Маркіян Лубківський: «В інтересах нових власників надати цьому питанню широкого розголосу».

16 Червня 2005
1194
16 Червня 2005
13:30

Маркіян Лубківський: «В інтересах нових власників надати цьому питанню широкого розголосу».

1194
Коментар щодо ситуації навколо каналу «1+1» «Детектор медіа» звернулася за коментарем щодо ситуації навколо можливої зміни власників каналів «1+1» та «Інтеру» до заступника Держсекретаря України Маркіяна Лубківського.
Маркіян Лубківський: «В інтересах нових власників надати цьому питанню широкого розголосу».
За словами пана Маркіяна, держава в обличчі уряду та Секретаріату не втручається в процеси, пов’язані з можливою зміною власності названих телеканалів. «Відповідно, - зауважує пан Лубківський, - жодних консультацій, наскільки мені відомо, з цього приводу не проводилось. І це нормально, що держава, інститут держави чи інститут влади не втручається у питання, які відносяться до тих процесів, що відбуваються на медіаринку. Водночас ми переконані, що ці процеси мають відбуватися у відповідності до українського законодавства. Вони мають проходити на основі відкритості і транспарентності».

На репліку кореспондента «ТК» про те, що ці процеси вже проходять непрозоро, адже, наприклад, незважаючи на підтверджену з багатьох неофіційних джерел інформацію про вже досягнуту угоду щодо придбання каналу «1+1» групою «Приват», офіційних коментарів з цього приводу і досі немає, заступник Держсекретаря зазначив: «Якщо ці процеси зараз не проходять на основі відкритості, то це викликає багато запитань. Поки суспільство не ознайомлене з цими процесами, звичайно, виникає багато і чуток, і інсинуацій. Тому, як на мене, в інтересах нових власників надати цьому питанню широкого розголосу».

Між тим, за останньою неофіційною інформацією «ТК», угода щодо каналу «Інтер» ще не відбулася, хоча дійсно тривають переговори. Щодо ж до «1+1», то угода відбулася – як ми і повідомляли раніше, при цьому мова може йти також і про продаж рекламного агентства «Пріоритет».

З приводу можливих мотивів рішення Роднянського та Фуксмана, коментарі з цього приводу менеджерів телекомпаній «АІТІ» та «Золоті ворота», роль яких у ситуації навколо каналу "1+1", срок дії основної ліцензії якого завершувався наприкінці 2005 року, багато експертів вважають «детонаторною», читайте у наступних публікаціях «ТК». Також ми сподіваємося надати більше інформації після зустрічі Олександра Роднянського, Бориса Фуксмана, топ-менеджерів «1+1» та ведучих-«облич каналу», яка відбудеться сьогодні ввечері, а не в п’ятницю, як повідомлялося раніше.

Читайте також:

Ющенко проти монополізму на телебаченні і обіцяє навести порядок

Микола Томенко: «В Україні будуть авторитетне і популярне суспільне телебачення і радіо». Частина перша

Два співвласники каналу «1+1» передали свої акції іншій структурі

Чому влада "у всьому винна"?

На «1+1» перестановки в менеджменте(обновлено)

Владелец "Интера" в тяжелом состоянии

Олександр Ткаченко не коментує можливість свого приходу на "1+1"

Александр Роднянский: «Еще ничего не произошло»

Офіційний сайт Central European Media Enterprises

ПОГЛОЩЕНИЕ CME. Крупнейший передел телерынка западной и восточной Европы, СреDа

Порошенко не покупает «Интер», а посредничает?(обновлено), Детектор медіа

Чистый доход "Группы "Студия 1+1" вырос в I кв.-2005 на 18,6%, Детектор медіа

СДПУ(о) продасть «Інтер» і «1+1» росіянам?, ІМІ

Телеканалы "1+1" и "Интер" не подтверждают информацию о смене собственников
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1194
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду