За «Нічною вартою» у «Главреді» та прес-конференціями в УНІАН спостерігали інтернет-користувачі з усього світу

3 Жовтня 2007
42026
3 Жовтня 2007
12:26

За «Нічною вартою» у «Главреді» та прес-конференціями в УНІАН спостерігали інтернет-користувачі з усього світу

42026
За «Нічною вартою» у «Главреді» та прес-конференціями в УНІАН спостерігали інтернет-користувачі з усього світу
У ніч виборів холдинг «Главред-медіа» провів унікальний інтернет-відеомарафон «Нічна варта» – це була перша акція такого формату та тривалості на території України. Марафон тривав протягом шести годин – з 9-ої вечора до 3-ої ночі. Онлайн-трансляція проходила з двох студій прес-центру «Главред-медіа» – «білої» та «чорної». Ведучі марафону Віктор Шлінчак, Юлія Лимар та Інна Кузнєцова дали змогу висловитися близько п’ятдесятьом гостям прес-центру. Політики, журналісти та експерти підбили підсумки кампанії-2007 та прокоментували результати виборів.
 
Зокрема, поділитися першими враження від того, що відбулося, погодилися такі відомі політики, як Нестор Шуфрич, Олена Лукаш, Василь Горбаль, Юрій Мірошниченко, Віталій Шибко, Ольга Боднар, Анатолій Семинога, Ксенія Ляпіна, Олександр Третьяков, Олег Тягнибок, парламентські новобранці Олесь Доній, Володимир Ар’єв, політологи Андрій Єрмолаєв, Кость Бондаренко, Олексій Гарань, Михайло Погребінський, Андрій Окара, Станіслав Бєлковський, скульптор Олег Пінчук, режисер Анатолій Борсюк, журналісти Микола Вересень, Діана Дуцик, Юлія Литвиненко.
 
Як сказав у розмові з «Детектор медіаю» головний редактор незалежної агенції «Главред» Віктор Шлінчак, подібні трансляції в прямому ефірі доводять, що в Україні є свобода слова.
 
І справді, під час конференції користувачі всесвітньої мережі мали змогу стати свідками досить гострих дискусій між гостями. Адже серед них було багато представників різних політичних сил та просто експертів, які дотримуються діаметрально протилежних поглядів. Зокрема, ледь не закінчилася конфліктом розмова між кандидатом від «НУ-НС» Олесем Донієм та науковим директором Школи політичної аналітики при Києво-Могилянській академії Олексієм Гаранем. Кожен із них по-своєму оцінив перспективи створення «помаранчево»-«блакитної» коаліції. Також непросто складалася розмова між кандидатом від ПСПУ Павлом Бауліним та експертом центру «Номос» Михайлом Гончаром.
 
Головну складність у реалізації цього проекту складав технічний ризик при його реалізації.
 
«Этот проект уникален, потому что до сих пор никто не организовывал трансляции такой длительности. До этого у нас был только опыт проведения трансляции в Интернет конференций в УНИАН и “Главреде”», – розповів «Телекритиці» технічний директор «Главред-медіа» Філіп М’ясников.
 
Підготовка до цієї трансляції зайняла більше двох тижнів. «Был риск, поскольку протестировать такое невозможно. Мы же не могли сказать людям, чтобы они зашли на наш сайт просто так. Изначально мы рассчитывали, что сможем принять 5 тысяч посетителей. Но получилось, что их было даже немного меньше», – вважає Філіп Мясніков.
 
Ризик, на який пішли організатори цього заходу, виправдав себе. Технічних накладок, які б могли зірвати марафон, практично не було. Принаймні тих, котрі могли впасти в око глядачеві та зіпсувати йому враження від трансляції
 
Задоволений результатами марафону і президент холдингу «Главред-медіа» Віктор Шлінчак. За його словами, за перебігом марафону одночасно спостерігали більше двох тисяч людей. Близько шістдесяти відсотків із них – це українці. Решта -  користувачі із західних країн та Росії. Тож переконавшись у перспективності таких заходів, холдинг «Главред-медіа» вирішив і в подальшому продовжувати цю практику:
 
«Найближчим часом ми плануємо запустити щотижневий проект подібного формату. Але конкретно про це можна буде говорити ближче до 1 листопада. Зараз ми шукаємо партнерів на телебаченні для його реалізації», – розповів «Телекритиці» Віктор Шлінчак.
 
У ніч виборів цікавий для нашої країни досвід також використала УНІАН у своєму Незалежному мультимедійному центрі. За словами координатора роботи центру Олени Мартиненко, цього разу агенцію відвідали близько двохсот журналістів. Найбільше уваги традиційно викликало оголошення результатів Національного екзит-поллу. Але оскільки в останні роки в ніч виборів журналісти та знімальні групи більше розосереджуються по штабах партій, були створені умови для того, щоби будь-яку потрібну інформацію вони могли отримати дистанційно.
 
Вперше в Україні було створено технічну можливість для трансляції телевізійного сигналу високої якості через оптико-волоконні лінії безпосередньо з конференц-залу УНІАН на телеканали. Аби вести пряму трансляцію прес-конференцій, які тут проходили, можна було обійтися без громіздких пересувних телевізійних станцій, а для зйомок сюжету з прес-конференції не обов’язково було надсилати телевізійну групу.
 
Як розповів «Телекритиці» завідувач відділу інформаційних технологій УНІАН Андрій Яковлєв, прес-конференції з мультимедійного центру в прямому ефірі транслювали як мінімум три київські канали та близько шести регіональних: «Я кажу - близько шести, тому що деякі з них транслювали прес-конференції не повністю, а тільки найцікавіші моменти. Також підключалися на декілька хвилин канали зі США, Канади, Польщі та Західної Європи».
 
Ці відеотрансляції в Інтернеті були відкриті для всіх користувачів, але через технічні вимоги спостерігати за ними могли хіба що корпоративні клієнти з досить потужними інтернет-каналами.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
42026
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду