Одеські канали «Глас» і Plus перейшли з аналога в цифру

Одеські канали «Глас» і Plus перейшли з аналога в цифру

23 Березня 2023
1238
23 Березня 2023
15:19

Одеські канали «Глас» і Plus перейшли з аналога в цифру

1238
Тепер вони мовитимуть на 48-му телевізійному каналі в Одесі.
Одеські канали «Глас» і Plus перейшли з аналога в цифру
Одеські канали «Глас» і Plus перейшли з аналога в цифру

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення переоформила ліцензію двом каналам з Одеси — «Глас» (юридична особа ПрАТ «Акціонерна радіотелевізійна компанія «Глас») та «Plus» (юридична особа ТРК «Одеса-Плюс») у зв’язку з переходом від аналогового до цифрового (багатоканального) мовлення. Це рішення регулятор прийняв на засіданні 23 березня.

Дозвіл на перехід мовлення з аналогового у цифрове Нацрада приймала згідно з Планом розвитку національного телерадіоінформаційного простору. канали працюватимуть на 2 і 3-й програмі на 48 ТВК в Одесі.

Таким чином регулятор дозволяє місцевим мовникам розпочати цифрове мовлення без участі у конкурсі. Адже на відміну від супутника або кабелю, цифрові ефірні частоти розподіляються на конкурсній основі. Однак під час воєнного стану регулятор не може проводити конкурси.

Нагадаємо, 4 серпня 2022 року Нацрада дозволила компанії ПАТ «Кам’янець-Подільська телерадіокомпанія» («КтркП») і дозволила компанії перейти від аналогового до цифрового мовлення без конкурсу. 29 вересня 2022 року регулятор переоформив ліцензію каналу 3 tv (юридична особа ТОВ «ТРК 3-Студія») з Івано-Франківська. А 12 січня 2023 року Нацрада переоформила ліцензію каналу «4ГТБ» (юридична особа — ПП «Городоцький Районний Телерадіопресцентр») з міста Городок Хмельницької області з аналога на цифру.

За цією ж процедурою 3 листопада Нацрада дозволила каналу «УНІАН ТБ» (юридична  особа ТОВ «Гравіс») перейти від аналогового до цифрового стандарту мовлення у телемережі МХ-5. А 15 грудня дозволила компанії «2+2 ТБ-Стимул» без конкурсу увійти у цифровий мультиплекс МХ-5.

Зображення взяте з сайту Нацради

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1238
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду