного реаліті до Євро, «Вони їдуть до нас», який став першим у лінійці документальних програм каналу, присвячених «Євро». Наступний тематичний проект - стрічка «Жінка чемпіона» про дружин футболістів, який вийде 2 червня о 10.00.

 

В усіх проектах каналів «Україна» та «Футбол», які готуються до Євро-2012, передбачено багато включень із польських та українських міст, які приймають чемпіонат. Окрім цього УЄФА надала каналам як офіційним трансляторам Євро ексклюзивні сервіси зі стадіонів.

 

Матчі Євро-2012 на телеканалі «Україна» коментуватимуть Віктор Вацко, Сергій Панасюк та Олександр Михайлюк.

 

 

 Проекти вестимуть Безсонова, Вацко, Кіркарян та Малиновський

 

 

Майже весь 24-годинний ефір каналу «Футбол» протягом 25 днів буде присвячено Євро-2012: тематичні ранкові та денні програми, вечірні ток-шоу, документалістика та власне матчі, об'єднані новинними блоками, плавно змінюватимуть одне одного.

 

Незабаром стартують дві щоденні програми «Євро, я люблю тебе!» та «Євроспека». «Євро, я люблю тебе!» з Ганною Безсоновою та Костянтином Кіркаряном виходитиме в ранковому та денному блоці (о 10:05 та о 14:05). За задумом ведучі разом із зірковими гостями студії у легкому розважальному форматі обговорюватимуть події чемпіонату.

 

Аналітичний проект «Євроспека» в ефірі з'являтиметься також щодня - о 17:30. Вестимуть його Віктор Вацко й Андрій Малиновський.

 

Також у червні на каналі транслюватиметься документалістика УЄФА.

 

Коментуватимуть матчі Віктор Вацко, Сергій Панасюк та Олександр Михайлюк, до них приєднаються ведучі «НТВ - Плюс» Василь Уткін та Юрій Розанов.

 

 

 

  Ток-шоу «Наше Євро» у щоденному режимі

 


 

Із 7 червня Перший національний у щоденному режимі транслюватиме програму «Наше Євро», яку запустив у січні цього року. В дні матчів програма виходитиме перед грою і після, в інші дні - після вечірніх новин. На проект запрошуватимуть гостей, експертів, зірок для живого обговорення поточних матчів і найяскравіших епізодів, своєрідного «розбору польотів», визначення перспектив тієї чи іншої команди.

 

В ефірі Першого, за словами Микити Хорозова, директора ТО «Спорт» НТКУ, передбачається багато включень зі стадіонів та міст, що приймають гру, міжпрограмних роликів, анонсів ігор, заставок і перебивок, присвячених Євро-2012.

 

Оскільки Перший показуватиме матчі як у прямому ефірі, так і в повторах (у повторах буде показано абсолютно всі матчі Євро-2012), це передбачає певне перепрограмування ефіру, зазначає пан Хорозов. Низка програм, які займали ранковий і денний ефір, на період чемпіонату буде «відправлено у відпустку».

 

 

 

 Власна документалістика про збірну України

 

 

«Інтер» перед Євро-2012 транслює три останні гри національної збірної з футболу. Україна - Естонія (28 травня); Україна - Австрія (1 червня); Україна - Туреччина (6 червня).

 

З 4 по 7 червня канал покаже 4-серійний документальний проект власного виробництва про історію збірної України з футболу під назвою «Острів везіння».

 

3 червня о 21.00 в ефірі «Інтера» - стрічка «Чемпіони з підворіття» виробництва «Студії Квартал-95» спільно з «Сінема Проджект Груп». Картина оповідає про перемогу збірної команди України в чемпіонаті світу з вуличного футболу серед бомжів у 2009 році в Мілані.

 

А у перший день Євро, 8 червня, «Інтер» розпочне показ циклу програм «Новини Євро» про головні події чемпіонату. Програма виходитиме щодня по буднях в період проведення Євро-2012 о 8.30 (замість випуску програми «Новини»). Ведучі проекту - Дмитро Глєбов і Роман Кадемін.

 

11 червня «Інтер» запускає розважально-інформаційне шоу «Ми разом», яке вестимуть Іван Охлобистін і Потап. У кожній програмі ведучі спілкуватимуться з уболівальниками з різних країн, розповідаючи їм про Україну й розпитуючи про їхні країни. В українських містах Івана та Потапа супроводжуватимуть запрошені зірки естради й кіно. Проект виходитиме з понеділка по п'ятницю о 20:30.

 

Особливих змін у сітці «Інтера» на час Євро-2012 не планується, сказав «Детектор медіа» Сергій Долбілов, керівник редакції документальних та спортивних проектів.

 

 

 

 

  «Профутбол» у відпустку не йде, готує ексклюзив

 

 

«2+2» запропонує глядачам висвітлення перипетій Євро-2012 у студії аналітичного тижневика «Профутбол», який виходить у прямому ефірі щонеділі. В рамках програми готуються спеціальні рубрики, як про самі поєдинки, так і про події довкола футбольних майданчиків.

 

Після завершення українського чемпіонату та кубкових матчів УЄФА «Профутбол» у відпустку не збирається, - розповів «Детектор медіа» Степан Щербачов, керівник департаменту спортивних проектів групи компаній «1+1». Протягом цих кількох тижнів до старту Євро творці програми обіцяють ексклюзивні сюжети про майбутній чемпіонат, а також дещо змінену форму спілкування з глядачами. Переформатовувати тижневик або змінювати графік виходу програми у зв'язку з чемпіонатом на «2+2» не планують.

 

Щоденний перебіг подій на чемпіонаті також буде висвітлено в ефірі програми «Проспорт», яка виходить по буднях о 21:20.

 

 

 

   У стилі реаліті очима іноземців

 

 

Реаліті-шоу «Євро на нервах» стартувало на «Плюсах» 28 червня. Воно виходитиме о 22.20. За форматом шоу схоже до проекту «України» «Вони їдуть до нас».

 

У програмі канал намагатиметься перевірити готовність України до Євро-2012 очима іноземців. Для цього кілька громадян Естонії, Великої Британії, Камеруну, Індії та Бразилії отримали від каналу камери, розділилися на 4 пари та вирушили за своїми маршрутами - до міст, що приймають ігри (Києва, Львова, Харкова та Донецька), а також до туристичних місць - дендропарку «Олександрія», Канева, Батурина тощо.

 

 

 

«Євро-Підйом»

 

 

 

Новий канал висвітлює Євро-2012 у форматі рубрик у ранковій програмі «Підйом». Передбачається кілька тематичних напрямів сюжетів, які зніматимуть у Польщі:

 

- футбольні арени Польщі (всі чотири штуки в усіх чотирьох містах, переваги, особливості, чим різняться, яку поляки вважають найкращою тощо);

- їжа в Польщі (де харчуватися, з урахуванням різних бюджетів, що їсти тим, хто любить національну кухню, що тим, хто звик до швидкого харчування, гастрономічний маст-хев, напої, якими славиться Польща, тощо);

- заробіток на Євро (як поляки планують заробити або вже заробляють на чемпіонаті);

- транспортна інфраструктура (автобуси, потяги, трамваї, аеропорти, що скільки коштує, чим зручніше), а також навігація в містах;

- поселення на період Євро (від хостелів до 5-зіркових готелів, рівень завантаженості на цей час, ціни, що входить);

- сюжет під кодовою назвою If shit happens, або куди звертатися на випадок усіх можливих емердженсів.

 

Подібні сюжети Новий канал знімає і в Україні.

 

 

 

Всі матчі із 24-годинним відставанням

 

 

Група телеканалів Eurosport транслюватиме всі матчі чемпіонату в стандартній якості та HD у 58 країнах із 24-годинним відставанням.

 

На каналах виходитиме щоденна 30-хвилинна програма Euro 2012 Show. Стартує в ефірі з 7 червня о 23:00. Вестиме проект шеф-редактор каналів Eurosport Стефано Бернабіно.

 

Також програма Eurosport «Зворотний відлік Євро», яка наразі транслюється щопонеділка, стане щоденною на час чемпіонату.

 

***

 

Канал ICTV продовжуватиме кулінарне шоу на євротематику «Єврофуд-2012». Нагадаємо, проект ознайомлює глядачів із культурами різних країн через їхні традиційні страви у футбольній стилістиці. А Перший автомобільний і надалі показуватиме проект подорожей «Дорогами Євро. Україна - Польща».

 

Нагадаємо, матчі Євро-2012 транслюватимуть Перший національний, «Україна» та «Футбол». Ексклюзивно «Україна» та Перший матимуть змогу показати в прямому ефірі по 15 матчів, «Футбол» покаже всі матчі в пакетах платного телебачення (кабель і супутник).

 

Поєдинки о 19:00 у прямому ефірі транслюватиме Перший національний, а о 21:45 - «Україна». Відкриття та перший матч чемпіонату вийде на Першому національному. А от матчі збірної України у відбірковій групі покажуть на «Україні». У разі виходу збірної України у чвертьфінал право показати цей матч матиме НТКУ, а якщо збірна дістанеться півфіналу - то «Україна». Фінальний матч Євро-2012 покажуть усі три телеканали одночасно.

 

Фото Павла Довганя

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27417
Читайте також
11.06.2012 14:55
Ирина Гордейчук
, Семен Случевский, для «Детектор медіа»
29 187
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду