Два співвласники каналу «1+1» передали свої акції іншій структурі, -

21 Червня 2005
1517
21 Червня 2005
11:18

Два співвласники каналу «1+1» передали свої акції іншій структурі, -

1517
повідомив заступник Голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ігор Курус Два співвласники каналу «1+1» передали свої акції іншій структурі, - повідомив заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ігор Курус.
Два співвласники каналу «1+1» передали свої акції іншій структурі, -
«На 99% можна стверджувати, що два співвласники каналу "1+1" передали свої акції іншій структурі», - сказав заступник Голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ігор Курус, відповідаючи на запитання кореспондента "ТК" про те, чи мав місце факт зміни власників каналу «Студія «1+1». Ігор Курус стверджує, що йому про це стало відомо із джерел, наближених до каналу "1+1".

Він говорить, що наразі паралельно із процесом продажу акцій одним із власників каналу Олександром Роднянським може мати місце процес перерозподілу акцій в ТОВ «Студія 1+1». «Можна прогнозувати, що один із власників групи компаній «Студії «1+1» захоче перерозподілити акції в самому ліцензіаті – ТОВ «Студія 1+1», - сказав Ігор Курус.

За його словами, це «лягає у логіку дій Нацради, яка завжди казала, щоб врешті реальні власники медіа мають стати відомими, а не бути захованими за офшорними структурами».

«Ми знаємо, що одним із власників групи компаній «Студії «1+1» є іноземна компанія СME
[Central Europa Media Enterprises], - сказав Ігор Курус. - Очевидно, можна здогадуватися, що компанія захоче легалізувати свій вплив на мовника. До цього часу СМЕ залишається опосередкованим власником мовника, водночас маючи контрольний пакет в групі компаній «Студії «1+1».

На запитання про те, чи іноземна компанія може стати власником українського каналу представник Нацради відповів, що «компанія є іноземним інвестором, через те вона не може поки що увійти в ТОВ «Студія 1+1» як легалізований власник». Але Ігор Курус нагадав, що стаття 117 Господарського кодексу України дозволяє іноземній компанії стати резидентом, якщо в статуті зареєстрованого в Україні підприємства є хоча б один відсоток акцій української юридичної чи фізичної особи. «Ця компанія може створити дочірнє підприємство в Україні і таким чином легалізувати своє право власності на канал», - вважає Ігор Курус.

Для довідки: група компаній «Студія 1+1» складається з: а) «Інова-фільм», власником якого є СМЕ та громадянин Фуксман, б) «Інтермедіа» (власником є «Інова-фільм» та ТОВ «Студія «1+1»), в) ТОВ «Студія «1+1», власником якого є «Інтермедіа» та громадянин Роднянський.

Інф. «Детектор медіа»

Читайте також:

Ющенко проти монополізму на телебаченні і обіцяє навести порядок

Микола Томенко: «В Україні будуть авторитетне і популярне суспільне телебачення і радіо». Частина перша

Чому влада "у всьому винна"?

Маркіян Лубківський: «В інтересах нових власників надати цьому питанню широкого розголосу»

На «1+1» перестановки в менеджменте(обновлено)

Владелец "Интера" в тяжелом состоянии

Олександр Ткаченко не коментує можливість свого приходу на "1+1"

Александр Роднянский: «Еще ничего не произошло»

Офіційний сайт Central European Media Enterprises

ПОГЛОЩЕНИЕ CME. Крупнейший передел телерынка западной и восточной Европы, СреDа

Порошенко не покупает «Интер», а посредничает?(обновлено), Детектор медіа

Чистый доход "Группы "Студия 1+1" вырос в I кв.-2005 на 18,6%, Детектор медіа

СДПУ(о) продасть «Інтер» і «1+1» росіянам?, ІМІ

Телеканалы "1+1" и "Интер" не подтверждают информацию о смене собственников

Юлия Тимошенко приобретает телеканал "1+1" за госсобственность
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1517
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду