Прес-служба Генпрокуратури України готова акредитовувати на свої заходи вільних журналістів

25 Лютого 2003
1230
25 Лютого 2003
18:12

Прес-служба Генпрокуратури України готова акредитовувати на свої заходи вільних журналістів

1230
Про це говориться у відповіді Генпрокуратури на заяву голови парламентського комітету в питанням свободи слова й інформації Миколи Томенка, повідомили агентству Інтерфакс-Україна у прес-службі Генпрокуратури в понеділок. Прес-служба Генеральної прокуратури України готова акредитовувати на свої заходи вільних журналістів, що не є штатними співробітниками засобів масової інформації.
Прес-служба Генпрокуратури України готова акредитовувати на свої заходи вільних журналістів
Про це говориться у відповіді Генпрокуратури на заяву голови парламентського комітету в питанням свободи слова й інформації Миколи Томенка, повідомили агентству href="http://www.interfax.kiev.ua">Інтерфакс-Україна
Раніше Томенко заявив що, розроблене прес-службою Генпрокуратури положення про порядок акредитації на заходи цього відомства, не відповідає чинному законодавству, тому що не передбачає акредитації вільних журналістів.

У свою чергу в Генпрокуратурі заявляють, що необхідність акредитації журналістів передбачена законом України про порядок висвітлення діяльності органів державної влади й органів місцевого самоврядування. Однак сам порядок акредитації в цьому законі не прописаний.

"Та обставина, що положення (розроблене Генпрокуратурою) не містить згадування про акредитації вільних журналістів, не свідчить про порушення прав останніх, а також норм Конституції й законів України, як це стверджується в заяві комітету", - говориться у відповіді Генпрокуратури.

У документі відзначається, що питання про акредитацію вільних журналістів урегульоване статтею 3 закону про порядок висвітлення діяльності органів державної влади і тому не вимагає додаткових роз'яснень у положенні. "Випадків відмови в акредитації таких журналістів не було", - сказано у відповіді Генпрокуратури.

Відповідно до закону акредитація може здійснюватися за заявою журналіста з пред'явленням ним відповідних документів, що підтверджують його професійну спеціальність або за рекомендацією професійного об'єднання журналістів.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1230
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду