Акціонери російської "СТС-Медіа" продали частину акцій на американській біржі

8 Червня 2006
11556
8 Червня 2006
11:51

Акціонери російської "СТС-Медіа" продали частину акцій на американській біржі

11556
Акціонери російської "СТС-Медіа" продали частину акцій на американській біржі

Акціонери телекомпанії "СТС-Медіа", яку очолює Олександр Роднянський, продали на американській біржі NASDAQ 16,39% акцій.

За ціни 14 доларів за штуку обсяг притягнутого капіталу склав 330 млн. дол., а вартість усієї медіакомпанії перевалила за 2 млрд. дол., повідомляє "Українська правда" з посиланням на "Дело".

Раніше Роднянський заявляв, що на публічне розміщення компанія направить 20% акцій, що оцінювалися в 500 млн. дол.

У результаті на первинному етапі розміщення акцій ціна виявилася трохи завищеною, і правління компанії зменшило її на 2,5 дол. - до 14 дол. за акцію.

Також вбік зменшення була скоректована кількість розміщених паперів - її знизили на 4,7 млн. штук - до 24,7 млн.

Роднянський продав 3,1 млн. акцій за 43,52 млн. дол. У результаті його частка знизилася з 6,28% до 4%.

У той же час фонди під керуванням Baring Vostok Capital Partners виставили на продаж 6,4 млн. акцій, хоча раніше планували продати 11,1 млн. цінних паперів за 90,65 млн. дол. Їх частка в капіталі СТС скоротилася до 9,99% з 15,48%.

А ABH Holdings Corporation виставила 3,9 млн. акцій на суму 54,87 млн. дол., після чого її частка в "CTC-Медіа" скоротиться до 26,49% з 31,51%. Після IPO частка основного акціонера компанії MTG Broadcasting AB дійде до 39,8%.

Фонди під керуванням Fidelity Investments свої акції продавати не стали. Навпаки, вони збільшили пакет до 4,98% з 5,39%. Після розміщення акцій на первинному ринку частки найбільших акціонерів скоротилися, Modern Times Group з 43% до 39%, а в Альфи з 31,5% до 27%.

Емітент випустив 7,2 млн. акцій для первинного ринку, діючі акціонери купили 17,5 млн. акцій. Взагалі структура акціонерів емітента досить складна, оскільки контрольного пакету немає ні в кого.

За словами видання, однією з причин продажу акцій на ринку NASDAQ стала заборгованість розміром 22 млн. дол. перед одним з акціонерів компанії - Альфа-Банком.

Інші кошти "СТС-Медіа" збирається витратити на придбання активів у Росії і країнах СНД. Також зробить кілька придбань на медіаринку у вигляді телевізійних програм і ліцензій і витратиться на новий будинок у Москві.

Аналітики висловлюють припущення, що акціонери "СТС-Медіа" вибрали не кращий час для розміщення акцій. Зараз на фондових ринках країн, що розвиваються, спостерігається спад.

Утім, навіть з урахуванням зниження первісної оцінки акції виросли в ціні - у 2005 році великий інвестфонд Fidelity Investments купив 5% акцій "CTC-Медіа" за 40 млн. дол. (тоді оцінка всієї компанії коливалася в діапазоні 0,8-1 млрд. дол.). Тепер ціна виросла в два рази.

"СТС-Медіа" - російська медіакорпорація, що володіє телевізійними каналами СТС, "Домашній" і компанією "СТС-регіони". Операційний доход у 2005 році оцінюється в 237,5 млн. дол., а операційний прибуток склав 90,2 млн. дол.

Як відомо, Роднянський є почесним президентом і власником 20% каналу "1+1".

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11556
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду