Фрейд та адміністрація президента

18 Жовтня 2002
590
18 Жовтня 2002
17:10

Фрейд та адміністрація президента

590
Чергову нагоду замислитися над тим, хто ж все-таки в Україні є главою держави, дав повний усілякої корисної інформації сайт нашого парламенту. Зигмунд Фрейд дуже давно помітив, що обмовки й описки говорять про людину набагато більше, ніж її "свідомі" висловлення. І в першу чергу це стосується слабких місць мовця.
Фрейд та адміністрація президента
Якщо вважати, що влада – це теж свого роду мислячий організм, то досить красномовними виглядають кумедні "помилки", що час від часу можна зустріти, наприклад, на сайтах президента або Верховної Ради.

Чергову нагоду замислитися над тим, хто ж все-таки в Україні є главою держави, дав повний усілякої корисної інформації сайт нашого парламенту. Щоб не заплутатись в масивній бібліотеці законодавства України, користувач Інтернету може зазирнути на сторінку "видавців" і вибрати законодавчий акт потрібного йому автора.

Перша авторська рубрика – "Верховна рада", у ній перелічуються "видавці" (по черзі) - сам парламент, парламентські комітети, спікер тощо. Цікаве починається в рубриці "Президент": там першим номером... природно йде "глава адміністрації президента" з 10 документами. Сам гарант Конституції та його майже 16 тисяч актів опинилися тільки на другій позиції.

Втім, як показало дослідження інших офіційних сайтів, є в нас у країні ще одна структура, чий статус вище навіть, ніж у глави АП. У світлі останніх подій у медіа-просторі України, не складно догадатися, що йдеться про Головне управління інформаційної політики адміністрації. Принаймні, саме ГУІП фігурує першим на веб-сторінці, присвяченій АП на оновленому сайті "інтернет-представництва" Кучми.



"Дивну" сторінку парламентського сервера УП попросила пояснити його розробників. Як нам відповіли у ВР, справа має винятково "технічний" аспект. "Деякі розділи відсортовані за абеткою, але за бажанням можна встановити будь-яке сортування. Цього видавця [главу АП – УП] було додано нещодавно, і тому він з'явився не в тому порядку". Адміністратори сайта пообіцяли виправити непорозуміння .

PS. Пообіді у п'ятницю сайт ВР дійсно змінився - глава АП "з'їхав" на четверту позицію.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
590
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду