23червня Роднянський свідчитиме в справі за позовом Коломойського

20 Червня 2006
27942
20 Червня 2006
13:26

23червня Роднянський свідчитиме в справі за позовом Коломойського

27942
23червня Роднянський свідчитиме в справі за позовом Коломойського

Сьогодні в Печерському районному суді Києва продовжився розгляд справи за позовом Ігоря Коломойського до Олександра Роднянського щодо визнання прав власності на частку у статутному фонді «1+1».

У судовому засіданні, окрім позивача і відповідача, третьою стороною виступає іноземна компанія «Інтер-медіа». Як раніше повідомляла ТК, за інформацією ТОВ „1+1”, її власниками є: компанія Сentral Мedia Еnterprises (60% статутного фонду), а також Олександр Роднянський і Борис Фуксман (по 20% кожний). Але голова ради директорів каналу Олександр Роднянський має право розпоряджатися 70% „1+1”, інші 30% знаходяться у власності дочірньої компанії СМЕ - „Інтер-медіа”.

Нинішнє судове засідання не було тривалим. Представник Роднянського Конопольський подав клопотання про виклик до суду свого довірителя у якості свідка. Конопольський каже, що Олександр Роднянський сам виявив бажання свідчити. На його переконання, поява у суді відповідача-свідка планувалася на сьогодні, але зараз Роднянський перебуває за кордоном і через затримку авіарейсу не зміг вчасно приїхати до Києва.

Представник позивача Вячеслав Карташов висловив заперечення проти клопотання, запевняючи, що це ніщо інше, як спроба затягнути процес. На його думку, ніщо не заважало і раніше Роднянському надати свідчення, чи принаймні письмові пояснення.

Представники «Інтер-медіа», яка є третьою стороною у справі, підтримали ініціативу Конопольського, вважаючи, що поява у суді Олександра Роднянського значно пришвидшить судовий процес та надасть можливість з’ясувати всі обставини.

Суд задовольнив клопотання, та вирішив викликати у якості свідка Олександра Роднянського. З’явитись до суду він має 23 червня, до того часу у засіданні оголошено перерву.

Довідка "ТК":

14 жовтня Ігор Коломойський подав позов з вимогою визнати за ним право власності на долю Роднянського в телекомпанії „Студія „1+1””. Однак засновники компанії стверджують, що такої угоди не було.

Перше судове засідання у справі відбулось 2 грудня 2005 року. На сьогодні відбулось понад 30 судових засідань. На попередньому засіданні, яке відбулось 8 червня, свідчення надавав Борис Фуксман.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27942
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду